Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 4 682
  • 193
  •   2
Отговори
# 30
  • Варна
И аз така мисля, че с времето ще отмине. Ще иска да играе с други деца, като поотрасне.
Във Финландия сме. И тук е много горещо, не като в България, разбира се. Обикновено излизаме към 08:00 - 09:00 до към 11:00, после след 16:00 до към 19:30-20:00.

# 31
Mimi9999   като чета колко сте контактни. Ние имаме проблем с комуникацията с другите деца. Плаче, плаши се, стряска се като го доближат, ако минат по-край него тичайки, ако викат. При всече, че сме все навън. Надявам се да отмине с времето.

Имате ли приятели с малки деца, с които да се събира? Ние в началото бяхме така по площадките, защото той не беше виждал други малки деца. С времето свикна, но не съм го напъвала. Все още му е неприятно да крещат децата, но сега поне само ги гледа без рев или нещо друго.

# 32
Ами до дете си е. Аз моята не съм я събирала с никакви деца, не съм излизала с майки с колички, но след 6 м като я сложих в “летния кош” и започна да се оглежда, много се радваше на децата. Като види случайно дете по улицата и цирикаше. Не й пречат други деца да викат и тя вика с тях 🤣 А изобщо не съм целяла да е социална. Явно си е такава.

# 33
И на моята беба ѝ биха ваксина в четвъртък, за сега нищо не забелязвам. Малко е нервна, но излизат няколко зъба и е чудо. Гризе, навира в уста всички пръсти.
Все още не може да ходи сама (само за ръчичка) и в парка стои до мен, рови си нещо. Гледа децата, иначе си има няколко приятелчета. Все иска да ги милва и гали Laughing
Аз махнах млякото преди лягане. Всъщност не точно аз. Вечер си хапва доста добре с нас и ми се стори, че ако пие и мляко ще ѝ дойде в повече, та реших да я пробвам без. И така вече 4-5 дни.
Биба не е ползвала никога, така че нямам дерт с него.
И ние бяхме на море. Винаги реве, тръшка се, иска да става в това столче преди да заспи. Направо като трябва да пътуваме ми е някаква драма...

Момичета щях да Ви питам още ли къпете с бебешка козметика?

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 16:18 от safemylove

# 34
Все още ползваме бебешка козметика. Доволна съм от продуктите и не виждам причина да ги сменяме.

# 35
Моят син обожава да се втренчва и закача с хората по заведения и по пътя и като му обърнат внимание се радва много, но вече два пъти по катерушките идват дечица (едното момиченце 2 дни по-малка от него) и като го видя веднага го прегърна силно - беше много мило, но той ревна.. така на следващия ден един батко на 2г. и той поне малко по-нежно влезе с милване, но пак се дърпа и не иска да го пипат. Отстрани обича да наблюдава и се радва на по-големите деца - сочи ги и им се кефи, ако му обърнат внимание. Но явно трябва наистина повече да го социализирам с малки човечета, а не само да се закача с възрастните и да искат да го носят, хахаха Simple Smile)

Иначе имаме вече първи самостоятелни крачки, но главно си вървим за ръчичка, защото го е страх още да се пусне съвсем сам за дълго.

От ваксината минаха над 3 седмици и единственото, което се случи на 7-8 ден да избият малко пъпки по гърдите и гръбчето и минаха за 2 дни. Това беше.

# 36
  • Варна
sedi_  няма около нас семейства с малки деца. Затова все го водя по площадките, още от малък да свикне с другите деца и да се сприятелява. Иначе ги гледа отстрани, няма проблем. Играе си сам. Стига да не го доближават. Явно си иска време. Като поотрасне ще търси децата за игра. Явно си е до детето.
Браво на децата, които лесно се социализират. По-лесно ще ви е в детската градина. 😊
Ние вече не сме с А дерма, т. к. свърши и реших да пробвам с Бочко. Всичко беше наред, та сега сме с него.
Марти върви вече и самостоятелно. Но през повечето време иска да го държа за ръка. Ще изчакам да се стабилизира още малко, за прощъпулника.

# 37
И моето момче върви самичък и вътре и вън.Тук на морето е малко трудно.С баща му се редуваме да го разхождаме наляво надясно.Много е активен,не се сдържа на едно място.Спряхме да го слагаме в количката, сърди се,реве,пищи.

# 38
  • София
Идвам с тъп въпрос: Ако дам ягода под формата на пюре или каша, брои ли се за въведен плод? Имам някакво мюсли с ягода и още нещо и мисля да му го предложа.

# 39
Идвам с тъп въпрос: Ако дам ягода под формата на пюре или каша, брои ли се за въведен плод? Имам някакво мюсли с ягода и още нещо и мисля да му го предложа.

Да

# 40
Да, аз с каша с ягоди въведох плода преди време. После дадох отделно само ягоди.

# 41
Момичета 9 дни след ваксината за морбили, детето е с температура 38,6 и варира разбира се. Дали е възможно да е от ваксината? Няма никакви други признаци-хапва си, на моменти е жизнена, няма сопол, кашлица-нищо. Само температура и естествено от нея не и е комфортно.

# 42
Според мен е възможно.Моето дете вдигна 39 преди три дни,но се оказа вирус.От ваксината мина почти месец.Цяло денонощие я сваляхме и през два часа пак я вдигаше.Имаше и разтройство.Сега е по-добре,надявам се да отминава вече

# 43
При нас вдигна температура на 12- 13 ден и я държа 48ч. Не беше постоянна , 3 дни след това изби и обрива, който мина за 3 дни.

# 44
  • Варна
Да, най-вероятно е от ваксината.
Ягоди въведох с готово пюре, беше отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт