Фалшив лукс - марки, продукти и хора, които само изглеждат скъпи

• 14 466
  • 240
  •   1
Отговори
# 120
Ама колко струват нещата на Guess в България, та чак и ментета?

Преди 20 години, когато още не се продаваха тук, за пръв път си купих техни дънки от магазин на Via del Corso в Рим. Да са били 100 -150 евро, не евтино, но не и нещо непосилно. По-хубави дънки (като кройка) в живота си не съм имала. На следващата година пак бях в командировка там и си купих отново от същия магазин, на същата цена.
Оттогава не съм се интересувала, не съм купувала, пък и за дънки се сещам рядко.

# 121
Щели сте да купите кола, не защото ви трябва, а защото детето иска?

# 122
Щели сте да купите кола, не защото ви трябва, а защото детето иска?
Ами ние все се чудим трябва ли ни или не...та беше понатежало и неговото мнение в уравнението. Тя не, че не ни била от полза, но не е ясно дали си цялостно си струва предвид нашия начин на живот. И естествено, че и мнението на децата ни има значение.

# 123
За много хора Гес е скъпа марка, но пък е вървежна и търсена. Затова и ментета има бол и навсякъде.
По принцип никога не съм ги харесвала, но съм срещала немалко мнения, че качеството (на оригиналите) преди и сега доста е спаднало.

# 124
Качеството е спаднало драстично при всички масови марки, защото се произвеждат в суетшопове в Азия при безобразни условия и никакъв КК, а по-рано се шиеха в Италия или в най-лошия случай в България/Румъния.
Една от причините за това е силно нарасналото потребление, което води до по-големи обеми на производството.

# 125
Пак добре, че в България фалшивият лукс се свързва  с по някоя дрешка/чанте, най-много с някой Кайен  2та употреба. Не с имоти, чиито вноски и поддръжка човек не може да си позволи...май второто е по-страшно...

# 126
Банката ще ги вземе, ако човек не може да си позволи вноските и проблемът ще приключи много бързо.

# 127
Всъщност за фалшив лукс може да се говори и става при дрехите и модата най-общо казано. При техника и недвижими имоти не се получава... Опитаха се да изкарат "Кайен"-а на Порше символ на лукс,но не се получи... И т.н.

# 128
Всъщност за фалшив лукс може да се говори и става при дрехите и модата най-общо казано. При техника и недвижими имоти не се получава... Опитаха се да изкарат "Кайен"-а на Порше символ на лукс,но не се получи... И т.н.

Точно снощи един приятел разправяше, как бивша негова колежка (бивша, защото той на 50 се пенсионира) му обяснявала, че си купила апартамент в някой от "парковете", защото било престижно. А той, живеейки в Лагера, се излагал- не бил на лукса. Joy Само че въпросната милата не знае същият колко имота и гаражи отдава под наем, каква къща има в близките до София села и с какъв кемпер обикаля из Европа в свободното си време. А тя тепърва ще изплаща ипотека за престижния лукс. И в локацията на имотите снобарията е пълна, което мен лично не ме учудва особено.

# 129

Ами не е така, много хора в чужбина взимат имоти, които не могат да си позволят, просто заради престиж, за да са в добър квартал децата им, по всякакви причини и се борят по всякакви начини да плащат и да го поддържат, кървят, кървят, докато накрая не потънат финансово до банкрут. С ланци става, както през 90тте, дрешки става, с коли става и с имоти става, с яхти става и тн, просто там са вече големите фалшименти. Лично аз де що видеа съм гледала за финансова грамотност, все имаше разни хора, потънали заради имот, чиято месечна вноска им е прекалено скъпа (примерно до 1/3 от доходите или колкото там трябва да е) и полека-лека потъват, нямат средствата да поддържат, което също е скъпо. То не става от раз да не можеш да си платиш ипотеката, с тая кредитна карта покриваш оная кредитна карта,  вземаш нова, лека полека задлъжняваш все повече, плуваш плуваш и неусетно си под вода.

Нали дадох примери с разни рапъри и други звезди, които са изхарчили милиони по разни имения, коли, показност, до личен фалит. Всяко нещо, което притежаваш и иска подд

# 130
Това с ментетата на маратонки Баленсиага е някаква пандемия сред децата.

# 131
Много ми е жал за хора, които смятат, че притежанието на скъпа вещ ги прави нещо повече от останалите хора. В много от случаите е въпрос на приоритети кой за какво ще си похарчи парите.
По темата с духовността смятам, че да притежаваш скъпи вещи не е в противовес с богатата душевност. Проблемът е с паарадирането. Истински интелигентните хора по света не парадират, колкото и финанси да имат.
Ще дам за пример Стив Джобс и неговите еднакви тениски и панталони, поръчани при шивач по много бройки. Човек, разполагащ с финанси, че да купи половината свят, той се облича семпло и не губи време с мисли с какво ще се облече и идеята му не е да парадират  и впечатлява с дрехи, а с идеи.

# 132
  • Пловдив
Ще дам за пример Стив Джобс и неговите еднакви тениски и панталони, поръчани при шивач по много бройки. Човек, разполагащ с финанси, че да купи половината свят, той се облича семпло и не губи време с мисли с какво ще се облече и идеята му не е да парадират  и впечатлява с дрехи, а с идеи.
Да, поръчани при шивач по много бройки. Демек изобщо не е евтина тениска за 10 лв от илиенци. Ушита точно за теб, съобразена ако не с фигурата ти, то поне с изискванията ти как да ти стои. Един такъв "тих лукс" за много пари.
Например Кейт Мидълтън - теоретично носи и някои марки конфекция. ТЕОРЕТИЧНО - ако се вгледате - дрехите се прекрояват и преработват за нея. Хич не е просто конфекция това.

# 133
Guess никога не са ме интересували. Сега ги погледнах - имат лятна разпродажба. Евтини са им стоките. Нищо конкретно не гледам, просто цените са доста ниски.

Карл Лагерфелд имаме много дрехи, защото имахме аутлет с хубави неща на достъпни цени. Дъщеря ми има няколко рокли и сака, които облича рядко, защото е младо момиче и носи друг тип облекло. Моят проблем с него (пък и с други “маркови” дрехи) е огромния надпис, който те прави ходеща реклама. Примерно, хубава чанта, качествена кожа, но огромно метално МК на нея, което ме отказва от покупката. Същото с обувки и дрехи. Не купувам неща с надписи. Не ми плащат да рекламирам марката.

Дъщеря ми учи в гимназия, където имаше и много богати деца. Нямаше бедни, повечето деца бяха на средно-заможни и много заможни родители, но няколко бяха откровено богати. Ходеха с униформи, а в свободното време с нормални дрехи. Не е имало парад на парвенющината. Единствено в горните класове имаше разлика във возилата - някои караха по-скромни автомобили, докато други имаха чисто нови мерцедеси и тесли.

Сега в университета е в среда от деца, които имат други приоритети и не харчат пари за показност.

Преди време влязох в един магазин и от пръв поглед се влюбих в кожена пола, дори не за мен, а за дъщеря ми. Не мога да обясня защо ме впечатли, но беше различна и тръгнах да я купувам, но се спрях… оказа се $4000. Ами мерси! Аз съм прагматична… пари за образование давам без да се замисля, но за дрехи - не.

# 134
Два американски вица за Бевърли хилс.

Ако влезеш в магазин в Бевърли хилс и попиташ за цената,значи не си за там. Yum

Много е тъпо,когато влезеш в магазин на Долче и Гебана или Гучи,и видиш заплатата ти изписана на чифт чорапи. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт