Бижута и бижутерски къщи – 3

• 21 820
  • 331
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря, момичета!
В този ред на мисли, някоя поръчвала ли е от Glamira?
Присетих се за тях, помня, че ги гледах като трябваше са си избираме халките.
Имат безумно много модели, и страшно красиви и модерни (поне това, което виждам в сайта).

# 226
Беше качествено.... 300лева грам цена за 14 карата е двойно,който не може да смята му е ок.

# 227
От Елит и аз съм много доволна. Най-качествените ми златни неща, които съм купувала от България.
П.С, ходих онзи ден до Силвър корт за Ти сенто, само то нямаше отстъпка от 10%, но си взех каквото ми трябваше.

# 228
  • Стара Загора
Колко пък да са по-некачествени закопчалките и качеството на златото в малките провинциални магазини, където все още на места продават златото по 170-175 лв за грам спрямо някой онлайн и физически магазини в София например? За мен лично плащам наем, по-високи заплати предвид стандарта. Не се заяждам, но за мен лично не струва двойно по-скъпо грама заради изработката.
Напоследък обикаляме, защото си търся синджир за ежедневно носене, имам да сменям и една обеца (другата я загубих), и за едни и същи модели разликата е над 100 лв за грам. Някой да ме убеди, че е два пъти по-високо за абсолютно еднакъв модел плетка (синджир и гривна) или пък друго бижу.

Попаднахме също на онлайн магазин, чийто физически е във Варна, и там цената беше около 185 лв за грам.
Жанет Голд се казва. https://janetgold.bg/zlatni-sindzhiri

На питането за Гламира по-горе, годежния ми пръстен е от там и съм доволна. Засега не се е променил цвета, въпреки че е розово злато, плетката е много красива и единствено ако влезне някакъв крем трябва да се измие под гореща и силна струя вода. Прилагам снимки как изглежда като нов. 18 карата е златото, диаманта е 0,8

Скрит текст:

Тези са направени преди малко или след година носене.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 11:25 от iv4enceto_91

# 229
  • Melmak
Аз също съм доволна от Елит прешъс. Нямам оплаквания от тях, за камъчета не мога да кажа да имам паднали, защото не си купувам бижута с камъни.

В последните години пазарувам от Бирсе, Ювел и Елит. Цените бяха по-добри в Ювел, но в последно време консултантките са отврат. От там са ни халките, по поръчка, базов модел. Не сме имали проблем, пазарували сме много пъти. Но напоследък консултантките те гледат сякаш отиваш да им губиш времето. Все пак злато продаваш, не чушки на пазара!

В Бирсе ме дразнят надутите цени напоследък и неиздаването на касов бон в двата магазина на Графа. Не знам как е в мола.
От Елит съм доволна, консултантките, на които съм попадала са любезни и съм намирала това, което търся.

За провинциални магазини, не знам. Масово се пазарува турско злато и рядко се предлага нещо друго тук. И в Бирсе е същата история, Ювел имат собствени продукти и правят по поръчка, но имат и внос от Турция.

Аз вече злато по 175 лв не намирам никъде.

# 230
А в някои от тези магазини дали правят по поръчка модел?
Преглеждах старите теми и много ми допадна плетката на една гривна. Авторката търсеше как се казва точно и други съфорумки бяха писали, че е Панцер или Serpentine, но според мен няма нищо общо с нито едно от двете. Така като гледам е някаква много плоска плетка и бих искала да я поръчам от някъде в розово злато за колие.

# 231
  • София
Юни купувах от Бирсе на Графа и ме издразниха, че не приемат плащане с банкова карта, а само в брой. Тогава бижуто, което купих беше за подарък и излизаше около 196 лв за грам. Седмица по-късно купувах от Ge-Oro и ми излезе около 200 лв грама, при това плащане с карта.

# 232
  • Стара Загора
Наскоро разглеждах сайте на Бирсе и поради споменатата от мен причина, не бих поръчала.
Покрай Черния петък се спряхме на островчетата, където предлагат Swan pearls в Ринг Мол и ми харесаха малки обечки на винтче. Бяха много в дъното и помолих консултантката да ми ги извади да ги погледна. Обърна ми да видя закопчалката, каза ако искате да се възползвате такава е цената и ги прибра. Останах изумена, сякаш ще ги открадна ако обърне да видя модела отблизо. За цената какво да кажа - за половин грам обеци, 300 лв. Имаха 10 % отстъпка, излизаха нещо от сорта на 280 лв. Иначе редовната им вече била повишена и при следващо зареждане щели да са още по-скъпи. Поради отношението няма да се върна отново.

Масово по златарските ателиета не приемат плащания с карти. Ами нормално, данъците....

# 233
В Бирсе са ми изработили пръстен уникат с камък  цитрин, златната основа беше над 9 грама, дори капаро не са ми искали. И те и Елит предлагат италианска златна бижутерия.

# 234
  • София
Откакто рязко вдигнаха цената над 200 лв за грам, следя редовно цената на златните бижута в Италия. Предполагам знаете, че там също се правят доста бижута, които се продават в нашите магазини, и цената е под 100 евро за грам, така че като не приемат плащане с карта да не ми “продават” философията, че то е защото ми продават златото по-евтино.

# 235
От Гламира съм взимала два пъти обеци и едно колие- от едните обеци страшно ме сърбяха ушите и ги върнах- голяма разправия беше докато си получа обратно парите- трябваше да споменавам КЗП.
Другите обеци дойдоха с изкривени щифтове, все едно в гараж са правени и изобщо не си отговаряха със снимката на сайта….. Не съм удовлетворена аз- категорично.
Колието беше с такъв синджир конец, че да те е страх да го пипнеш…..

# 236
  • София
А в някои от тези магазини дали правят по поръчка модел?
В Елит правят и работят с розово злато, питала съм. Но не знам дали за въпросната плетка ще могат. Те синджирите обикновено се купуват направо. Аз бях питащата, та се сещам за какво става дума.

# 237
  • Melmak
Оо, за плащането с карта вече забравих да коментирам. В ювел и в Елит не съм имала проблем да плащам с карта. Но в Бирсе просто няма пос. Като съм питала защо - ами защото като идвали да мият прозорците им плащали кеш! Щях да падна от смях! Какво се очаква, аз да ходя с хиляди кеш, че да си харесам някой синджир или обеци?!? Пак казвам, не знам как е в мола, може там да нямат избор и да са сложили пос.

# 238
В голяма чуденка съм.
Разгледах пръстени, колиета, обеци. Реших да поръчвам обеци, сложих си лимит до 550-600лв.
Прегледах следните онлайн магазини:

mk-oro - тук най-много модели си харесах, но като че ли цените са най-скъпи, в сравнение с останалите, които гледах.

Elite precious - като че ли за тях има най-много добри отзиви тук. Исках да се възползвам и от отстъпката, която е активна в момента от 30% на златото. Но за този бюджет, който съм си определила, моделите, които имат налични, не ми допадат много. Избрах 2-3 модела, но не е като да съм влюбена в тях.

Victoria Gold - цените ми се струват най-добри. Имат 3-4 модела в този ценови диапазон, които са ми много симпатични. Но мненията за тях не са много позитивни. И проблемът е, че при обеците, вероятността да не са нещата както трябва, е голяма (заради закопчалките).

Приемам съвети Simple Smile

# 239
  • София
В Бирсе имат точно този тип махленски обяснения на много от въпросите. Само мъжът е горе- долу приемлив.
И постоянно, ако нямат нещо, се опитват да ти моделират предпочитанията. Ужасни сейлс умения като цяло.

Аз съм от хората, които знаят какво искат и точно как го искат. От размер до подробности и камъни. И изобщо не ми е приятно да започват всеки път да ме убеждават как това, което търся, или не си пасвало, или не било толкова хубаво, или не си отивало. Просто кажете "нямаме" и това е.

Общи условия

Активация на акаунт