Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 723
  • 822
  •   1
Отговори
# 330
Bestbuy, това е на теория,ако си назначен в някоя фирма и не става въпрос за твоите лични средства и труд,а да замажеш очите на стейкхолдърите какви невероятни печалби правиш.
Какво ме грее мен,че едно жилище е било закупено за 20 000,ако сега за да смениш банята и кухнята трябва да дадеш толкова? А в цената на инвестиция смяташ ли всички последващи ремонти? Едно е да си фирма,да си ползваш амортизации,всякакви разходи да ти се признават,съвсем друго е частно лице.
45% доходност е смятана чрез ливъридж вероятно. Сигурно влага сега 20 000 евро и планира да продаде на акт 14 и да направи 30 000. Друг начин не виждам. Или смята "аз влагам 20 000,банката 160 000, ще го пусна под наем за 750 евро на месец (9000 евро на година или 45% на собствено вложените 20к).
Обаче който е успял да купи жилище в живота си знае,че тия сметки изобщо не са така. И е по-вероятно това да е реклама за пробутване на поредния скъп строеж с обещания за високи наеми. И какво правим,като наематели за студио или малък двустаен на 750 евро няма? Ще кажем според еди кой си учебник,така се изчислява доходност,защо не сработи?

# 331
  • sofia
Моля за отзиви от район Красна поляна, София. Нямам преки наблюдения. Има ли малцинства - само това ме притеснява. Локация: 92. Основно училище „Димитър Талев“. Питам, защото имам оферта на стендбай за покупка и се колебая. Не ме притеснява състояние, ремонт, и цена(нямам колебания за ROI). Питам само и единствено за района Bowtie

От две години живея в Красна поляна 3. Да има роми по улицата, в магазинете, но са "култивирани", т.е. не създават проблеми, добре облечени, платежоспособни, работещи. Има изключително много млади семейства и много деца, има зеленина, има инфраструктура, местата за паркиране обаче намаляват. Много комуникативен район - през 2-3 мин. са трамвай 22 и 11, автобуси 83,11, 60 - и с тях за 2-3 спирки кеф ти на метростанция К. Величков, кеф ти на Овча купел. Много плюсове има, но има и малцинства, които преминават през квартала за Факултета.

# 332
Живяла съм в Красна поляна в района на кръстовището на бул. Възкресение и старата влакова линия. Има магазини всякакви, добър градски транспорт, има и малцинства. Като правехме ремонта и изхвърляхме нещо до контейнера, докато се качим горе и погледнем през балкона-няма го! Моментално изчезваше. Шумно е от трамвая, но вашият район може да е по-далече от трамвайната линия. Не забравяйте и мръсния въздух зимно време, миризма на изгорени автомобилни гуми. От шума не можех да спя лятото на отворен прозорец. Радвам се, че се преместихме.

# 333
В контекста на наемите не мисля,че хора с висок бюджет биха наели в района.

# 334
  • Sofia
Здравейте, има ли тук собственици на имоти в район Триадица? Стрелбище, Манастирски ливади, Иван Вазов, Гоце Делчев?

# 335
.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 08:32 от drago_2008

# 336
# 337
# 338
  • София
Имам 2 приятели в Красна поляна, единият е в по-малко блокче, около което е много тихо и спокойно, твърди, че е много добре там, дава апартамент под наем в Лозенец и не иска да се мести, ходила съм на гости и наистина изглежда поне през деня много спокойно. Приятелка обаче му отиде на гости за месец, понеже правеше ремонт в нейното жилище и каза, че й се е случило в трамвая вечер към 22 да се натъкне на локали/локални, както и да им е името, държали се много нагло, отказваше да се виждаме вечер в центъра, докато е там заради това. Но те май са навсякъде, нали и в моловете вършееха...

Другият живееше в ЕПК /помня, че родителите на президента Първанов живееха там/, май близо точно до училище, децата му ходеха в него /преместиха се в чужбина около Ковид/. Казваше, че няма някакви проблеми, в класовете на децата доста от децата бяха от ромски произход, ако това не е проблем за някого, значи всичко е наред.

# 339
Здравейте ,
Моля за съвет от по-опитните наемодатели.Освободи се ателие със скосен таван на последн етаж без асансйор след дългогодишен наемател ок 7 8 г.Дилемата е следната:
- Дали тотален ремонт -   дограмата е сменена с дървен стъклопакет, Банята е ремонтирана преди 15 г с нови плочки - дали да се ремонтира отново тотално с нови плочки или панели за по бюджетно решение или отново нови плочки.
Кухнеският бокс ще се поднови изцяло с модерна визия - решено е.
Подовите настилки са дюшеме в стаята  и теракот в кухнята - дилемата дали да се кърти дюшемето и ламинат или циклене и лак , за таракота същото ламинат или подмяна изцяло. Обзавеждането в спалнята е от масив спалня и гардероб и раб. бюро е от преди 10 г. Дилемата дали смяна или оставено така.
Стени дали прешпакловане и лактекс или само латекс нов.
До няколко дни трябва да взема решение , за да използвам времето до активния сезон за търесена на подобни жилища.
Благодаря на отзовалите се

Благодара на Всички отзовали се на дилемата ми.След прочит на мненията изкристализира решението.

Кухня - смяна на кухята със съвременна визия с вградени уреди, подовата настилка остава теракот стени изкърпване на неравности и латекс и картини по стените.
Стая  масивните мебели - шлайфане и лак подовата настилка дюшеме циклене и лак или омасляване.Пазарът ще ми покаже дали има да се смени обзавеждането или не.
Баня - подмяна на санитарията и префугиране.
Таргет цена 800 -900 лева. Бюджета е кредитен с хоризонт 2 г за изплащане.
След като приключи сагата се публикувам снимки преди и след.
Локацията е периферен център около НДК
Благодаря 

# 340
Локацията е добра, 10-годишни мебели не са чак толкова стари. При нова кухня, освежаване на банята със смяна на санитария, латекс и поправка на стени, където е необходимо, наемът може да бъде и 1000 лв.

# 341
Ако таргетът около НДК ви е 800-900 лв, според мен и без ремонт можете да ги вземете,още сега. Това е доста ниска цена за района,за каквото и да е жилище с две стаи. Пак повтарям - сега е силен сезон.
Ако се решите на ремонт,гледайте да е приключил до 30.09 и да е пусната обява за наемане.

# 342

Другият живееше в ЕПК /помня, че родителите на президента Първанов живееха там/, май близо точно до училище, децата му ходеха в него /преместиха се в чужбина около Ковид/. Казваше, че няма някакви проблеми, в класовете на децата доста от децата бяха от ромски произход, ако това не е проблем за някого, значи всичко е наред.
От първо лице, а и ММ живя в блока до този на Първанов, мога да кажа, че зимата е ужас там. Не се диша. От махалата горят какво ли не и от края на октомври до април не може да отваряш и проветряваш. До къде се простира тази смрад не знам, но точно при училището и високите ЕПК-та я има.
Нашите приятели се преместих в друг квартал.

# 343
  • Варна
И аз мисля, че желаната от вас сума е постижима и без ремонт. С такъв - поне 1000, предвид силния сезон.

Браво, взели сте най-разумната решение какво да ремонтирате. Санитарията в банята гледайте да е с модерен дизайн, за да постигнете ефекта на ъпгрейт. Разбира се нищо ултра луксозно и изкилиферчено като стъклени купи, смесители - водопади със светлодиоти и т.н. Но например:
Скрит текст:
Мивка не купувайте със стар обикновен дизайн като тази:

А изберете нещо по-модернистично от рода на:

Моноблок не от най-евтините, а нещо такова:

# 344
Моля за отзиви от район Красна поляна, София. Нямам преки наблюдения. Има ли малцинства - само това ме притеснява. Локация: 92. Основно училище „Димитър Талев“. Питам, защото имам оферта на стендбай за покупка и се колебая. Не ме притеснява състояние, ремонт, и цена(нямам колебания за ROI). Питам само и единствено за района Bowtie
Моят съвет е "не купувай там"

Общи условия

Активация на акаунт