Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 193
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Куциндрел
Аз, като видях цените на Мангата, предпочитам да си мълча и да не препоръчвам нищо. Нека сам стига до книгите. Ще си опука спестяванията за комикси....

# 1 216
  • София
Ceca, ето я цялата поредица, в случай че не бъркам, и то на доста по-приемлива цена. Тук е на немски, но може да се намери и на английски език, като книгите са нови.

https://www.ebay.de/itm/387574928769?_skw=kentaro+miura&itmmeta= … temCondition=1000

# 1 217
  • Куциндрел
Ceca, ето я цялата поредица, в случай че не бъркам, и то на доста по-приемлива цена. Тук е на немски, но може да се намери и на английски език, като книгите са нови.

https://www.ebay.de/itm/387574928769?_skw=kentaro+miura&itmmeta= … temCondition=1000
Нещо не ми зарежда линка. В Амазон вчера ми показа колекцията, която излиза около 600 долара с доставката, но поръчахме първите 2 тома от тук  По 82 лева на книга.
П.П. отворих го, ама той иска от онея дет са по-фешън с твърдите корици. Ще ги поръчваме на части

# 1 218
  • Бургас
Моите момчета си получиха лятното четиво Simple Smile
Учебник по бокс ( за студенти от ВИФ, от 1966г) !
Него знам,че ще го отворят и прочетат нещо Simple Smile

# 1 219
След 4-то класиране всяко училище решава дали да запази квотите. Обикновено пак приемат по квоти, но миналата година останалото едно място за момче във ФЕГ беше пуснато на пето класиране без квоти и се зае от момиче.
Да, може би защото беше много кофти комбинация езици (френски + латински), са решили да нямат претенции за пола и все някой да се навие 😃

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 13:04 от aDream

# 1 220
Мама Ру, примерно 37мо в Люлин. Има в 9ти клас часове, но в 8ми няма.
Погледнах го. Паралелките са професионални. В 8 клас в раздел Б се учи Предприемачество - 36 часа за годината. Нямат ФУЧ, но той не е задължителен. 1296 часа годишно са задължителните разделени на 36 учебни седмици се падат точно 36 часа на седмица.

# 1 221
  • Куциндрел
Моето ще бъде в проф гимназия, в 8ми клас нямат много по професията, това предприемачество и въведение в професията. После от 9ти вече започват специалните предмети.

# 1 222
Да, в девети и десети има от професионалните предмети, но тъй като се ползват часовете от раздел Б те в този етап не са много. В 11 и 12 клас се преобръщат нещата, когато от раздел А остават ЧЕП, втори ЧЕ, математика, БЕЛ, Гражданско образование и ФВС. А учениците дуална форма нямат и ФВС.

# 1 223
  • Куциндрел
Да, в девети и десети има от професионалните предмети, но тъй като се ползват часовете от раздел Б те в този етап не са много. В 11 и 12 клас се преобръщат нещата, когато от раздел А остават ЧЕП, втори ЧЕ, математика, БЕЛ, Гражданско образование и ФВС. А учениците дуална форма нямат и ФВС.
Като гледах в 11 и 12 ще има МАТ, БЕЛ, Гражданско, 2 чужд език и 1ви език, но по професията

# 1 224
Е, аз нали това написах - ЧЕП - Чужд Език по Професията.

# 1 225
Скрит текст:
Може ли да ми помогнете дали съм разбрала 3-то и 4-то класиране. На приятелка детето е записано в училище 1. Искат да отидат в училище 2. На трето класиране в тяхното училище 1 има 8 свободни места, а в исканото училище 2 - 20 свободни. Минаналата година е било по същия начин и училище 2 е имало свободни места чак до 5-то класиране. Разликата в бала е много голяма. Правилно ли разбирам, че ако сега се откажат от училище 1 и пробва в училище 2 ако има по-малко от 20 кандидата ще ги проемат със сигурност. Ако има повече от 20 кандидата с по-голям бал от техния, няма да ги приемат, детето ще е без училище до 4-то класиране, когато може да подаде отново за училище 1 за неговото си място, защото реално то няма да е било обявено за 3-то класиране и няма да бъде запълнено и вероятно пак ще си влезе там, защото ще е ученикът с най-висок бал в 4-то (училището не е обикновено квартално и няма кой знае какъв наплив от ученици с висок бал, които да дебнат 3 и 4-то класиране).
Да, правилно се ориентирате, но при положение, че в училището, в което е записано към момента детето има обявени свободни места, защо не кандидатства в училището, което иска, но на второ място не запише отново училището, от което се отписва?
Например:
1. Училище 2, паралелка Х
2. Училище 2, паралелка У
3. Училище 2, паралелка Z
4. Училище 1, паралелка Х
5. Училище 1, паралелка У

Сега осъзнавам, че явно не съм разбрала как се прави 3-то и 4-то класиране. Мислех, че си изтегляш документите от училището в което искаш да се запишеш и ги носиш на място само в 1 избрано училище за 1 паралелка. Като чета поста ти излиза, че си е точно както при първо класиране - редиш няколко класирания и влизаш в първото, за което ти стига бала. И имаш неограничен брой право на желания, стига да са обявени свободби места. Реално ако детето е в нискобалово училище нищо не рискува при обявени 8 свободни места, защото едва ли ще се появят 8 деца, с по-висок бал, които да го изместят. Единственото по-разлино, което трябва да направиш е да си изтеглиш дипломата от сегашното , за да ти обновят статуса на незаписан. Сега вече разбрала ли съм го?

# 1 226
  • Пловдив
От миналата година и четвърто класиране е така, а именно то до 2023 беше известно като директорското класиране

# 1 227
От миналата година и четвърто класиране е така, а именно то до 2023 беше известно като директорското класиране
T.e в момента и 3-то и 4-то са както съм го описала по-горе, само 5-то е с подаване на документи на едно конкретно място в канцеларията?

# 1 228
  • Куциндрел
Е, аз нали това написах - ЧЕП - Чужд Език по Професията.

ЧЕП нищо не ми говори или поне да е свързано с училище. Вече ще знам.

# 1 229
  • София
Да. Трето и четвърто класиране са като първо, само че само за свободните места.

Общи условия

Активация на акаунт