Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 693
  • 822
  •   1
Отговори
# 435
Сега Беко няма нищо общо с Беко от преди години!
Нищо му няма на Ариелито.

# 436
Здравейте група! Положението в жилището е много по-ужасяващо от предположението ми. Когато се върнахме на следващия ден въоръжени с маски  и ръкавици - боклукът стигаше на половин метър във всички стаи, включително и коридора. Торби със смет, заедно с торби дрехи, недопити бутилки с течности /около 200/. Невероятна смрад! Когато вадих и подавах на синът ми в една торба плуваше сурово пилешко филе. Налитаха ни рояци мушички, част от които на купища умрели бяха по мивката, по ъгли, в банята. Целият балкон беше затрупан с торби с битови отпадъци със завъдени бели червеи. След като са запълнили балконът са ги оставяли в стаите. Котка е пикала навсякъде. Върху керамичният плот скара, която е текла отгоре и още и още. Спалнята никога не е проветрявана навсякъде мухъл и висящи лепкави паяжини. Рекапитулацията унищожен нов ъглов диван, унищожен матрак, унищожена пералня, счупена спалня, унищожени кухненски шкафове, счупено ново казанче, а тоалетната не знам дали ще успея да почистя. Около нея купища ролки и хартия трайно залепнали по пода и няколко см. гадост, с неизвестен произход, а душът е подвижен и е лесно. В хладилника също е седяла развалена храна, работи, но след много миене, продължава да смърди, както и целият хол. Унищожени вертикални щори. Всички опити да измия вратите - неуспешни. Трябва им нова боя. Естествено трябва и нов латекс, но от мазнините на скарата е целият в мазни наслагвания и не знам как ще стане. В това жилище няма да се влезе поне 3 месеца. Съвсем груба сметка около 5-6000, а с труд по пазарни цени и празни месеци, сметката е почти равна на двугодишният наем.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 12:34 от Moderator (Nikol)

# 437
... Замислям сега за новия софийски да дам процент на брокерката, да ходи да наглежда на месец-два.

Много добра идея за собственици извън града или страната.

# 438
  • София
Ох, ужас… Disappointed Не ми побира акъла как може да живееш в подобна мизерия, какъвто и да си.
Да викнете фирма за почистване? Те имат по-професионални препарати.
Как бяхте избрали този наемател - с агенция или сами?

# 439
Ами уж брокер ги доведе. И какво, брокерът да не носи отговорност! Той гледа да си вземе комисиона, и беж към следващият. Колкото носи при покупко/продажба, толкова и при наем. Живи и здрави да са хората с по няколко жилища, те могат да имат доверен брокер, който да им отсява наемателите, при останалите брокерът е напълно излишен. Първо поканихме фирма, но като видяха категорично отказаха за каквато и да е сума. Хората и здравето си пазят, не всичко е пари.

# 440
  • Бургас
majorica, много съжалявам и продължавам да недоумявам как може нормален човек да живее в такива условия.
И после защо се искали по два депозита.
Скоро и по три ще започнат да искат.
Ще изчистите, ще оправите, ама наистина тежко ще е.
Против брокерите сте, но дори и с едно жилище е по-добре да имате човек, на когото да разчитате.

# 441
Да разчита за какво? И как? На брокер...дали ще дойде да почиства и той сега...не истествено. Та на кое точно да разчита?

Изриване до голо. Изхвърляне на дивани и матраци.

# 442
  • Бургас
Да разчита, че ще подбере читави хора.
Това е в основата на всичко по-нататък. Както и двата депозита.
Пак казвам, че не говоря за случайни брокери.
При моите брокери на това разчитам. Няма как иначе, след като съм в другия край на страната.
Затова предложих и фирма за управление - колкото и да са безотговорни уж, ходят всеки месец и гледат какво става. Едно е да не си влизал две години (което е и моя грешка, признавам), друго - месец-два.

# 443
Е нали брокер ги е подбрал въпросните??

# 444
  • Бургас
За доверен брокер говорим, човек с опит и добро реноме. Има огромна разлика.

В големите фирми и копърките на пазара е пълно с некомпетентни и прости брокери. Всеки младок, който иска да става брокер, го бутат първо в наемите. И оттам-нататък се почва това, което всички знаем - крадене на обяви, фалшиви обяви, лъжи за 200 лв. комисиона, водене на когото и да е, само и само бързо да се наеме. Няма подбиране - има който звънне пръв. Не се зачитат желанията на наемодателя, условията му, ако изобщо са поставени такива.

Моите брокери например носят отговорност ако наемателят напусне преди първата година - задължени са да намерят нов, без комисиона. А и взаимоотношенията им с мен са по-важни от това дали ще намерят наемател на първата седмица или втората. При мен все ще се освободи друго жилище, утре може нещо да продам или да купя. Аз съм дългосрочен клиент, а не някакъв приходящ наемател, дето днес го има, а утре - не.

# 445
Majorica, потърсете "домашен майстор", като изчистите, за да огледа дали на счупената спалня може да се сложат планки,нови ламели, както и за другите счупени неща има ли начин да се поправят. Също за казанчето отвън ли е счупено или вътре механизмите? Понеже има комплекти за изтичане и за вкарване на водата - всеки е 30тина лева + труд смяна. На мен ми излезе по 120 лв на казанче (2х30 за материали и 2х30 за труд), но поне става бързо,не е като демонтаж,цял нов моноблок с монтаж.

Снимайте ги детайлно щетите,някой тук може да даде идея.
Друг вариант е да пробвате необзаведен да го дадете на по-ниска цена. По принцип не бих го препоръчала това,но във вашия случай с толкова щети за кратко време не знам дали си заслужава да се купуват нови мебели.

# 446
За ремонт на пералня съм използвала VN сервиз и съм доволна. Имат система за резервиране на час през сайта им. Точни са, коректно описаха и разрешиха проблема. Зависи от пералнята, но за ремонт над 250-300 лв може би е по-удачно да се вземе нова.

majorica, това е потресаващо. За колко време са успяли да сътворят това?
Кажете ги кои са тези, да се знае. Трябва да има черен списък на наемателите...

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 08:41 от Sasha Fierce

# 447
Трудно ми е да повярвам, че е възможно чак такъв погром.
Продължавайте ударно да чистите. Ще му се види края скоро.

Брокерите в повечето случаи помагат. Филтрират хора, но остават и скрити лимонки.

Majorica, потърсете "домашен майстор", като изчистите, за да огледа дали на счупената спалня може да се сложат планки,нови ламели, както и за другите счупени неща има ли начин да се поправят. Също за казанчето отвън ли е счупено или вътре механизмите? Понеже има комплекти за изтичане и за вкарване на водата - всеки е 30тина лева + труд смяна. На мен ми излезе по 120 лв на казанче (2х30 за материали и 2х30 за труд), но поне става бързо,не е като демонтаж,цял нов моноблок с монтаж.

Снимайте ги детайлно щетите,някой тук може да даде идея.
Друг вариант е да пробвате необзаведен да го дадете на по-ниска цена. По принцип не бих го препоръчала това,но във вашия случай с толкова щети за кратко време не знам дали си заслужава да се купуват нови мебели.
Добри идеи. Към 15-20лв е единият механизъм за казанче. Сменях и 2та наскоро. Лесна е смяната, но трябва все пак някакво базово умение. (да не пропуснеш реда на гумените шайби и тн) Трудът е наистина по-малко от цялостна смяна, а и вероятно е повредена само едната система.

Спалнята също, ако няма видимо нещо отвън, дето да грози, свръзките и опорите се ремонтират сравнително лесно. И ще е 100 пъти по-малко главоболие, отколкото да се търси и сглобява нова спалня.

Пералнята също може да се види от майстор.

Кухненските шкафчета също може да ги види майстор, ако са измъкнати вратичките. Ако е съсипан фурнирът, може да се поръчат нови от известните ни фирми за разкрой и кантиране. И с това трябва да се започне, защото сигурно се чака 20-30 дни.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 08:42 от dany1

# 448
Majorica, съжалявам за положението Ви, стягайте се, за няколко дни ще изчистите.
Като измиете хладилника и шкафовете, пода, т.н. оставете отворено всичко плюс кафе Нова Бразилия в чинийки, за да махне миризмата

и не слагайте всички наематели в една група, години сме живяли под наем на различни места, ММ е ремонтирал и напасвал дребни неща по жилищата (недобре закачени корнизи, криви вратички, казанчета, виснали врати на гардероби, планки на паянтови маси и столове, в едното боядисахме стена (кой да мисли, че дечицата малки сладки тихичко си рисуват в 6 сутринта с бои за рисуване с ръце)

# 449
  • Варна
majorica, дръжте се! Малко по малко ще го оправите апартамента. Хладилникът ще се измирише. Предполагам отдавна е изключен и размразен. Оставете го с отворени врати и сложете вътре утайка от кафе, нарязани лимони, лавандула или нещо друго миризливо или абсорбиращо. Да поседи така няколко седмици, докато трае ремонта и ще се оправи.

За мазните стени - има запечатващ грунд за мазни петна и сажди, върху който хваща боя. НО работи при замърсявания от обикновен характер. Успешно съм заличавала пръски около котлона, но с едва стена, залята с цяло шише олио, не можа да се справи и сега ще правим венецианска мазилка отгоре. Можете да помислите за такъв вариант - скъпичко, но ще ъпгрейтне нивото на луксозност. Друг вариант е тапети - има качествени и дебели, най-различни. Иначе цялостно прешпакловане ще ви излезе хиляди…

Пробвайте да качите снимки с тази иконка:

Общи условия

Активация на акаунт