Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 12 751
  • 564
  •   1
Отговори
# 540
Пека я на фурна аз. Давам сьомга, пъстърва и херинга най-често. Самата риба не я овкусявам кой знае колко. Най-много чесън на прах, мноого малко черен пипер и много лимонов сок.

# 541
Рибата печена на фурна със сол, черен пипер, зехтин и лим.сок. Най-често със зеленчуци, също печени или сурови. С пюре от грах също много се връзва.

# 542
  • София
Риба давам от кухнята. Обикновено е със зеленчуци - домати, чушки. Гоги си я хапва.
Фонтанелата затворила ли се е при вашите деца?  Нашата лекарка каза, че почти се е затворила. Знам, че до две годишна възраст се затварят, нали така?

# 543
Вкъщи правим рибата във фолио,на скара.Скумрия най-често правим.Пъстърва също от време на време.Слагаме резанчета лимон или лимонов сок,малко сол и малко черен пипер.
Скоро детето има имен ден и се чудим каква друга риба а приотвим и как.Спряли сме се на шаран, но не съм приготвяла до сега и незнам какво ще правя Grinning

# 544
Ципура на фурна ,малко сол, масло, резенче лимон и мащерка. Става превъзходно.

# 545
Най-често правя пъстърва и лаврак. Порядко ципура и сьомга. Напоследък нищо не й слагам.  Само пека без нищо. Фолио избягвам. Понякога слагам лимон и сол.

# 546
Вкъщи правим рибата във фолио,на скара.Скумрия най-често правим.Пъстърва също от време на време.Слагаме резанчета лимон или лимонов сок,малко сол и малко черен пипер.
Скоро детето има имен ден и се чудим каква друга риба а приотвим и как.Спряли сме се на шаран, но не съм приготвяла до сега и незнам какво ще правя Grinning

Като морско чедо и дете на рибари, бих ви посъветвала да избегнете сладководни като шарана поне засега. По-скоро заложете на морска. На моята дъщеря съм подготвила чернокоп (бебето не лефера), лови се сега есента, или зарган (по-трудно откриваем, но няма кости почти), сафрид.

# 547
Ние от снощи пак сме болни..
Вдигна темперетура през нощта, заради гърчовете трябва да давам нещо дори при 37 и малко, та веднага Нурофен, не свали, сложих свещичка и дадох Изопринозин. На сутринта пак темперетура, пак свещичка, към 2 и нещо пак свещичка, стисках зъби да не ходим на лекар, но ме достраша, защото така и не спадна до нормална темперетура и отидохме до спешното. Изглеждало им като гнойна ангина, няма налепи все още, но предложиха антибиотик да започнем и спрей Тантум Верде. Вкъщи пръскахме Гуланил, дано е помогнал поне малко. Направо вече ми писна с тези болести.. Дори не ходи още на ясла, последната седмица нали беше дъждовно и дори не сме излизали много, все по неутрално време на площадката пред блока, не е имала контакт с деца и пак болна. Стискайте палци да не повърне антибиотика, защото се случвало често и се налагал венозен прием.

# 548
Ох, Precious, да минава бързо! Стискам палци!

Вкъщи пък аз повече боледувам от детето.. Тя подсмърча постоянно, малко кашля, но иначе е бодра и няма темп., мен пък ме тръшва и не знам къде се намирам 🙄.

# 549
И ние сме така по принцип. Нея я малко сопол, я малко покашля и вилнее вкъщи. Ама аз и баща ѝ сме чудо.

# 550
И моето дете е болно отново.От петък вечерта вдига температура, вчера вдигна 40 градуса,ако е верен термометъра.Ходихме до спешното,изписаха свещички.Сега дадохме кръв и урина и като станат готови отиваме при личната.И на мен ми писна,за 1 месец е болен за трети път

# 551
Precious girl, как антибиотик без кръвни изследвания? Всеки път ме изумяват такива лекари..

Бързо оздравяване на всички! ❤️
Просто е ужасен сезон откъм вируси, но ще избутаме някак. Много ме е шубе покрай бебчето и съм ограничила максимално контактите. С баткото избягваме площадките когато има много дечица там и повече кръжим из парковете.

# 552
  • София
Бързо оздравяване на всички!
И аз съм ограничила контактите. И без това не обичам площадки. Ходим когато няма никой, или просто се разхождаме с кучето.

# 553
Precious girl, как антибиотик без кръвни изследвания? Всеки път ме изумяват такива лекари..

Пълно е и е масово. Антибиотици като бонбонки. Сополи - антибиотични капки за очи. За спокойстие на родителите и на лекаря. Последния път отидох на частно, защото не мисля че имахме нужда от капки и така и беше. Обясни ми педиатърката кога да ги започна, ако изобщо има нужда. Просто вече всеки път като се разболее се моля да не е някоя резистентна бактерия.

# 554
За това на частно ходим в Правителствена болница. Там не изписват АБ за щяло и нещяло. По принцип им е най-лесно с малко дете да изпишат АБ, защото се презастраховат и всички са спокойни, обаче пиенето на АБ без особена нужда може да има последствие за напред.

Общи условия

Активация на акаунт