Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 396
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 1 095
Моля, някой да ми обясни дали сега промените, които готвят относно ИИЧЕ и РИЧЕ ще хване нашите деца?

# 1 096
Мецане, това се казва да ти убият желанието. Много ги бива българските учители по тази част. Като минат в прогимназия децата през няколко такива учители и поне няколко предмета се зачеркват от тях. Но децата  били виновни, че не учели. Що трябва да учиш нещо с интерес, като може да ти е скучно и неприятно. Така се става човек.
Именно. Той сега не обича нито биологията, нито географията. А по география знаеше и особеностите на държавите. Примерно като го питах за Северна Корея, паднах - в 4 клас знаеше, че е диктатура, че управлява Ким Чен Ун, че няма интернет, че е затворена от света, и още много неща, направо всичко знаеше, което и аз знам. Знае за Казахстан, че е най-голямата държава без излаз на море, знае й точно територията, населението, президента...в училище го накараха да спре да се интересува и от географията.

Моля, някой да ми обясни дали сега промените, които готвят относно ИИЧЕ ще хване нашите деца?
Мисля, че не, защото вече сте приети по старата програма. Обаче все пак най-добре е Санака да каже.

# 1 097
  • София
На пръв поглед, сравнено с миналата година, местата са по-малко за момчета за топ гимназиите. Във 2АЕГ например имаше 5 през 2024, сега са само 2. В НЕГ имаше 5 за момчета, сега са 4, във ФЕГ бяха доста повече миналата година, нещо към 10 места ми се върти, сега са 5. В 1 АЕГ имаше с едно повече от сега. И в 73-то са с едно по-малко. В нашето си училище също има само 1 място, и то в по-нежелана паралелка. Не е много оптимистично положението, май ще изчакаме да видим какво ще остане за 4-то класиране.

# 1 098
  • София
Аз мога да кажа защо избрахме профил математика. Върви му на моето момче, схваща ги задачите и има интерес. Харесва физика и информатика, биология също. Не успя да се класира във физиката на НПМГ. Езиците не са неговото, учи ги трудно, т.е. езиковите отпаднаха за нас. И като махнем икономическо развитие, хуманитарни и природни науки като профили, не остава много.
Няма амбиции да е състезател по математика, но го влече и едно по-високо ниво от стандартното в СУ му е съвсем по силите.
Ама те и не са особено математически. По един, два часа повече математика, тук таме някой фуч, слаба работа са и хората им се чудят колко има смисъл в тях

# 1 099
Точно така. По-малко места за мъже тази година. Затяга се примката. Момичешките майки могат да са спокойни, че възмездието е близо.

# 1 100
Рискът е голям.
Миналото лято на 3-то ни предредиха заради 0.5 т. и се класирахме на по-долно желание от нашето на 2-ро класиране, където записахме и после отписахме. После пък на 4-то си играхме за нашето от 2-ро... беше една въртележка и пилене на нерви.
Така е, като много кандидати играят за едно място.

Точно така. По-малко места за мъже тази година. Затяга се примката. Момичешките майки могат да са спокойни, че възмездието е близо.
YumGrinning ами искате квоти, ето ви квоти

# 1 101
  • София
Моля, някой да ми обясни дали сега промените, които готвят относно ИИЧЕ и РИЧЕ ще хване нашите деца?
До 10ти клас не. Намаляването на часовете за профил във втори гимназиален етап ще ги хване обаче.

# 1 102
  • София
Да, много малко места за момчета в гимназиите, в които има възможен профил математика. Не знам кое е по-добре: хубаво училище и гаден профил или не толкова хубаво училище и не толкова гаден профил.

Моето не му дреме май, ама аз си се притеснявам. Ще взема да дрънна един джин да се поуспокоя.

# 1 103
Май аз нещо не разбирам...Свободните места за трето класиране няма ли да се качат в план-приема в инфоприем и от тях на 28.07.25 да избираш желания? Къде се търсят тези свободни места?

Търсят се в РУО!
Писахме вече

Май трабва да се зачисти темата...тогален спам е това на посл стр.нищо общо със сидмокласната тема!

# 1 104
  • Куциндрел
В План-прием в сайта има таб Трето класиране. Там са обявени свободните места.

# 1 105
Това намаляване ще е в първи и втори профилиращ нали така? И ако е езикова ще намалее в полза на математиката и бел, география. А ако е математически профил ще има още математика.
До 10ти клас не. Намаляването на часовете за профил във втори гимназиален етап ще ги хване обаче.

# 1 106

Не се виждат бройките свободни места там
В сайта на РУО...се виждат.

# 1 107
Аз пък се чудя защо има такива които са подали за 2 класиране, приети са в топ училищата и не се записват? Ако отиват в частно то това не се ли знае още след първо класиране? Ако не са доволни и ще играят на 3-то то тогава не е ли по-логично е да се запишат и после да видят местата и да се отпишат?
Просто ми е интересно защо за тези места не може да се класират ученици които искат още на 2-ро. Малко жал да имат към не толкова рисковите играчи и да ги пуснат тези места още за второ.

# 1 108

Напротив, виждат се

# 1 109

Виждат се. Ние сме записани още от първото класиране и пак ги виждам. РУО Пловдив

Общи условия

Активация на акаунт