Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 017
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 30
Априлски душ, вие много хубаво сте избрали. Немският за съжаление не е нашето, но докато чакате, да ви кажа, че навремето съм чел една книжка с писмата на Енгелс до Маркс и Енгелс е бил наистина впечатляваща личност. Както знаете, той е бил фабрикант, капиталист и поради това е издържал Маркс цял живот, и е работил във фабриката си, но например едното му писмо беше такова - драги Маркс, все пак е ужасно досадно след обилен обяд да се върнеш на работа, когато така страшно те мързи, затова седнах удобно в хамака с шест бири под ръка и ти пиша това писмо. Снощи бях на концерт, нашите контета се обличат все по нелепо и се фризират така, че приличат на телета. Следват две рисунки на млади мъже, които е видял сред публиката, рисувани все едно от професионален художник. И наистина лицата и фризурите им приличат на телешки. След това - продължава писмото - първите двама певци ми идеше да ги удуша, защото пяха ето това - следват петолиния и ноти, където Енгелс по слух е нотирал като напълно грамотен музикант фрагменти от песните. После преминава на философски теми и има абзаци, които е написал на френски, на английски, и на други езици. Накрая завършва - напоследък съм в много добра форма, вчера четири пъти преплувах Рейн, фехтувам всеки ден и всички ги правя на кайма. Онзи ден един нахалник беше принуден да се извини и да си вземе назад думите "лошо момче", след като на дуела остана обезоръжен и видя, че ще бъде намушкан. Бъди здрав!
Тоест, хем фабрикант, хем плувец, хем фехтовач, хем е знаел мисля 19 езика, като накрая и до български е стигнал, хем художник, хем музикант, хем човек, който пие по 6 бири, лежейки в хамака, Абе с две думи - страшен пич. Мен много ме изкефи, със сигурност писмото е автентично и той е нямал представа, когато го е писал, че ще бъде публикувано и че някой друг освен Маркс ще го прочете.

# 31
И температурата на въздуха се качва, заедно с класиранията. Това е защото се разширява пустинята. Населението се увеличава, дърветата се изсичат, на тяхно място се сади царевица, която поливат от подпочвени води, за да правят царевичен сироп, от който хората масово затлъстяват и оглупяват.Тази пустиня после нагорещява въздушните маси, които идват към нас и сгряват страстите и хората ги избива да се карат.
Изводът е, садете дървета. Лошото е, че двама садят, двеста секат. При това положение не виждам бъдеще за човечеството, така че живейте си живота докато го има и не се ядосвайте

Напълно съм съгласна с теб! И нещо повече, тия на които е дадена властта да секат, до такава степен се самозабравят, че изсичат всичко, което им се изпречи на пътя, дори и новозасадените дръвчета от садящите. Тъжна картинка... затова повече хора се ориентират към други светове, за да търсят оазиса на съществуването си. И програмите за запазване на населението в тези региони в даден момент няма да успеят да задържат тяхната лоялност.
В аспекта на наборната тема е добре да напомняме на децата си, които са във възраст, зависеща от нашето възпитание следния цитат на една небезизвестна личност: "Властта е като наркотик. Веднъж вкусил я, човек трудно се отказва."  - дано те не се самозабравят, когато я имат.

# 32
  • София
Няма голямо търсене на езиците на балканските държави, защото няма много желаещи да следват в тези държави, а ако ти се наложи да работиш с чужденци от съседните държави английският е достатъчен. Само за гръцкия език има интерес - то и сума ти хора от София си накупиха там недвижима собственост. Гръцки се предлага в 33-та гимназия и май се изучава на добро ниво. А и без да знае сръбски и хърватски българин може да се разбере на елементарно ниво с говорещите тези два езика, както е например при испанци и италианци.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 14:02 от Magenta2022

# 33
  • София
А на мен ми е чудно каква е организацията в 33. ЕГ за паралелката в която пише гръцки/китайски. Редуват наборите ли, делят класа и имат избор ли, мнозинството ли избира... Ако някой е наясно,ще се радвам да ме осветлите Simple Smile

# 34
От МОН да не би да са забравили, че днес по график има второ класиране, не разбирам как за първо класиране могат да излязат по-бързо резултатите отколкото за второ....

# 35
не разбирам как за първо класиране могат да излязат по-бързо резултатите отколкото за второ....
Аз също не разбирам. Не би ли трябвало на второ класиране да има доста по-малко ученици, а и не се редят различни желания...

# 36
Най-вероятно след 15.00ч. ще е.

# 37
  • Куциндрел
Чакам ли чакам класиране, а нямам швепс. Принцът на Дунавия се събуди, ама не иска да слезе да ми купи. И той чака.... не е ясно какво....

# 38
Най-вероятно след 15.00ч. ще е.

Има ли съобщение някъде, както бяха направили за първото класиране?

# 39
  • гр. София
Няма съобщение.

# 40
В Infopriem допреди малко нямаше съобщение.

# 41
  • Пловдив

tonitabrandtner, откъде е информацията, че паралелката с гръцки я е имало допреди няколко години (онлайн не открих нищо след 2016 г)?

Не съм споменала конкретен брой години точно защото не помня/не си водя статистика откога точно я няма.

# 42
  • Куциндрел
Това, че нямаш швепс, не е беда, ако имаш шнапс.
Аз съм фен на швепс, всякакъв вид. Сега са пуснали едни кенчета с мохито вътре. Лошото е, че и принцОт харесва единия вид и ми изпива всичко.

# 43
Айдиееееи, ама друг път

Доп. И на второ класиране ми се зареди паралелката, от първо!

# 44
  • София
Наборката наваксва с гледането на филми. При нас голяма драма няма - основно да разберем кой език ще учи - приета във френска паралелка, има шанс в други училища за немски (паралелката е идеална за нея иначе нямаше да я убедя изобщо да включи този език) или английски.

Общи условия

Активация на акаунт