Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 307
  • 417
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Inclusive вероятно наеха майстори за да се завърши апартамента. Но Ралица много повече хареса техния ремонт - просто и личеше много. В този отбор мъжа е Ок, жената ужас, а брокера много добър според мен. Колко пъти това момче оставаше след работа да им помага и те пак недоволни.

# 406
Според мен, брокерът на Инклузив беше много силен и той реално свърши нещата така, че те да спечелят. Беше фокусиран върху продажбата накрая, забелязах че като бяха на финалния етап каза "във вторник имаме огледи и трябва да продадем апартамента". И докато Ралица подскачаше и пляскаше с ръце, според мен, той действаше фокусирано, така че апартамента да се продаде максимално бързо преди влизането на еврото и така, че да не се задържа дълго на пазара. Със сигурност апартаментът на Инклузив имаше предимства, като маалко по-добри общи части, по-голяма площ, по-хубава кухня, но и това че Вероника и Миро се вслушваха в съветите на менторите и направиха корекции на готовите помещения с риск за повече разходи, също много допринесе. Докато Елена и Мартин сляпо вярваха на Ралица, която тотално ги закопа с "дизайнерски идеи", но тя си дръпна комисионната, а те миличките останаха с едните награди. Та най-общо казано, според мен брокерите повлияха сериозно за изхода от играта, Ево някак вдъхва много повече доверие и така както Вероника избра апартамента заради него, така и купувачът явно е бил повлиян и убеден да купи апартамента.

# 407
Напълно съм съгласна с горното мнение. И по отношение на самия ремонт с оглед на предимствата на апартамента при продажба Ево също даваша съвети. Те си го и казаха: Идва Ево и казва вашата идея е хубава, но по-хубаво ще стане, ако... И пак: сложиха карбонови панели, смениха цялата инсталация, смениха тръбата в тоалетната. Все неща, които изтъкваш при огледа. Единият мислеше за крайната цел - продажбата, другата се вживяваше на (псевдо)дизайнер.

# 408
Всъщност, първо
Още в началото казаха, че бюджета за закупуване е до максимум едиколко си. Те можеха е някой евтинджос да купят, важното условие е процента на инвестицията като печалба.
Второ- пак в началото казаха, че дават по 500евро на квадрат [ibза сега[/i] тоест, това е сума, която ще подлежи на коментар евентуално. И пак казаха, че без значение колко ще се похарчи, сумите ще се добавят или приспадат, но ще се гледа процентната печалба от реално изхарчебите пари.
Аз също харесах като двойка Елена и Мартин, но още в началото предположих, че другия апартамент ще се продаде с по-добра печалба, просто е по-голям.
Иначе за стените, много се оплакваха, че слагат мрежа, защото стените им се ронат и нямат избор.
А, още нещо казаха в началото, че са длъжни да издадат апартамента във вид за продажба и това ще се следи. Явно Караджов това и следеше, всичко да бъде максимално завършено и да няма скатавка. Така че не са им отпуснати още време, мисля че брокери имаха 4 седмици за финализиране на сделката.
И някой по-горе писа, не продукцията избира апартаментите, брокери ги избират и за това са отбор. Макар да не е много честно, защото брокери ще си вземат комисионната, а участниците не. Трябваше и брокери да са лишени от "награда" тогава щеше да е честно, че са отбор
(:

# 409
Скрит текст:
За мене е разбираемо апартаментът на Виктория и Миро да се продаде веднага, защото те направиха много по-качествен ремонт в сравнение с другите. Което ги и бавеше при изпълнението на задачите, въпреки че почти не спяха. Заради това загубиха няколко битки, но важното е, че спелиха "войната". 🎉🎉🎉

А другото семейсто все пак взеха 7500 € + подаръци.

Е колко да беше качествен, като идваха да им оправят ъглиге и отсичането?
Скрит текст:
Винаги имаше нещо недовършено и правилата ги нямаха за нищо. Само те дооправяха почти всеки път нещо от преди? Единственото предимство при тях беше, че спечелиха първото предизвикателство и избраха по-продаваемия апартамент. Иначе и двата отбора работиха много, но за мен трябваше да имат наказания от бюджета за неспазване на срокове и правила и тогава щеше да е справедливо. А и малко ми е грозно да обясняваме, че и другият отбор взел "парички". Няма база за сравнение м/у 8к евро и 100к и нагоре евро. Ше си купят нещо за спомен отбор хоум ту ю. Не, че нещо ама брокерката е взела повече от продажбата....
Много по-качествен, защото за тях беше важна не само външната обвивка на апартамента, но и това, което се намира под нея. Мислеха две стъпки напред - за това какви проблеми могат да имат бъдещите собственици и гледаха да ги отстранят предварително. Мислеха за крайната победа, а не за моментните битки. Слагаха някаква мрежа по стените (нещо, което другите си спестиха), което им удвои работата, но което брокерът Емо изтъкна при показания ни оглед. Окабеляването мина през тавана - пак допълнителна работа.

Като са гледали за бъдещи проблеми на собствениците защо залостиха пералня и сушилня в мокро помещение, от което могат да се извадят само с изкъртване на каса на врата? Само това би ме отказало да купувам каквото и да било, камо ли да дам половин милион лева за тая работа. А брокерката Ралица не спря да мели и изтъква недостатъци на собствения си апартамент, великата професионалистка. Тоя шкаф го повтори един милион пъти, ако може повече купувачи да откаже или те да искат отбив от цената. Адски грозно и неадекватно поведение.

# 410
Брокерът в тази игра върши 90% от работата. Оснаталите 10% и двата отбора ги направиха (в срок или не и с поправки или не). Ево беше сърцето на отбора и когато печелят, и когато падат беше до тях! Ралица вместо да си защитава отбора, постоянно повтаряше как имали по-луксозно обзавеждане .... ами да се беше сетила и тя да го изисква. Друг е въпросът къде го видя този лукс? Може би в лампата-реплика. Докато единият отбор си оправяше забележките от журито и капитанът-брокер запретваше ръкави, Ралица се прави на дизайнер, какъвто не е. Може да не беше съвсем честно, но е факт, че се учеха от грешките си, а отбор хоум ту ю - нито махна гадния цвят в тоалетната, нито сложи гардероб в детската с тънката сметка да не похарчат повече пари и да спечелят.
И тази стратегия им изигра лоша шега.

Ево с или без акцент и екипът му от колеги бяха по-добрите брокери и взеха апартамент за тотален ремонт, в който да сменят всичко, защото знае какво се продава.
Ралица купи гледка и дограма, която не беше за смяна.

# 411
Аз доколкото разбрах нишата в кухнята на Иклузив не е затворена с интериорна врата, а с врата на шкаф, така че махането и слагането може да не е чак толкова трудно.

# 412
  • София
Аз подозирах, кой ще спечели заради по-късната продажба на единия апартамент. Според мен брокерката го е държала до последно с цел да го продаде на по-висока цена и да спечелят.
Според мен трябваше да дадат някакъв процент от сумата на загубилия отбор. Раздадоха се максимално и сега ми се струва нечестно. Вероника не ми харесва - надута снобарка и съжалявам, че те спечелиха.

Мисля, че пуснат на пазара веднага след като е завършен - следя обявите за квартала и знам, че го видях още през декември. Според бележката до съседите в блока на Цариградско, би трябвало ремонтите да са приключили до 15 декември. Не си спомням само каква беше първоначалната цена, но може да е и над 400 хиляди. После стоя дълго време на 399 990, толкова беше и когато започна излъчването. Няколко седмици след това свалиха на 389 000 и след около седмица обявата изчезна. Ако се беше продал за поне 395 хиляди, най-вероятно щяха те да спечелят.

Мисля, че на купувачите е повлияло и това, че все още на 100 метра оттам е строителна площадка и метростанцията ще бъде пусната чак в края на 2027 (оптимистично).

# 413
  • София
Елена и Мартин не поправяха грешките, защото знаеха, че другите започват с предимство и единственият им шанс е да не правят допълнителни разходи. Коментираха го по повод тоалетната. Другите пък знаеха, че могат да си го позволят. Може би наистина трябваше да има и наказания, ако не са в срок.

Вероника с дълъг пост:
Скрит текст:

# 414
Тази ниша в кухнята трябваше  да я обсъди журито, а те ахкаха по кухнята. Показаха ли кой шкаф точно и какво има вътре в нишата?

Бъдещото метро си е предимство и по-добре незавършено, че иначе цената скача.

Не съм съгласна, че брокерите са свършили 90%  -- ами двойките, и техните помощници? Колко би струвал такъв ремонт от професионалисти? Брокерите прекрасно са знаели за колко ще го реализират. Има голямо търсене на направени апартаенти с мебели и купувачите са навити да дадат повече, но да си спестят нервите. Пък и някои се пренасят в София и ако тряваше да го вземат за 260000    и да спят в хотел 2 месеца  и да ремонтират и тн. А  за 388000 влизат по пантофи Плюс това в Гео Милев. За човек не познаващ София е трудно и да намери всичко откъде да купи. Реално не са загубили много, защото ако го купят за 260 000 и те ще дадат поне половината пари ,едно 50000  за ремонта. Плащат само разликата от цената с ремонта до цената на брокера.

# 415
  • Белгия
Кой апартамент спечели? Този на Цариградско на 2 ет. или този в квартала на високия етаж? Не знам кой апартамент на кой отбор е и не мога да разбера от коментарите.

# 416
Тази ниша в кухнята трябваше  да я обсъди журито, а те ахкаха по кухнята. Показаха ли кой шкаф точно и какво има вътре в нишата?

Бъдещото метро си е предимство и по-добре незавършено, че иначе цената скача.

Не съм съгласна, че брокерите са свършили 90%  -- ами двойките, и техните помощници? Колко би струвал такъв ремонт от професионалисти? Брокерите прекрасно са знаели за колко ще го реализират. Има голямо търсене на направени апартаенти с мебели и купувачите са навити да дадат повече, но да си спестят нервите. Пък и някои се пренасят в София и ако тряваше да го вземат за 260000    и да спят в хотел 2 месеца  и да ремонтират и тн. А  за 388000 влизат по пантофи Плюс това в Гео Милев. За човек не познаващ София е трудно и да намери всичко откъде да купи. Реално не са загубили много, защото ако го купят за 260 000 и те ще дадат поне половината пари ,едно 50000  за ремонта. Плащат само разликата от цената с ремонта до цената на брокера.

@Pepina_n3, не съм съгласен, че си струва "лукса" да платя "само" 78 000 евро в повече за жилище, в което мога вляза по пантофи. Това са 25% от стойността на жилището+ремонта /260 000+50 000/. Както и да го погледнем, заради едното влизане по пантофи, това е прекалено скъпо.

# 417
Кой апартамент спечели? Този на Цариградско на 2 ет. или този в квартала на високия етаж? Не знам кой апартамент на кой отбор е и не мога да разбера от коментарите.

Спечели този на Цариградско - тухлата на нисък етаж.

Ейй...много ми е дйлъг поста на Вероника, за да го чета цялото.  Да се радва на наградата, спечелиха си я. Критиката за правилата е към продуцентите, не към семейството. Всички видяхме как и двата отбора се счупиха от работа. Просто по-симпатични на голяма част от хората станаха другото семейство. Чак пък хейт да се лее върху тях....то вярно, че стана модерно всяко различно от твоето мнение да е хейт, но до вчера и двете семейства не ги знаехме, че вече да мразим някое от тях.

Последна редакция: пн, 18 май 2026, 21:51 от ilieva_i

Общи условия

Активация на акаунт