Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 4 718
  • 193
  •   1
Отговори
# 15
Здравейтееее🍹

Отдавна не бях влизала,смених тел и т.н.Не помня кога писах последно 😄
Ще разкажа набързо какво се случва  
Правихме теста за жълтък вс е ок...уж🫢....яла е цяло яйце в нещо и нямаше повръщане...но скоро само жълтък не съм слагала в пюре.

Имаше едно боледуване юни...кашлица-ужасна..не искаше да яде ...една седмица сироп Атусин,но не помогна и хоп Аб...втори вече Аб пие ...но какво да правим....с кака е така.
Сандалите са Биомеханикс скъпички са ми ама няма как.
Със зъбите бавно напредваме.....почти 4 горе и два долу.
Боцнахме я за морбили началото на юли отложихме я  малко,че беше болна както писах.
Понесе я що годе добре....на седмия ден вдигна лека т. само вечер съм давала Панадол и така три дни.
Паста купих на Бочко с банан и четка от дм  бебешка не помня името🫢
Навън си обикаля съвсем самостоятелно,не ме търси...лошото е че рови по чуждите колички и обирам срамовете,взима чужди играчки....когато някой яде и тя се бута и хората я черпят😂
Отделно като я хвана за ръка да я предпазя от люлките ...иска да ме хапе....

От скоро я водим на плаж,баща й е в отпуска и лудницата е пълна на плажа с две деца 😂😂😂не мога да кажа,че не й харесва,но и не мога да кажа че й е приятно🤔 някакво средно положение....

# 16
Сега виждам ,че има нова тема.Все така активни да сме Heart
Ние днес пристигнахме на морето.В колата малкия се побърка направо.Мрънка, рева,абе ужас.Хвана ни и ужасно задръстване и направо...Не е спал почти цял ден.
Да ви кажа,че на 18-ти ден от ваксината му излезе малко топче на свивката на крачето, при коремчето.Било подуване на лимфни възли в следствие на имунизацията.Температура не е вдигал,най-много 37С.Пъпчици също няма.На 22-ри сме на консултация.

# 17
Здравейте, мами! Много съм притеснена и ще се радвам да ми отговорите! Бебенцето ми на година и почти два месеца, днес за първи път ми вдигна температура 38.5°, като ѝ дадох Панадол и до час ѝ мина( само да кажа, че няма други симптоми, нито кашлица, нито сополи, няма обриви, няма разстройство) венците при кътниците са страшно подути и си помислих, че може да е от тях, като температурата ѝ спадна беше весела, хапваше си, играеше си както обикновено, пръста ѝ е постоянно в устата и го гризе цял ден, сега през нощта към 4 часа пак имаше 38 градуса, та въпроса ми е, дали е възможно да е от зъбите? Днес пак вдигна, но 37.7° и я смъкна бързо.

# 18
Ако не са зъби при неясни температурни състояния се пуска стерилна урина, за да се види дали няма уроинфекция. В аптеките има специални колектори за бебета.

# 19
Здравейте, мами! Много съм притеснена и ще се радвам да ми отговорите! Бебенцето ми на година и почти два месеца, днес за първи път ми вдигна температура 38.5°, като ѝ дадох Панадол и до час ѝ мина( само да кажа, че няма други симптоми, нито кашлица, нито сополи, няма обриви, няма разстройство) венците при кътниците са страшно подути и си помислих, че може да е от тях, като температурата ѝ спадна беше весела, хапваше си, играеше си както обикновено, пръста ѝ е постоянно в устата и го гризе цял ден, сега през нощта към 4 часа пак имаше 38 градуса, та въпроса ми е, дали е възможно да е от зъбите? Днес пак вдигна, но 37.7° и я смъкна бързо.
Иии така три дни, след което й изби целия кътник. Никакви други симптоми нямаше.

# 20
Може и от зъби да е, но ако продължава повече от 2-3 дни по-добре стерилна урина и ПКК.
Да не сте слагали ваксина за Морбили? След нея може да има реакция до 2-3 седмици с лека температура за 1-2 дни .

# 21
При нас онази вечер беше същото, еднократна температура 38.5, свалих с Нурофен, към 6 сутринта пак вдигна малко и на другия ден беше като нова. Така и не разбрах от зъби ли, прегряла ли беше, не се повтори.

# 22
Може и от зъби да е, но ако продължава повече от 2-3 дни по-добре стерилна урина и ПКК.
Да не сте слагали ваксина за Морбили? След нея може да има реакция до 2-3 седмици с лека температура за 1-2 дни .
Не сме , нашата педиатърка беше в болница, а другите не искаха да я поставят, върна се преди няколко дни и исках да я водя да и я бият, но започна да вдигна температура

# 23
Аз идвам да кажа, че махнах бибата за заспиване. Наистина беше сравнително лесно сега когато още е пресен на 1 дрямка. Първата вечер нямаш никакъв проблем, защото беше много изморен и си заспа. Следващите 2 дни бяха трудни на обяд, но с гушкане заспиваше лесно, но се будеше от време на време с плач, защото я няма бибата. Вечерите заспиваше сравнително лесно, защото е изморен и вече на 4тия ден си заспиваше без проблем.

# 24
Супер са се развили нещата при вас, sedi_!

Аз започнах да правя плавен преход с удължаване на първия ИБ преди няколко дни, с цел да минем вече на една дрямка и да подготвя малчо за режима в яслата. За това време успях да удължа ИБ от 4 часа на 5.5 часа. Първите дни обаче правеше по един час дрямка и после късния следобед се налагаше да прави по 20 - 30 минути catnap, за да издържи до вечерното приспиване в 21:00. Много се чудя дали да не въведа отново биберона, само за дрямката, ако нещо се запъне с прехода и има нужда от допълнителна помощ за свързването на циклите. Днес направи много хубава, дълга дрямка от близо три часа и изкара деня сравнително спокоен до обичайното приспиване вечер.

# 25
Супер са се развили нещата при вас, sedi_!

Аз започнах да правя плавен преход с удължаване на първия ИБ преди няколко дни, с цел да минем вече на една дрямка и да подготвя малчо за режима в яслата. За това време успях да удължа ИБ от 4 часа на 5.5 часа. Първите дни обаче правеше по един час дрямка и после късния следобед се налагаше да прави по 20 - 30 минути catnap, за да издържи до вечерното приспиване в 21:00. Много се чудя дали да не въведа отново биберона, само за дрямката, ако нещо се запъне с прехода и има нужда от допълнителна помощ за свързването на циклите. Днес направи много хубава, дълга дрямка от близо три часа и изкара деня сравнително спокоен до обичайното приспиване вечер.

Спи 1ч след интервал от 5.5ч? А не иска ли да заспи пак нещо с потупване/гушкане?

# 26
Ами засега не успява да се унесе повече. Като вляза в стаята се разбужда окончателно. Затова ме изкушава биберона, той преди го успокояваше.

# 27
  • Варна
Аз извеждам Марти по два пъти на площадката - сутрин след закуска и след следобедния сън. Почти по цял ден сме навън и се старая хубаво да се измори, да върви, да обикаляме атракциите на площадката, за да може после да спи след банята. Къпем се и на обяд и вечерта. За обяд спи 2  часа,2 часа и половина.
Mimi9999   като чета колко сте контактни. Ние имаме проблем с комуникацията с другите деца. Плаче, плаши се, стряска се като го доближат, ако минат по-край него тичайки, ако викат. При всече, че сме все навън. Надявам се да отмине с времето.
БравоSedi за биберона.

# 28
Ммм не се изкушавай с биберона. Вики също правеше дремки по час в началото, а сега си спи спокойно над 2 часа.

Забелязвах, че на площадките много си подбира с кой да общува, не се заиграва с всяко дете, а от някои направо бяга.

# 29
Аз извеждам Марти по два пъти на площадката - сутрин след закуска и след следобедния сън. Почти по цял ден сме навън и се старая хубаво да се измори, да върви, да обикаляме атракциите на площадката, за да може после да спи след банята. Къпем се и на обяд и вечерта. За обяд спи 2  часа,2 часа и половина.
Mimi9999   като чета колко сте контактни. Ние имаме проблем с комуникацията с другите деца. Плаче, плаши се, стряска се като го доближат, ако минат по-край него тичайки, ако викат. При всече, че сме все навън. Надявам се да отмине с времето.
БравоSedi за биберона.

Завиждам ви, вие бяхте някъде в чужбина? В България е адска жега последните седмици, а последните дни е 40+. Бяхме на село известно време, та можеше сутрин да потича из двора, но реално между 11 и 18 не можем да мръднем от вътре.

Иначе си е до дете според мен, но с упорита социализация според мен ще отмине. Стават все по-големи и ще търсят контакт с други деца.

Общи условия

Активация на акаунт