Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 889
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 735
Някои училища са само ОУ, трябва да отидат някъде след седми клас децата

И аз съм учила в ОУ. Отиват в обикновена гимназия. Нали и там се освобождават местата на тези, отишли в ЕГ или МГ.

# 736
Вторият език не трябва да отпада, а да се увеличат часовете за изучаването му, поне до ниво В1, а не както сега - А2, което на практика трудно се покрива с предвидения брой часове - 3*72 + 58/62. Разликата в последната година е заради ПГ, които имат учебни занятия две седмици по-малко заради практиката.

# 737
  • Сф
Миналата година на пето класиране в тази паралелка са приели деца с балове: 359,5, 376 и 383. Това го виждам от публикуваните протоколи от 5то класиране на сайта на училището. На трето и четвърто класиране баловете за тази паралелка са много по-високи: 418, 419 и дори 449,5 (този последния за момиче). Балообразуването е стандартно 2БЕЛ+2МАТ, неговият е 395,5. Затова ми се струва, че няма шанс на трето и четвърто класиране.
Може и на пето да няма шанс. Зависи какви балове ще участват. Абсолютен риск е! Миналогодишната ви справка не значи нищо. Трябва да сте готови да загубите, напълно е възможно.

# 738
Минавам само да кажа, че РУО Шумен няма все още информация за минималните балове на второ класиране.... А героят е записан и вече съм спокойна.

# 739
Минавам само да кажа, че РУО Шумен няма все още информация за минималните балове на второ класиране.... А героят е записан и вече съм спокойна.
Заповядай
PDFsam_merge.pdf https://share.google/DPNnigZpSV5VX4qWT

# 740
Мама Ру, ужасно много благадаря. Наистина не ги открих в сайта.. а от първи етап ги виждам.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 19:13 от Летящ змей

# 741
Някои училища са само ОУ, трябва да отидат някъде след седми клас децата

И аз съм учила в ОУ. Отиват в обикновена гимназия. Нали и там се освобождават местата на тези, отишли в ЕГ или МГ.

Пак се връщаме към въпрос, който много ме вълнува и беше разискван преди няколко теми мисля!
Какво му беше на точно този модел - който иска кандидатства след 7 кл. в училища с отделни изпити. Като не успее си продължава в гимназията, в която е. Който не желае да ходи по изпити просто си продължава и той. Тези които са в ОУ, заемат местата на тези, които отиват в ЕГ, МГ и Професионалните гимназии (обикновено по-близките до дома). А май преди имаше и прием в т.нар техникуми и след 8 кл., ако не бъркам.
И цялата тази лудост просто я нямаше. Нека има НВО, но да е само със статистическа цел. Е, тогава ще лъсне истината, като след 10 кл., когато малко деца ходят на уроци и се готвят специално.
Сега се получава една истерия, при която не малка част от учениците попадат на места, които изобщо не представляват интерес за тях. Избират по-малкото зло, или неправилно подреждане на желания. И учиш каквото ти отредят точките, а не каквото искаш и в другия клай на града за по-удобно.

# 742
Мама Ру, ужасно много благадаря. Наистина не ги открих в сайта.. а от първи етап ги виждам.
На сайта на Дидева ги има, значи трябва и някъде из сайта на РУО Шумен да ги има - Минимален и максимален бал в паралелките в област Шумен след втори етап на класиране - РУО Шумен https://share.google/rl68PqeLrpktUxQjX

# 743
  • София
Липсват масово качествени учители по много предмети и ще намаляват все повече. То без достатъчно обучени качествено хора, а с преквалифицирани или попаднали случайно в системата, как да има добро образование. Тези неща са предмет на политики, които се провеждат отсега за след поне 7-8 години. Но това никой не го и мисли, а камо ли да го планира, в нашето образование.
Преподавателите също трябва да се обучават цял живот.
Децата в основното образование трябва да са в по-малки класове. И такива още работи...
А при нас - отсега до следващите избори и се борим не с причините, а със симптомите. Това е, да са живи и здрави децата....

# 744
Изниква ми един въпрос. Ако се направи всичко това, защо ще подлагат всички деца на НВО. Само заради едната им статистика ли? Ако децата нямат желание за ЕГ, МГ или професионална, защо им е да държат изпити? Така беше и по мое време, на изпит ходехме тези, които искахме езикова и математическа. Останалите си продължават в същото училище в 8 клас. Реформи, реформи, велики умове, а пък връщаме старото.
То НВО- то не е и задължително. Справка- минимален бал 30 в някои гимназии. И по принцип, образованието е задължително, но само до 16 години.

# 745
  • София
Ха, ха. Това ми е едно от любимите. И за какво да учиш до 16 години, като диплома за основно получаваш на 13-14 години? Щото е задължително🤣😁

# 746
Минимален бал 30 означава две тройки за балообразуващи Среден (3)=15 точки. Според мен това са деца с качествени оценки по БЕЛ и математика - те не се явяват на НВО. Защо не са насочени с писмо от Ресурсен център не знам.
Magenta2022, учи се до 17 години даже, ако искат книжка. Без първа гимназиална степен (10 клас) няма шофьорска книжка.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 20:32 от Mama Ru

# 747
Минимален бал 30 означава две тройки за балообразуващи Среден (3)=15 точки. Според мен това са деца с качествени оценки по БЕЛ и математика - те не се явяват на НВО. Защо не са насочени с писмо от Ресурсен център не знам.
Magenta2022, учи се до 17 години даже, ако искат книжка. Без първа гимназиална степен (10 клас) няма шофьорска книжка.
О, не, това изобщо не е вярно.За ВСИЧКИ категории шофьорски книжки, образователният минимум е основно образование. За по- високите категории има възрастов минимум, но не и по- различен образователен. Преди беше изискването за средно образование.Това го прокара законово една конкретна политическа партия, за да може слабограмотни цигани да получават шофьорски книжки. То не бе достатъчно за някои гении, за това впоследствие въведоха и основно образование да се завършва със 7-ми клас. Между другото, изискванията за втори пилот на пътнически самолет е да имаш средно образование. И това не е от нашето МОН.

# 748
Моля, който знае да каже какво е това допълнително подаване на заявления на 25.07, което е различно от подаването на заявления за трето класиране?

# 749
Румен Нейков 606820, абсолютно вярно е. Преди се искаше основно образование (8 клас), после го промениха на първа гимназиална степен, когато свалиха основното в 7 клас.

Общи условия

Активация на акаунт