🌞🍼 Слънце, усмивки и глъч – в „Искам бебе“ сбъдна се сън с мъничък глъч!

• 6 165
  • 159
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря, момичета. Аз това се чудех дали въобще нещо може да се направи. Иначе това лято малко хвана тен на краката и линията стана по забележима. Ще изчакам. Иначе ако знаете добър дерматолог ще съм благодарна за препоръки, ако се наложи да посетим.

# 106
Честито, Фей!!! Бъдете здрави и да расте щастливо малката Емилия 🩷🧚💕
Пълнолуние, в мартенска група препоръчаха Деница Желева, не съм била лично. Иначе от предишната ми работа знам, че Валентина Брощилова е една от най-добрите дерматолози, работещи с деца, но часовете са й много заети.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 16:39 от fearless

# 107
Да, най-силно ми беше препоръчана и на мен Брощилова. В супердок има опция да ти пратят нотификация ако се освободи час, така се вредих доста бързо аз. Много е мила и внимателна

# 108
Aз съм с добри впечатления от Деница Желева. Тя следи АД на малкия, както и себорейния му дерматит в началото, аз и мъжа ми ходим при нея също заради себореен дерматит, та почти ни стана семеен дерматолог. Има подход към децата, имаше някаква опция после и за онлайн консултация в рамките на 10 или 14 дни (но не знам дали още съществува този вариант).

# 109
Момичета, да ви питам как се справяхте с гаденето? Вече започвам да се плаша като усетя, че огладнявам, а то това е постоянно!
Не повръщам все още, но ми е много трудно да проявя интерес към храна, а като се насилвам да хапна още повече започва да ми се гади. Всеки ден съм с ново 20 за гадене към миризми, нещо, което съм толерирала вчера, днес ме отвращава. Стана като мрънкане, но просто се чудя какво мога да направя за да го облекча - пробвах с точката на ръцете и разтриване, според док. няма какво да пия, трябва да си го изтърпя. Сега съм дала задача на ММ да вземе джинджифил да си правя чай. Ако при вас нещо друго е проработило, дайте съвет моля!

# 110
Аз лично пиех вода с лимон, може и газирана вода и една лимонада Sanperegrino пиех редовно, няколко глътки и успявах да заспя вечер, тъй като тогава гаденето беше най-силно.
Около 13/14 седмица започнах и да повръщам от време на време, към 16та всичко се подобри изведнъж!
В коя седмица си? 🍀

# 111
Тази седмица влизам в 10 г.с. Аз си мисля 13-14 г.с ще приключва вече, а то 16 г.с 😂😂
Ще пробвам лимонада, да видим как ще е. Иначе гаденето е целодневно, в момента в който си отворя очите сутрин, докато заспя.
С първата ми бременност, нямаше нищо такова, изкарах много леко до края, а сега съм като ходещо зомби …
Ще се търпи, какво да се прави!
Казват, че с момиче гаденето е по-силно. Имам син от първата си бременност и вярно гадене не е имало. Сега ще видим каква изненада ще имаме. Michelle ти до къде си стигнала? След 16 г.с нещо друго появи ли се като оплакване?

# 112
Аз бях с доста силно гадене от 5 седмица и пробвах няколко медикамента и без ефект. Антиметил-а и Емил ги дават и без рецепта. Моята лекарка ми казваше, че на нея Емил и е помагал. После минах на Деган, вомитусхил и Вомакур, като последното имаше ефект, но за 1 час.

Пробвах да ям джинджифил, на гладно да ям хляб, бисквита, солети,  да пия газирана вода чиста и с лимон и пак нищо. Отпусна ме към средата или края на 5я месец, но тогава ме започнаха пък киселините. Дано поне това те пропусне. С миризмите също имаше голяма драма определен период. Дори водата ми мирише много гадно и от нея ми ставаше още по-лошо. Няколко дни карах на сокове без захар, защото не можех да пия никаква вода. А пробвах каква ли не, дори и някаква от не знам си какви извори, за по 5-6 лв 700мл.

# 113
Bubolina, до 12-13 г.с. оправия нямаше. Повръщах постоянно, стигнах и до болница. И аз с първата успешна бременност такива драми нямах и родих момче. Сега чакаме госпожица. Но и аз пробвах какво ли не - едни хомеопатични свещички, антиметил, вода с лимон, шуслерови соли и т.н. Е, няма и няма. В болницата постоях 3 дена мисля, не ме взеха особено насериозно но ми вливаха Деган и витамини мисля - по-добре се чувствах, но след като излязох от болницата пак започнах да повръщам и така докато не влязох в 14 г.с. някъде. Тогава ме изпратиха с препоръката да търся джинджифилови сладки.. Е, през април не намерих. Неприятно е, наистина имаш чувството, че никога няма да мине, но.. минава. Simple Smile

# 114
И аз имах силно гадене и по-рядко повръщане, първата бременност с момче нямаше такова нещо, обаче тази бременност беше нещо страшно. Наистина до към 5ти месец много ми се гадеше и нищо не помагаше, после както започна изведнъж, така и приключи гаденето. Колкото и неприятно да е просто чакаш да мине, временно облекчение имах с някакви ментови бонбони, ама не правят чудеса.

# 115
Благодаря, за съветите момичета! Ще трябва да се преживее и това. Киселини през живота си не съм имала никога, дано и да нямам по-нататък. Ще се мъча без медикаменти, дано го избутам. Най-странното е, че ако успея да се нахраня като хората и гаденето отминава, но повечето пъти хапвам по малко просто защото започва усещането, че всеки момент ще повърна.

# 116
Аз имам две момчета. С първото нямах гадене, но с второто имах. Дъвките ми действаха добре.

# 117
Да ви кажа, чаят от джинджифил(корен) доста ми помага! Направо се родих от вчера насам. Днес бях на проследяване и док. ми предложи Вомитус хил 15 капки преди храна, ако друго не помага, но на този етап и успеха с чая, мисля да си ги спестя.
Сега се замислих за друго - до сега се проследявам само на частно в Оскар клиник, при д-р Богданова. До колкотк чета из форумите е хубаво да си намеря и АГ по каса, най-малкото за кръвните изследвания. Вие къде се следите? Можете ли да препоръчате АГ по НЗОК? Направлението за проследяване се издавало след 12 г.с та имам още време до тогава, но да имам някаква идея поне къде.

# 118
Аз се записах в медицинския център на Майчин дом при Фадел. Не се чака, бързи са прегледите, само на 2 съм била досега, пуска изследванията по каса. Разбира се ехографът е от миналия век, но основното се проследява. Симпатична е. Изврънках дори едно направления за хематолог. Но каза, че няма да ми дава всеки месец. Има и 1-2ма лекари, които преглеждат там и израждат в Майчин дом, та мислех евентуално да ходя при такъв и ако го харесам да мисля за раждане там, но не ми се получи нещо сметката.

# 119
Малко извън темата, но ще си позволя да се посъветвам с вас за някои неща, че вас си ви познавам. Та първо да започна с това, че изглупях при захранването, хем знаех, че детето ми е алергично към потенциално някои храни, уж много внимавах и накрая се олях. Слушах една лекция на д-р Владимирова, много ми хареса нейната схема за захранване, много обоснована и всичко точно. Та по нейн съвет и още една схема на Бионино без много да мисля дадох жълтък три поредни дни по 1/4 и малкия на третия ден се изповръща брутално. Реших, че детето има непоносимост, докато не осъзнах, че всички други схеми съветват жълтък да се дава през ден и всички около мен са го давали през ден. Отделно колко се мразех и обвинявах, че не ставам за майка. Съответно се консултирах с Бояна Петкова и каза да го спрем сега за 6 седмици и после да пробваме пак. Та има ли някой с подобен казус и според вас непоносимост ли е или е заради глупостта ми и честото даване. Чудя се дали няма да му навредя на детето като го спра за толкова дълго, защото чета, че жълтъка и мазнините в него са супер важни за развитието на мозъка точно шестия месец. Реших да давам зехтин в пюрето поне, това също не знам дали е добра идея?

Второто нещо е свързано с мен. След като 6 месеца бях на диета заради бебето и кърменето като спрях да кърмя и ми дойде цикъл реших да се погрижа за себе си и да си пусна изследвания, тъкмо да видим безмлечната диета и без яйця и без ядки и какво ли още не как се е отразила на щитовидната жлеза. С ентусиазъм пуснах аз изледвания и си предтавях как антителата магически са се оправили, нали все пак млечните се пишат едни от виновниците за Хашимото. Излязоха резултатите и днес шах и мат, всичко е мега зле на фона на това което е било преди да забременея и родя. Антителата са дори извън границите на лабораторията, написали са просто, че са повече от 1000. Преди ТАТ ми беше в норма, а МАТ около 300-400 вървеше. Сега МАТ е над 1000 а ТАТ е скочил извън норми. И се чудя какво се случва. ТСХ също е височко, окло 4, а фт3 и фт4 са добре. Според вас дали е заради раждането и бременността, дали е заради стреса от грижите за детето, дали е от диетата, въобще нямам идея на какво се дължи. Отново въпросът е има ли жени с такъв опит и как ви се отрази на вас върху жлезата следродилния период?

И за да е полезно и за бъдещите или скорошни мами да споделя, че реших да закупя един курс за правилното моторно развитие  на бебето ("Биомеханика бебе"), тъй като от доста време знам, че малкия има тортиколис, който допуснах от небрежност и незнание в началото, и който не мисля, че мога сама да оправя. Та много съжалявам, че не знаех за този курс още в началото като родих, толкова грешки можеше да си спестя. Курса е за правилното моторно развитие на бебето и в него има много полезна информация за това как се носи правилно бебе спрямо месеците в които е, как се прави масаж, основен, както и при хипер и хипотонус, упражнения, музика и така нататък. Та скорошните мами и бременни момичета мога да посъветвам да обърнат внимание на тези неща, дали чрез курс, семинар или безплатни видеа в ютуб, защото са много важни за бъдещото развитие на детето, а сякаш не се набляга толкова на тях и особено за масажите е хубаво да се внимава кого слушате, защото първите месеци докато гледах разни видеа беше пълно с противоречива информация за това кое е правилно и кое не, има някои техники, които не са препоръчителни.

ПП Има ли по-подходяща и обща тема където може да обсъждаме подобен тип въпроси и да са същите участници? Да се събираме след раждане, че във форума има разни, но те не са точно продължение на тази,а са спрямо термини и други, но лично аз там не се чувствам спокойно и уверено да споделям.

Общи условия

Активация на акаунт