Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 17 510
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
От къде купувате Yoto Player, може ли линк? 😊
Благодаря!

От официалния сайт, доставката е безплатна.

В официалния сайт цената е 100 евро, докато в utuy.bg е 350 лв, доста странно.
Исках да попитам тези от вас, закупили продукта - цената оправдана ли е? Или е поредното нещо, което няма да се ползва регулярно, захвърлено в някой ъгъл? Заслужава ли си покупката, в дългосрочен план ползва ли се?

Аз съм си харесала Bitzee, но ще го взема по-нататък.

За сега съм поръчала тротинетка Globber Go up Baby Lights. https://www.globber.com/product/go-up-baby-lights-360/
Хареса ми идеята за куклата на Cocomelon, аз мислех да купя говорещата кукла Мария, доста ми я хвалят.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 00:41 от Shturanka

# 601
Аз го взех на черен петък 20% off  + 10%  off с линк от друга майка в групата, та с общо 30% и ми беше изгодно от официалния сайт. За мен идеята не е да се възприема като играчка, а като самостоятелна колонка, която с времето може да се обслужва самостоятелно от детето.
Достатъчно пазар има в България и ако толкова не виждам да буди интерес в детето, ще го пусна за продажба, така приех и по-високата цена.

# 602
Ами то наистина не е играчка. Все едно му купуваш по-интелигентна JBL колонка за стаята, на която обаче може да си пуска и други неща с картите, да го ползва за радио, да го буди сутрин, при пътуване да слуша музика / приказки (имат и слушалки за по-натам). Нещо като уолкмените от нашето време, ама доста по-добро Grinning

И освен това елиминира нуждата от събиране на каквито и да е аудио приказки на Дисни и подобни, тъй като всички ги има и може да се запишат на картите.

# 603
Здравейте, има ли още непроходили мъници?

# 604
Здравейте, има ли още непроходили мъници?
Дефинирайте непроходили. Не смее да се пусне само да ходи или не ходи изобщо.

# 605
На моя позната проходи на година и 8 месеца, като преди това се влачеше по дупе. Момче,ако има значение.
Аз обаче бих го завела на ортопед ,за спокойствие.

# 606
То зависи и до колко ходи. Ако е само за ръчичка и се притеснява да се пусне, не бих бързала с ортопеда. Но ако съвсем не ходи, определено е за лекар.

# 607
Ходи за ръчичка и не сме да се пусне. Ще изчакаме още малко с ортопеда, просто исках да знам дали има други като нас Simple Smile

# 608
Ходи за ръчичка и не сме да се пусне. Ще изчакаме още малко с ортопеда, просто исках да знам дали има други като нас Simple Smile

Има ли досег с връстници? Това обикновено действа доста стимулиращи като гледа други деца какво правят. Ако сте от някъде където има КиндиРу аз бих ви препоръчала да опитате. Там се работи доста в посока двигателна самостоятелност, научаване части на тялото, изпълняване на команди и т.н. Но се правят доста неща с движение - катерене по пиклери, висене на халки, търкаляне и всякави други неща. Обикновено трябва време на детето да се отпусне, но с времето като маймуни стават. Обикновено дават съвети и за работа вкъщи (тук вече зависи от филиала и този, който го води, но уж навсякъде трябва да е еднакво)

# 609

Има ли досег с връстници? Това обикновено действа доста стимулиращи като гледа други деца какво правят. Ако сте от някъде където има КиндиРу аз бих ви препоръчала да опитате. Там се работи доста в посока двигателна самостоятелност, научаване части на тялото, изпълняване на команди и т.н. Но се правят доста неща с движение - катерене по пиклери, висене на халки, търкаляне и всякави други неща. Обикновено трябва време на детето да се отпусне, но с времето като маймуни стават. Обикновено дават съвети и за работа вкъщи (тук вече зависи от филиала и този, който го води, но уж навсякъде трябва да е еднакво)

Има си батко, който цял ден го стимулира Simple Smile има си и набор чета, но се научи да пълзи и така се придвижва ..
На Киндиру ходихме до годинката, след това спряхме, защото прекарвахме голяма част от времето на плажа Simple Smile

# 610
kiss06, май месец ли е родено детето? Бих препоръчала и консултация с невролог.

# 611
Ние скоро посетихме, прегледа освен ЕЕГ вллючваше и такъв за двигателните умения. Ако желаеш мога да препоръчам добър детски невролог за София.

# 612
Какво ви кара да заведете детето на невролог? Какви “симптоми” забелязвате?
Питам, защото моето момиче може да ходи сама, но ходи разкрачено, сякаш за да пази баланс. Върви по-висока от другите, а е и слабичка (ако това има значение). Когато е за ръчичка ходи нормално. И се чудя за лекар ли е или да изчакам още малко? Тя от някъде от месец се пуска сама. Често лази, често иска и на ръчичка, но може да ходи и сама. Когато бяхме на ортопед (на 6 месеца), той каза, че следващият преглед е 3/4 месеца след като проходи и мислех да запазя час за януари. Но се колебая дали да чакам до тогава? Или да запиша час за друг специалист? Или излишно се филмирам и трябва да й дам още време. Не знам, не знам.

# 613
Ваня, ние знаеш бяхме заради гърча. Но имаше и такъв преглед за двигателни умения преди ЕЕГ. Това, което описваш ти не ми се струва за невролог. Не знам де, може би попитай педиатърката.

# 614
Да, ще се консултирам и с педиатъра, но да почерпя и от тук съвет, няма да ми е излишно.

Общи условия

Активация на акаунт