Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 438
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 1 065
С тази слаба дисциплина нищо не чуват и не научават в музея, поне в ОУ 6 клас, моята беше на екскурзия, ходиха по музеи, нищо не запомнила, само говорили,  някои ги изгонили навънка, кой с кого се закачал, само това разказа.
това е защото не ги водят всяка година от 1 клас. Шести е вече късно да се изграждат навици към това що е то музей и за какво служи.
Но най-вече е защото са били в музей тип - не пипай, не тичай, не говори. Това не е подходяща среда за учене чрез преживяване. Единственото, което са преживяли е да бъдат изгонени Simple Smile и това и са запомнили, това и разказват. Преживяното. Приказване и изгонване - много яко Simple Smile

# 1 066
По история в клас учителката им беше пускала  филм за балканската война. Моята спала на чина. Като свършил филма и госпожата немилостиво почнала да ги изпитва какво са разбрали, оказало се, че и другите са спали.
И в музей ги водиха, като питах как е било, моята отговори, че гледали някакви тъпи камъни, а после яли сладолед. Имало и един господин, нещо им обяснявал, но му бил смъкнат панталона и му се виждало шкембето, освен това бил напълно плешив, но с мустаци
Толкова за музеите и филмите при нас

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 15:02 от Априлски душ

# 1 067
  • у дома...
Не е късно след 7 клас. Просто тогава лекциите в музеите са на друго ниво. Въпросното училище води учениците от профил "Природни науки" редовно във ВМА.

Вие като възрастен не ходите ли в музеи? Личният пример е много важно нещо.

Училището е образователна институция. При липсата на "първите 7" никой не е длъжен да възпитава децата. В детските градини е същото. Абдикацията от ролята на родител доведе до толкова много проблеми в сегашното ни общество. Всички искаме, искаме, тропаме с краче. А какво даваме? Само не ми казвайте, че плащаме данъци. При положение, че има страшно много и учители в сивия сектор.

# 1 068
  • Куциндрел
Просто майка, а не може ли всеки да си обучава чавето у дома както му дойде отвътре? Евентуално да го праща на избрани часове в училище? Разбира се, че и родителите водят децата си на музеи, обаче учителите би трябвало да ги водят за показване и надграждане на знанията по даден предмет.
Търсете такива училища, където ги водят. Ето, по-горе показах едно такова. Обаче знаете ли къде е проблема? След 7 кл. повечето деца казват "Айде бе, ще ти ходя на тъпия музей, (не че дори е чувал за него)" и забият в мола. половината проблеми в образованието се дължат на възпитанието у дома. Защото училището не е длъжно да възпитава.
Ако може да смекчиш патоса или да го насочиш другаде.
Никъде не съм написала какво и как търся, доволна ли съм, тръшкам ли се, просто разсъждавам над темата - как да ги стигнем европейците? Защо трябва да търсим определени училища при положение, че това трябва да важи за всички?
П.П. надявам се всичкото това, за което така разпалено пишеш, да го прилагаш у дома на детето/децата си. Също и да вардиш мола да не би детето ти/децата ти да се забият там.

# 1 069
Мога и за географията да разкажа. Детето в 4 се беше запалило, самО, защото му беше интересно и гледаше постоянно образователни клипове по география, предимно на английски, учеше сам, без някой да го кара, в 4 клас нямаха такъв предмет. Изпитвал съм го и бях изумен - наистина знае всички държави, столиците им, площите им - коя държава колко хиляди кв. км е, и познава всички флагове! ( аз на доста африкански, азиатски и тези малките от Средна Америка около Гренада не им познавам флаговете, а на тези от сорта на Барбадос и столиците им не мога да запомня). Платих му даже абонамент за една игра в нета, дава ти да се движиш в определен град или местност по света, като в Гугъл мапс, обаче номерата на колите, указателните табели и други издаващи надписи са замъглени. И трябва да познаеш коя е държавата. Понякога се виждат надписите на магазини, но са примерно на испански, хайде, по това как изглеждат, ще се сетиш, че не е в Испания, а вероятно някъде в Южна Америка, но къде? Или в Средна - ми и Венесуела, Сан Салвадор, Куба, и цяла Южна Америка без Бразилия - всички говорят испански! Или върви училищен автобус по път през планинска местност и се вижда табела на английски, но от сорта "карайте внимателно", е САЩ ли е, Канада ли е, че и Австралия може да е...или се виждат йероглифи, но аз не мога да позная китайски ли са, японски ли са, тайландски ли са... детето видя плакат на тази известната корейска група, даже името й не помня, и така позна, че е Южна Корея... беше безпогрешен на тази игра. Доста пъти играх с него, аз от 5 пъти успявах да позная максимум един път. Той от 5 пъти познаваше 4, а се случваше да познае и 5 от 5...а играта беше наистина трудна...в темата за ЧУ една дама беше ходила на почивка в Занзибар, нещо му го споменах и той каза - няма такава държава! Е, казвам, не се фукай толкова, няма как да знаеш всичко и той настоява - изключено е, каза, да има държава, която аз да не съм чувал! Щом не я знам, значи няма такава държава, ядоса ме, влизам в Гугъл и що да видя - наистина няма, то било част от Танзания!🤣 (Аз вярно мислех, че Занзибар е отделна държава).
Та мисълта ми е - в 5 клас като започнаха география в училище, детето имаше 5. Учителката му нямаше представа какво знае той и не я е и интересувало. Ако е пропуснал една от петте вида почви в северозападния ъгъл на южния квадрант на дясната част на тракийската низина, му намаляват точки от теста, а учителката седяла и си ровела телефона.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 15:14 от Татко Мецан

# 1 070
Със сигурност има и места за след 7 клас. Говоря за музей с експерименти на люлки, лостове, скорост, логика, математика - такъв за тичане, скачане и катерене. Военно медицинска академия не е такова място Simple Smile Simple Smile по-скоро е място за научни наблюдения - без крещенето и тичането Simple Smile точно за по-зрели ученици, които са правили щуротиите във времето за щуротии, а именно начален етап Simple Smile

Ето тогава вече и възрастта и мястото (ВМА) са подходящи за дейнсости в лекционен стил и възпитани наблюдения. За всяко нещо си име време и място. Хубаво е, че поне в някои училища/учители го правят Simple Smile жалкото е, че не е норма.

# 1 071
Но, в интерес на истината, моето дете взе много да харесва биологията. И то без да ходят по музеи, да гледат през микроскоп и да им пускат филми. Просто учителката им е добра. И не се прави на клоун, а си разбира, харесва работата и има дар слово, също и се държи добре с децата.
Човешкият фактор е важен, а не мултимедийния

# 1 072
Просто майка, а не може ли всеки да си обучава чавето у дома както му дойде отвътре? Евентуално да го праща на избрани часове в училище? Разбира се, че и родителите водят децата си на музеи, обаче учителите би трябвало да ги водят за показване и надграждане на знанията по даден предмет.
Търсете такива училища, където ги водят. Ето, по-горе показах едно такова. Обаче знаете ли къде е проблема? След 7 кл. повечето деца казват "Айде бе, ще ти ходя на тъпия музей, (не че дори е чувал за него)" и забият в мола. половината проблеми в образованието се дължат на възпитанието у дома. Защото училището не е длъжно да възпитава.

Напротив, освен академична функция училищата имат и възпитателна. Това дори е по закон...Но това, че не се изпълнява, е друг въпрос. А още по-тъжно е, че има родители, които дори не смятат, че това е една от функциите на училището. То затова и в държавата няма ред и порядък, защото възпитанието е в цялото общество - и в семейството, и в училището, и навсякъде.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 07:25 от mimi681

# 1 073
Оф, бе, хайде да ги изкарат вече тия списъци за 3 класиране, че ние тук вече оправихме цялото БеГе образование Simple Smile Simple Smile и пак няма и няма списък Simple Smile

# 1 074
  • София
Мецане, това се казва да ти убият желанието. Много ги бива българските учители по тази част. Като минат в прогимназия децата през няколко такива учители и поне няколко предмета се зачеркват от тях. Но децата  били виновни, че не учели. Що трябва да учиш нещо с интерес, като може да ти е скучно и неприятно. Така се става човек.

# 1 075
Оф, бе, хайде да ги изкарат вече тия списъци за 3 класиране, че ние тук вече оправихме цялото БеГе образование Simple Smile Simple Smile и пак няма и няма списък Simple Smile

https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/07/sv_mesta_3_klasirane_8_klas_2025.xlsx

СМГ - 4 места
НПМГ - 4 места
164 - 2 места
91 - 7 места (4+3)
1ва английска - 2+4
2ра английска - 2+4

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 15:19 от gato

# 1 076
  • Пловдив
Търся списъка за Пловдив... Тотално не мога да се оправя в сайта на РУО Пловдив.

# 1 077
  • София
Чета 18-ти пост за загубено удостоверение за раждане на седмокласник.
Сега ги губят, защото ги разнасят или сега констатират, че е изгубено?

Училището е образователна институция. При липсата на "първите 7" никой не е длъжен да възпитава децата. В детските градини е същото. Абдикацията от ролята на родител доведе до толкова много проблеми в сегашното ни общество. Всички искаме, искаме, тропаме с краче. А какво даваме?
През тези "първите 7" вашето дете къде беше? Защото моето тръгна на ясла преди да проходи стабилно и много преди да проговори, след яслата оставаха около час и половина за възпитание, другото време отиваше за хранене, къпане и спане... Отделно да научиш дете как да се държи в колектив, когато сте сами двамата вкъщи е все едно да се научиш да рисуваш по телефона... Не казвам, че няма родители, които са със съмнителен родителски капацитет, но няма как да се съглася, че поведението в училище е отговорност изцяло на родителите.

# 1 078
Търся списъка за Пловдив... Тотално не мога да се оправя в сайта на РУО Пловдив.

https://www.ruoplovdiv.bg/messages/file_messages_priem_16/parale … lasirane_2025.pdf

# 1 079

https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/07/sv_mesta_3_klasirane_8_klas_2025.xlsx

СМГ - 4 места
НПМГ - 4 места
164 - 2 места
91 - 7 места (4+3)
1ва английска - 2+4
2ра английска - 2+4

Гато, пиши ги квотите, че е много важно! Някой ще се обърка, че има място, а те са според пола Grinning
Да уточня, че сега ще има коментари Wink - Жени/Мъже

Общи условия

Активация на акаунт