Подобрява ли се качеството на туристическите услуги в България?

• 4 699
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
Щом ти не си хващала, значи всичко е наред. Какво като 3/4 от хората хващат, просто да със слаби стомаси…
Ама как повечето сме така заблудени, добре че си ти да ни покажеш правия и евтиния път.
Само за сведение, само у нас има имитиращи продукти, кашкавали, сирена, салам с месо и др реклами..
Да, храна с тези боклуци е по-евтина от другите места.
Обаче да сравним нещо нормално, риби, меса и др?
Мен ме интересува  какво е морето-водата, не какъв е пясъка. Пясък имаме, ама морето е бозичка..
Няма година да няма затворени плажове, малко ешерихия коли и чревни ентерококи над нормите, ама тя горката не седи само на един плаж. Затова и WC вируса мори народа, нищо, че ти си имунизирана.
В превод къпете се в лайна буквално..

https://www.moreto.net/novini.m.php?n=512923

# 76
Nonamemusic, напълно подкрепям мнението ти, но няма смисъл да спориш. Положителните и градивни мнения не са на почит в бг мама. От опит в други теми го знам... Друго си е да се печеш на каманъка в Гърция, разбира се преди това да чакаш 10 часа на опашки по границите ... Аз живея на морето, ходя на плаж почти всяка седмица, и лято и зима, никога през живота си не съм хващала чревен вирус досега....

# 77
[Друго си е да се печеш на каманъка в Гърция, разбира се преди това да чакаш 10 часа на опашки по границите
Някой е проспал влизането ни в Шенген и мирогледа му е ограничен само до съседно гръчко...Laughing

# 78
Да сега се чака на неосъществената магистрала:-)

Освен това : https://www.blueflag.global/stories-news/2025/7/4/the-bulgarian- … s-first-blue-flag

Специално давам външен източник, да не кажете че е манипулирано.

И в Гърция съм обиколила, и в Хърватска. Там камъняка е сериозен определено. Което носи просто различно преживяване, не непременно проблем. И бих казала че беше доста по-скъпо от гърция, клиентелата италианци, австрийци и германци. ( доста преди да въведат еврото)

# 79
Всъщност тази година има много статии за слаб сезон в Гърция и намаляване на туристите...там се унесоха с цените... Станага по-скъпи от скандинавските страни, за мен е пълен абсурд. Хърватия също вдигна много цените, Турция също.. При нас все още не се усеща толкова много по морето. Така печелим туристи.

Иначе изобщо не твърся, че обслужването ни е добро, напритив, това е най-сериозния ни проблем, не само на морето, в София е ужас.  Но сме и нискобюджетна дестинация, така че...няма как да искаме да платим 5 евро за обяд и да сме като в ресторант 5 звезди...нито стаята за 100 лева да е Малдивите.

Испания и Италия например предлагат такива коптори за настаняване, че ви е бедна фантазията...в Барселона пък масово стаите нямат прозорец...
Абе българина си разглезен много...

# 80
Стой си Стойчо у булгария, майната им на Малдивите...LaughingLaughingLaughing

# 81
Стига с тези стаи, аз не ходя при бабите на квартира, сигурно има и по 50лв.

# 82
В Гърция някъде от десет години насам,гърците се държат високомерно към туристите. Ама толкова високомерно,сякаш ги смятат за варвари,а те самите са високо културни елини.

# 83
Не съм изтървала разбира се новината с Шенген, но доколкото чух по новините цирковете по границите продължават. Не съм против да се ходи в чужбина, против съм да се плюе българската природа, да се преувеличават нашите недостатъци и да се величае чуждото...

# 84
В Гърция някъде от десет години насам,гърците се държат високомерно към туристите. Ама толкова високомерно,сякаш ги смятат за варвари,а те самите са високо културни елини.

Аз работих с гърци, правещи бизнес в България.....говореха по ужасно подигравателен начин за българите....а за себе си с много преувеличение. Аз тогава още повече се отказах от Гърция....изобщо не ми допада техния манталитет. Такава селяния, пиене, ядене и директна простотия не бях виждал, дори тук...

Само човек който е пътувал, може да оцени нашето черноморие и природа. Аз съм живял в чужбина, обиколил съм много държави и продължавам да го правя. Негативните мнения идват само от българи които не са излизали и са ходили единствено в Керамоти, Одрин, Димитровград и подобно дупки.

# 85
Сега си обиколила света и се спираш на родното моренце!
Ако беше така нямаше да стъпиш повече на нашето. И хем темета е за качеството на услугите, за които си призна, че са зле, хем се продължава да се пишат небивалици.

Гледам се говори за Северна Гърция основно, където гърци няма вече. Повечето кръчми се държат от балканци и цените са над средните за Гърция.

Относно простотия при българите тя е издигната в култ. Само ще припомня, че в ч нация по която да не се плюе от редовия българин, гърци, турци, италианци, франсета и т.н. За всички си има обидна дума и с гордост се плюе колко са зле всички.

# 86
Просто не съм типичния българин плюещ и мразещ всичко родно и целуваш всеки камък в селата в чужбина. Базирам се на обективни и измеримни факти. Знам, че това е рядкост и за това сме най-негативната и най-нещастна нация по данни на ЕС.
Никога не съм хващал подобни вируси на морето. Летен вирус има навсякъде по света, пуснете си изследвания ако си посирате толкова често. Simple Smile

Тъпо обобщение. Нищо родно не мразя по подразбиране и нищо чуждо не целувам без основание. В миналото обичах да ходя на нашето море, но както писах по-напред БЯХ ИЗГОНЕНА (образно казано) от отношението към българите (макар  в кръчмите да консумираме и плащаме повече), от липсата на пречиствателни станции и заустените фекални води (докато ходех всеки хващаше разстройство по някое време), навалицата по плажа и омесения пясък с кочани царевица, чепки грозде, фасове и други, дискотеките с невъобразим шум до ранни зори, презастрояването, изнудвачите арендатори и какво ли не още. Пробвах Турция и не ми хареса много, но в Гърция си намерих каквото искам. Толкова, съвсем обосновано решение.  И за капак дъщеря ми веднъж хвана такъв вирус, че заприлича на сянка. Лекарка каза, че си знаели, ама мълчали за да не наредят на сезона. Беше на Лозенец.
И за цени не съм споменавала, даже писах, че когато почивам съм съгласна да плащам повече за да си почина добре. Ето снимка от нета на плажа на Слънчака, ми не е моето, каквото и да ми говориш.

Иначе на ски си ходя по родните курорти и съм доволна. По ред причина там ми пасва. Тоест не съм нихилистка за всичко българско.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 19:02 от Черна станция

# 87
Е-е-е,снимката от Слънчака е снимана под такъв ъгъл,че заблуждава,че на плажа едва ли не има стълпотворение...

# 88
Ъгъл или не, виж колко хора има в морето като ги преброиш.  Ето и една рекламна снимка, кажи ми какво виждаш? Аз виждам тотално окупиран от чадъри плаж (с нагъсто набити чадъри) и на заден план много презастрояване.
Иначе е вярно, че и в Гърция има претъпкани плажове, и каменисти плажове, но аз там не ходя. У нас има диви места, но там пък другото го няма. И водата у нас често ми е студена.

# 89
Маями във Флорида е същото "презастрояване" като на Слънчака,но никой досега не казал лоша дума за Маями. Знам за американци,които за първи път са отишли в Маями и са безкрайно изненадани,че в тяхната страна има такъв прекрасен курорт...

Общи условия

Активация на акаунт