Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 4 998
  • 201
  •   1
Отговори
# 75
Олеее, честито и лека бременност!🍀❤️

Иначе си трябва здрав режим и поне час тихи игри преди сън. Оставяш го в кошарата и го оставяш само да започва да се успокоява. Нормално е да става и ляга, но е важно да не се намесваш. Отнема време.

Аз да се похваля, че успях да махна бибката. 6 дни се приспива без нея и през деня и през вечерта.

# 76
Благодаря ви момичета. Ще опитам тази вечер да го оставя в кошарата и дано се случи чудо и заспи Simple Smile Благодаря за съветите Simple Smile

# 77
MonikaMM,честита бременност и от мен Heart

# 78
Благодаря ви момичета. Ще опитам тази вечер да го оставя в кошарата и дано се случи чудо и заспи Simple Smile Благодаря за съветите Simple Smile
Също, не се обезкуражавай ако някои дни му е по-трудно и изглежда сякаш се връщате назад в стъпките. Трудно умение за усвояване е самостоятелното заспиване. 😊

# 79
Честито!
Аз също смятам, че може да има нужда от корекции в режима, ако не заспива до 10-15мин (в момента както го приспиваш) значи е рано за лягане и просто трябва да изместиш слагането в кошарата за по-късно с 10-15мин например. И доколкото знам силна асоциация се измества от по-слаба. Ако сега приспиваш на ръце слагаш в леглото и започваш с потувания, галене и такива неща. Също е важно да се измори и достатъчно през деня. За самостоятелно заспиване не мога да дам много съвети, но за режима мога да помогна повече.

# 80
Ами режима е става около 8ч. (Закуска, игри, разходка, после обяд) към 13ч. заспива супер бързо (на ръце) спи до 15ч. - 15.30ч. (Рядко до 16ч.) Следобедна закуска, игри навън и т.н. вечеря към 19ч. Към 20:30ч. пие мляко и влиза в банята. Към 21ч. - 21.15ч. започва приспиването, макар и по същия начин както на обяд става все по-трудно, иска да играе. И напоследък успява да заспи чак към 23ч. след много сълзи, истерии, нерви от моя страна и т.н.

# 81
Поздравления за бременността и бързо оздравяване на болните дечица.
Според мен заспива късно и може би малко трябва да намалиш дневния сън. Може би в 20.30 да е в леглото с мляко и до 21.00 да е заспал. Съответното къпането да е преди това, защото може да го разсънва. 2.30/3 ч са много (според мен) за следобеден сън.

# 82
Ами режима е става около 8ч. (Закуска, игри, разходка, после обяд) към 13ч. заспива супер бързо (на ръце) спи до 15ч. - 15.30ч. (Рядко до 16ч.) Следобедна закуска, игри навън и т.н. вечеря към 19ч. Към 20:30ч. пие мляко и влиза в банята. Към 21ч. - 21.15ч. започва приспиването, макар и по същия начин както на обяд става все по-трудно, иска да играе. И напоследък успява да заспи чак към 23ч. след много сълзи, истерии, нерви от моя страна и т.н.

Аз лично ти препоръчвам да става по-рано и да си ляга по-рано, но вие си знаете там динамиката и дали ви устройва, но така или иначе в един момент ще тръгне на ясла/детска и 8 часа ще е късно. Фиксирай обедния сън 2 часа са достатъчни, до 2:30 макс макс. Колкото повече спи през деня толкова по-дълъг ще му е 2рия интервал и ще има по-малко нощен сън и/или ще е много неспокоен и ще се буди. На тази възраст 12ч будуване са нормални, даже 12:30, а ти искаш да го приспиш на 11 часа будуване, няма как да стане освен ако не ти се е паднало дете ендорог от много спящите.
Имаш първи интервал 5ч, после обеден сън и е нормално 2рия интервал да е към 7 часа, което се пада към 22:30, стигада не е спал много обеден, та това 23 часа е абсолютно нормално като за лягане, колкото и да не ти се иска, затова се и тръшка, защото не му се спи.
В момента нашият режим е: 7 става (аз будя) към 12/12:20 заспива. Спи 2 часа. Аз го будя. Понякога му давам и 2:15, но не повече. И записва 21/21:15. Спи цялата нощ без да се буди до сутринта. Като ще трябва даже и по-късно да отиде обедния, но на този етап не издържа още.
Това което бих направила е са започна да го будя с 15 мин по-рано сутрин. 2 дена да речем в 07:45 да ляга в 12:45. Да спи до 14:45 и да записва в 21:45 (тук по-рано ще го сложиш 15мин). И после с още 15мин и така доколкото те устройва да става сутрин.

Не знам и как се изморявяте през деня. Ние имам по около 2-3 часа на площадката 1 сутрин и 1-2 следобед и там тича като луд и е добре изморен. Също и с банята внимавай при нас действа много превъзбуждащо. Преди лягане всякакви неща дето да го държат възможно най-дълго седнал - книжки, картинки, игри

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 17:45 от sedi_

# 83
Благодаря ти sedi_ за изчерпателната информация. Ще опитам. Вероятно банята го разбужда и това допринася за всичко останало.  Ще се опитам да приложа съветите на всички и дано имам успех 😊 Благодаря, за пореден път ми помагате с насоки Simple Smile

# 84
Подкрепям sedi. 3часа дневен сън е много. Четох, че 1ч30мин- 2ч30мин са оптимален вариант за тях. Дъщеря ми става в 7:15-7:30. Издържа около 5ч15мин-5ч30мин. Лягам около 12:30-13:00. Спи до 14:30-15:00, около 1ч30-2ч. Лягам си около 20:30-21:00. Въпреки това се буди често нощем, яде 1-2 пъти. Напоследък дори стана още по-зле. Ако преди имаше поне първите 3 часа от нощния сън бяха стабилни без пробуждане, сега се буди след час и половина, два след заспиване. Гледах, че има някаква регресия около 12-15 месец, дано е това и да отмине.

# 85
Подкрепям sedi. 3часа дневен сън е много. Четох, че 1ч30мин- 2ч30мин са оптимален вариант за тях. Дъщеря ми става в 7:15-7:30. Издържа около 5ч15мин-5ч30мин. Лягам около 12:30-13:00. Спи до 14:30-15:00, около 1ч30-2ч. Лягам си около 20:30-21:00. Въпреки това се буди често нощем, яде 1-2 пъти. Напоследък дори стана още по-зле. Ако преди имаше поне първите 3 часа от нощния сън бяха стабилни без пробуждане, сега се буди след час и половина, два след заспиване. Гледах, че има някаква регресия около 12-15 месец, дано е това и да отмине.

Пробвай да увеличиш малко 2рия интервал. Обикновено буденето скоро след лягането е индикация за къс интервал.

# 86
  • Варна
И според мен обедния сън е много. Трябва хубаво да го измаряш с разходки и игри навън.
Нашият  обеден сън е час и половина - два. При нас банята преди сън действа отпускащо. Оставям го да си играе 10-15 минути във ваничката. Следва млякото и нощен сън.

# 87
Момичета, имали ли са дечицата ви някакви реакции от Vexneuval. Днес я поставиха на моето момиче и много я боли крачето, едва стъпва на него. До сега от нито една ваксина не е имала реакции, винаги слагам кул пач и давам туя на гранулки.

# 88
На всички ваксини в крачето в болят и накуцва 1-2 дни. Държи се за него и е много крива… ни кул пач помага, ни нищо.

# 89
Ясно
Просто до сега не се беше случвало, дори кисела не е била.

Общи условия

Активация на акаунт