Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 61 208
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 450
шмърциплянку, не е въпрос само на общуване.
А на какво?
До сега само този аргумент срещнах "за" квотите - на тази възраст имали нужда от общуване с противоположния пол. Друго като аргумент "за" квотите не съм видяла, но може и да съм пропуснала.

По-справедливо разпеределение на възможностите за развитие. Равни шансове Simple Smile

Балансът на половете за мен е допълнителен плюс, който изобщо не е без значение.

# 451
И с този закон всичко опира до проста сметка. Преди в София кандидатстваха около 1000 деца в четвърти клас за СМГ от около 12000 набори. Сега,  още тази година ще кандидатства поне 6000, защото могат да спестят НВО в седми и залогът се качи до небесата. Това прави шест пъти увеличаване на курсовете и частните уроци за малките, а които не влязат, ще плащат пак и в седми плюс допълнителна математика, за да се вредят след отделен изпит, ако има места в СМГ за осми клас.

Като човек, държащ синът ми да остане психично здрав, бихме опитали (но без вманиачаване) след 4-ти клас и след 7-ми само за спорта ако изобщо има места.

# 452
шмърциплянку, не е въпрос само на общуване.
А на какво?
До сега само този аргумент срещнах "за" квотите - на тази възраст имали нужда от общуване с противоположния пол. Друго като аргумент "за" квотите не съм видяла, но може и да съм пропуснала.

По-справедливо разпеределение на възможностите за развитие. Равни шансове Simple Smile

Балансът на половете за мен е допълнителен плюс, който изобщо не е без значение.
По-справедливо разпределение на възможностите се получава спрямо постигнатите резултати, а не по пол. Нищо справедливо не виждам някой от противоположния пол да отпадне от класиране от по-нисък резултат от другия пол. Ако под равни шансове се има предвид да се дават незаслужени привилегии на някого... ок.

# 453
шмърциплянку, стига измерителят на постигнатите резултати да е равнопоставен.
Отново дебело ще подчертая, че квоти в университетско ниво за мен са неуместни.
Прочети назад какво съм писала. Спирам, че стана пинг-понг.

# 454
Абсолютно подкрепям шмърциплянку!

Явно някои потребителки не схващат разликата. Нямам друго обяснение.

Но светът винаги е бил и ще бъде мъжки. Така че какво се впечатляваме от привилегиите на мъжете във всяка една област.
Доказано е, че за една и съща длъжност мъжете взимат по-високи заплати, отколкото жените. Ако това допада на някои жени... Close

# 455
Във Варна няма квоти. В ЕГ са преобладаващо момичета и това отблъсква момчетата, вкл. моят син. Нито съм за, нито против, но е факт, че напр. френската ЕГ губи “високобалови” деца заради момичешката й слава.

# 456
  • София
В Пловдив пък и МГ има квоти, даже хуманитарната има квоти 70/30, за да "нормализират" поне малко средата да не е изцяло момичешко. За мен има резон за квотите, но нека са за всички, не само в езиковите.

# 457
  • София
Русалка, поправи ме, ако греша. Ти май нямаш син?

AKO няма квоти, момчетата ще се напънат повечко , нищо не им липсва, и ще изкарат такъв бал, какъвто и кандидат-медичките, че даже и по-висок . Докато сега им е  широко около врата и знаят, че и с по-малко усилия, и със значително по-нисък бал са вътре. ...

Аз имам трима, и повярвай ми, никой от тях не е знаел, че няма нужда да се напъва заради наличието на квоти.
Дори не съм си помислила че това е формула за успех. Едва ли има родител на момче, който да го мисли.

Наистина ли някой мисли, че момчетата не учат и ей така влизат в езиковите?

# 458
  • варна
Нашата сага официално приключи ,от 13 желание ,на второ класиране ни приеха на второ и днес се записахме ,отразено е в системата .Детето е спокойно и щастливо вече ,това е най -важното .

# 459
Само да кажа за дискриминацията. За дискриминацията над жените, повече от 50 процента вина носят жените. Това по мои наблюдения. За дискриминацията над мъже, ако има такава, защото не съм я усетила, понеже у нас и мухите са женски, ще питам благоверния кой е виновен

Хаха, значи не живее само моя в абсолютно женско царство, при нас и кучето е женско.

За дискриминацията, моят мъж обича да казва, че ние жените я изкривяваме по удобен за нас начин. За някои неща, които правят живота ни по-лесен, си трайкаме и нямаме против да бъдем дискриминирани, но за други сме готови да опищим света.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 15:23 от slaveia84

# 460
Въобще не става дума за неучене, а за постигнати резултати. Приемът е по постигнети резултати, не по старание в учене.

П.П. Само да уточня, че освен за квотите за прием след 7 клас визирам и всякакъв тип квоти извън училищната среда. След като принципът на класиране е по постигнат резултат, то той трябва да се следва, иначе е несправедливо. Ако измислят някакъв друг принцип за квоти, който е справедлив за всички - ок, нямам нищо против.

# 461
  • София
И аз съм "за" квотите. В противен случай синковецът трябваше да го записваме в Бузема (без да е ясно дали ще му стигне балът).

# 462
Здравейте.Имам нужда от малко ориентиране за третото класиране.Обмисляме(аз и детето) дали да участва на трето,на второ класиране не мръдна нагоре,а сегашния вариант е нежелан.Та въпросът ми е след записване по второ класиране се обявяват свободните места не само по паралелки ,но и съответната бройка свободни места в дадена паралелка?Както и това се вижда къде?В страницата на infopriem.bg предполагам,но къде точно...

При нас ситуацията е същата. Днес се записахме. В петък- 25.07.2025г. на страницата на съответното РУО ще публикуват свободните места за трето класиране. В понеделник започва подаване на заявление за участие в трето класиране.
За да ни допусне, обаче системата, ако правилно съм разбрала още в петък трябва да я отпиша.
Според мен правилно е да следите страницата на съответното РУО.

# 463
...
Дори не съм си помислила че това е формула за успех. Едва ли има родител на момче, който да го мисли.

Това с напъването ми е много интересно как точно да му определя колко точно да се напъне, че да знае според напъването как ще изкара с 20тина точки по-малко.

# 464
  • у дома...
И аз съм "за" квотите. В противен случай синковецът трябваше да го записваме в Бузема (без да е ясно дали ще му стигне балът).
А ако имахте щерка? Дъщеря ми завърши в паралелка със само 4 момчета. Не се е повредила. Социални контакти така или иначе има достатъчно извън училищната среда. А за интриги, клюки и не знам какво си въобще пък не е ставало на въпрос. В интерес на истината - момчетата "порастнаха" в 11 кл. Магариите си бяха съвсем тяхно дело. За което си получаваха наказанията от училище.

Общи условия

Активация на акаунт