Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 366
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 1 125
В План-прием в сайта има таб Трето класиране. Там са обявени свободните места.

Не се виждат бройките свободни места там
В сайта на РУО...се виждат.
Напротив, виждат се

Не. Няма.
При мен има само БРОЙ ОБЩИ МЕСТА. Не свободни.

# 1 126
  • София
А може някое място да е заради липса на дете при записването или грешно пълномощно. Това в кръга на шегата разбира се.
Тези игри с незаписване, за да ти излезе мястото направо за 3то класиране, могат да си ги позволят хора с бал доста над минималния за паралелката.

# 1 127
Скрит текст:

Напротив, виждат се

Не. Няма.

Бройката ви заблуждава. Просто паралелката е без квоти и всичките (общ брой) 26 са свободни на трето класиране. Ако разгледате надолу по другите училища ще видите, че има училища с по-малко бройки тъй като вече има записани ученици в тях.

# 1 128
Иначе, може би има логика за високобаловите училища да се изчака, защото високия бал все ще им осигури добро училище, даже и да не попаднат в най-желаното.
Ключовото обаче е, ако има места! Защото и с бал 500 да си, ако вече няма места, няма как да се запишеш.

# 1 129
Скрит текст:

Напротив, виждат се

Не. Няма.

Бройката ви заблуждава. Просто паралелката е без квоти и всичките (общ брой) 26 са свободни на трето класиране. Ако разгледате надолу по другите училища ще видите, че има училища с по-малко бройки тъй като вече има записани ученици в тях.

Не е вярно. Има по 1 свободна бройка. Гледам РУО и сравнявам.
Никъде в областта нямаме по 26 свободни бройки.

# 1 130
жената гледа в таба за 1 класиране, не е съобразила да цъкне съседния таб 3то класиране

# 1 131
Има деца, които не се записват на второ, за да остане мястото им свободно за трето класиране и евентуално ако не ги приемат на по-горно желание да паднат пак до там, където са били.

Това е един сериозен и разумен аргумент. Благодаря. И да рискът е голям. Трябва да си близо до макс. бал за паралелката. Иначе шансът да падне някой отгоре на твоето място /особено ако е едно/ и да е с по-висок бал си го има.

# 1 132
  • София
Може да си бил резерва в АК и да са те поканили след като са обявили първо класиране на държавните. Записал си се в АК, но също така в този период си подал и заявление за участие на второ класиране, тъй като първото ти желание е било например СМГ, но там не си успял на първо класиране. Подаваш заявление за участие във второ класиране, на второ не успяваш да се "изкачиш" до място в СМГ, оставаш си в АК и не се записваш на второ.

# 1 133
И аз се питам от къде идват свободните места след второ класиране? Чак толкова много деца ли не си харесват къде са приети и не се записват - не ми се вярва... Какво да не харесаш на Испанската или ФЕГ, примерно?!
Езикът.

В Испанската и тази и миналата година има само 2 свободни места за момчета и то не в двете най-високобалови паралелки с АЕ и ИтЕ, a за момичета 0. Предполагам от 78 приети момчета, е нормално все 2 да не са удовлетворени, при все, че момчетата не са най-големите фенове на ЕГ. Тази година има 4 свободни места в СМГ, явно и там се намира все някой недоволен, предпочитащ друго.

# 1 134
жената гледа в таба за 1 класиране, не е съобразила да цъкне съседния таб 3то класиране

Така е. Жената бшва да си сложи очилата Grinning

# 1 135
А може някое място да е заради липса на дете при записването или грешно пълномощно. Това в кръга на шегата разбира се.
Тези игри с незаписване, за да ти излезе мястото направо за 3то класиране, могат да си ги позволят хора с бал доста над минималния за паралелката.
Има деца, които не се записват на второ, за да остане мястото им свободно за трето класиране и евентуално ако не ги приемат на по-горно желание да паднат пак до там, където са били.

Това е един сериозен и разумен аргумент. Благодаря. И да рискът е голям. Трябва да си близо до макс. бал за паралелката. Иначе шансът да падне някой отгоре на твоето място /особено ако е едно/ и да е с по-висок бал си го има.
Аз предполагам, че са точно такива деца.
Високо в ТУЕС, но не стига за СМГ. Или си в НЕГ, но оскаш в НПМГ. Или си приет в СМГ, но искаш в испанската.

# 1 136
  • София
Нашата желана паралелка е изцяло запълнена. Disappointed Щяхме да отписваме и да играем наново, но сега няма за какво. Какъв е шансът да се появи място за 4то класиране в паралелка, която е запълнена и с 0 свободни места за 3то?Sad Говорим за среден ешалон бал (370-380).

# 1 137
Не е разумно, ако искаш да играеш за своето място, да го пуснеш свободно на 3 класиране. За него има 800 неприети никъде деца. Разумно е да си се записал, да се отпишеш днес, за да излезе мястото ти на 4 класиране, когато ще има мнооооого по-малко играчи. Шансовете да ти го вземе някой под носа са по-малки, особено за високобалови паралелки.
Предполага се, че високобаловите са се наместили на 3 класиране и не играят на 4.
Ако си нискобалов ще имаш повече избор на 3 класиране, така че може да рискуваш (чрез НЕзаписване на 2ро класиране), ама аз лично пак бих си гарантирала едно място за 4 класиране. В случай, че нещо се издъни на 3то класиране.

НикиK, шансът да излезат места на 4 класиране е голям! От разумните хора, които са чакали и са изтеглили документи след 2ро.

# 1 138
  • Куциндрел
Скрит текст:

Напротив, виждат се

Не. Няма.

Не е вярно. Има по 1 свободна бройка. Гледам РУО и сравнявам.
Никъде в областта нямаме по 26 свободни бройки.
Да не си в таб Първо класиране?

# 1 139
Рискът е голям.
Миналото лято на 3-то ни предредиха заради 0.5 т. и се класирахме на по-долно желание от нашето на 2-ро класиране, където записахме и после отписахме. После пък на 4-то си играхме за нашето от 2-ро... беше една въртележка и пилене на нерви.
Така е, като много кандидати играят за едно място.

Точно така. По-малко места за мъже тази година. Затяга се примката. Момичешките майки могат да са спокойни, че възмездието е близо.
YumGrinning ами искате квоти, ето ви квоти

Аз пак да кажа, в класа на дъщеря ми са 3 момчета и 23 момичета. Ами ненормално ми е някак! ? Плюс това, не знам кое е по-несправедливо квотите или че брат - сестра близнак "издърпва" другия брат-сестра близнак. Да са живи, здрави и успешни децата, но трябва всички да са равни.

Общи условия

Активация на акаунт