Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 310
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 1 185
Да се научиш да губиш също е много ценно....

# 1 186
Особено ако си се борил в защита на мечтите си. Да, може и да загубиш, но си научил много - и защо да не подценяваш другите, и защо да не подценяваш подготовката за изпитите, и изобщо битката за мечтите… Аз не съм рисков играч и за щастие засега не се е налагало децата ми да са изправени пред подобен избор, но се възхищавам на децата, които искат да се борят (ако това са децата, а не амбициозните им родители).

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 21:58 от LaRe

# 1 187
Да се научиш да губиш също е много ценно....
Така е, но по-добре да го научиш в по-различна ситуация

# 1 188
Човек не знае какво печели, когато губи. Ако се приеме ситуацията не като загуба, а като шанс няма ли да е по-добре? В крайна сметка децата попадат там, за където им стигат силите, а това означава на тяхното си място.

# 1 189
Има деца, които са с 0.25 т. или 0.50 т. под линията на желаната паралелка. Не е до сили и знания само, а и малко късмет:)

# 1 190
  • София
Някой знае ли какви са тези канали/групи на випуска за всяко училище в Инстаграм?
Как се намират?
Имало някакво видео в тикток Набор 2011 къде сте приети и под него пишели децата кой къде е и така се намират, пращат си покани, правят си някакви общи чатове в инстаграм.

# 1 191
Може ли да ми помогнете дали съм разбрала 3-то и 4-то класиране. На приятелка детето е записано в училище 1. Искат да отидат в училище 2. На трето класиране в тяхното училище 1 има 8 свободни места, а в исканото училище 2 - 20 свободни. Минаналата година е било по същия начин и училище 2 е имало свободни места чак до 5-то класиране. Разликата в бала е много голяма. Правилно ли разбирам, че ако сега се откажат от училище 1 и пробва в училище 2 ако има по-малко от 20 кандидата ще ги проемат със сигурност. Ако има повече от 20 кандидата с по-голям бал от техния, няма да ги приемат, детето ще е без училище до 4-то класиране, когато може да подаде отново за училище 1 за неговото си място, защото реално то няма да е било обявено за 3-то класиране и няма да бъде запълнено и вероятно пак ще си влезе там, защото ще е ученикът с най-висок бал в 4-то (училището не е обикновено квартално и няма кой знае какъв наплив от ученици с висок бал, които да дебнат 3 и 4-то класиране).

# 1 192
Може ли да ми помогнете дали съм разбрала 3-то и 4-то класиране. На приятелка детето е записано в училище 1. Искат да отидат в училище 2. На трето класиране в тяхното училище 1 има 8 свободни места, а в исканото училище 2 - 20 свободни. Минаналата година е било по същия начин и училище 2 е имало свободни места чак до 5-то класиране. Разликата в бала е много голяма. Правилно ли разбирам, че ако сега се откажат от училище 1 и пробва в училище 2 ако има по-малко от 20 кандидата ще ги проемат със сигурност. Ако има повече от 20 кандидата с по-голям бал от техния, няма да ги приемат, детето ще е без училище до 4-то класиране, когато може да подаде отново за училище 1 за неговото си място, защото реално то няма да е било обявено за 3-то класиране и няма да бъде запълнено и вероятно пак ще си влезе там, защото ще е ученикът с най-висок бал в 4-то (училището не е обикновено квартално и няма кой знае какъв наплив от ученици с висок бал, които да дебнат 3 и 4-то класиране).
Да, така е.

# 1 193
  • Varna
Може вече да е коментирано, но не намирам броя на незаписалите се деца след 2-ро класиране. Виждам само броя на обявените места за 3-то. За Варна става въпрос.

# 1 194
  • София
Няма и да го намерите. Не се публикува такава информация.

# 1 195
А тези 800 незаписани деца за София, които се споменават няколко пъти днес, публикувани ли са някъде или се изчисляват по някакъв начин?

# 1 196
  • София
РУО ги е обявило на сайта си, но това не е от официалните статистики, които се публикуват стандартно, просто е обявено като новина. И това не са незаписаните, а некласираните на второ класиране.

# 1 197
Да, правилно се ориентирате, но при положение, че в училището, в което е записано към момента детето има обявени свободни места, защо не кандидатства в училището, което иска, но на второ място не запише отново училището, от което се отписва?
Например:
1. Училище 2, паралелка Х
2. Училище 2, паралелка У
3. Училище 2, паралелка Z
4. Училище 1, паралелка Х
5. Училище 1, паралелка У

# 1 198
Имало някакво видео в тикток Набор 2011 къде сте приети и под него пишели децата кой къде е и така се намират, пращат си покани, правят си някакви общи чатове в инстаграм.
Не ползвам тикток, но все пак влязох да видя - майко мила, ми то са поне 20-30 такива видеа с по не знам колко коментара отдолу... как имат нерви да се търсят така?!

# 1 199
Имам питане...виждам,че има 1 свободно място за това,което моята девойка се бореше, но е за момче. Какво се случва с това място, ако никое момче не го пожелае на 3, 4 класиране?
Миналото лято до последно си бяха с квоти 🤐😵‍💫. Сакън да не развалят баланса от 13 момичета и 13 момчета. 🤐

Общи условия

Активация на акаунт