Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 355
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Това намаляване ще е в първи и втори профилиращ нали така? И ако е езикова ще намалее в полза на математиката и бел, география. А ако е математически профил ще има още математика.
Моля, някой да ми обясни дали сега промените, които готвят относно ИИЧЕ и РИЧЕ ще хване нашите деца?
До 10ти клас не. Намаляването на часовете за профил във втори гимназиален етап ще ги хване обаче.
Ще намалят часовете за профили от 20 на 16 общо за всички профили. От "спестените" 2,5 ще останат за ФУЧ и училището ще може да ги разпредели като реши (вероятно за профилите пак).

# 1 111
И аз се питам от къде идват свободните места след второ класиране? Чак толкова много деца ли не си харесват къде са приети и не се записват - не ми се вярва... Какво да не харесаш на Испанската или ФЕГ, примерно?!

# 1 112
  • Куциндрел
В План-прием в сайта има таб Трето класиране. Там са обявени свободните места.

Не се виждат бройките свободни места там
В сайта на РУО...се виждат.
Е аз ги виждам, примерно:

28 Средно училище "Алеко Константинов", ГР.СОФИЯ   Софтуерни и хардуерни науки - АЕ интензивно, ИЕ   5/-/-
Като 5/-/- е общо места.

# 1 113
  • София
Моля, някой да ми обясни дали сега промените, които готвят относно ИИЧЕ и РИЧЕ ще хване нашите деца?
Не, не ги хваща. Хващат ги промените във втори гимназиален етап - намаляване на часовете за профилите от 5 на предмет, на 4 на предмет. Важи за всички профили, не само за първите два.

# 1 114
И аз се питам от къде идват свободните места след второ класиране? Чак толкова много деца ли не си харесват къде са приети и не се записват - не ми се вярва... Какво да не харесаш на Испанската или ФЕГ, примерно?!
Езикът.

# 1 115
  • Куциндрел
Езикът.
Що тогава там са се пинали да влизат? Пак ли да не похабяват бала?

# 1 116
Точно заради това. Масово е.

# 1 117
Защото искат ТУЕС или НПМГ, но не им стига балът. Писали са го на 3-4 място и за били приети, но не им е първо желание. Ако се наложи, ще се запишат след 3 класиране, но към момента не искат.
Или е имало хора от други области, които са "пробвали къде ще се класират".

# 1 118
  • Куциндрел
Защото искат ТУЕС или НПМГ, но не им стига балът. Писали са го на 3-4 място и за били приети, но не им е първо желание. Ако се наложи, ще се запишат след 3 класиране, но към момента не искат.
Успех им тогава

# 1 119
Това за другите области си мисля, че е по-застъпено на първо класиране. Иначе, може би има логика за високобаловите училища да се изчака, защото високия бал все ще им осигури добро училище, даже и да не попаднат в най-желаното.

# 1 120
Има деца, които не се записват на второ, за да остане мястото им свободно за трето класиране и евентуално ако не ги приемат на по-горно желание да паднат пак до там, където са били.

# 1 121
По принцип е така, но нещо тази година намаляха местата в елитните. Миналата по-имаше избор.
В момента има 1600 свободни места и 800 ученици, които не са приети до момента никъде. На теория би следвало да има място за всички, ама на практика местата са тип Бузема. Хубавите да са към 200 от това уж имане на места.
Да живеят частните училища... иначе някой щеше да е принуден да взима и последните от тия 1600

# 1 122
  • Куциндрел
Рисковано е, защото някой с по-висок бал може да се мушне на мястото ти.

# 1 123
Ние сме решили, че няма да рискуваме, макар че като гледам някои места, така ме хваща ентусиазма Joy:joy

# 1 124
Ако ще чакаш 3то класиране, няма смисъл да изпуснеш записването на 2ро. Първо още не си видял списъка и второ веднага някой може да ти го вземе.
Ако си изтеглиш документите след излизане на списъка (днес), мястото ти ще излезе чак на 4 класиране и до тогава ще си сейф, че имаш шанс да се върнеш.

Общи условия

Активация на акаунт