ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 14 342
  • 292
  •   2
Отговори
# 75
  • на Мелмак
Иска да запише инженерна специалност. За ЕТХ, четох че трябва изпит. Преди мислеше архитектура, за там трябваше прием в наш университет. Сега ѝ е важно шофирането и излизането Joy Септември ще влизаме в час и двете. Сега и на мен ми трябва почивка.

# 76
  • София
Момичета, не ми четох назад, но може ли да споделите дали сте почнали подготовка за изпитите след 12 клас - частно или на курсове, и да споделите опит? Интересуват ме главно уроците по БЕЛ.

# 77
Нашият сме го записали на школа по БЕЛ, от която бяхме много доволни в седми клас! Той си мисли, че там ще му налеят с фуния материала в главата, но поне има желание да ходи Simple Smile Не ни е силата това и за нас си трябва школа (нас, защото и на мен не ми върви, и на децата също)

# 78
  • София
Моят приключи с изпитите. Само САТ му трябва, взе го с приличен резултат и се готвим за подаване на документи още септември. (“Ние” щото няма да го оставя без контрол, нале… )  Аз продължавам да го навивам, да държи още веднъж изпита, но засега не мога да пробия. Матурата по БЕЛ все ще я избута някак си.

# 79
  • София
На съна му трябва оценката по БЕЛ - сам не знае защо, но... право, психология, логопедия, история, международни отношения - все е БЕЛ. Ще ходи на школа.  Записан е. Борим се с четенето (ние - защото всяка вечер питам досъде стигна, какво чете)

# 80
И на дъщеря ми ще й трябва оценката, но не съм я записала на школа. Мисля да търся учителка и се надявам да няма нужда от много уроци, защото нямам никаква идея как ще ги съчетаем с немския. Може би не е лошо да проуча все пак и курсовете.
Кои школи по БЕЛ препоръчвате за София?

# 81
  • София
И друг път съм споделяла, че още от седми клас останахме с много добри впечатления от Междучасие. Брат й миналата година го записахме отново там и не съжаляваме. Споменавала съм и впечатляващия резултат, който изкара на ДЗИ, благодарение на който беше приет в желаната специалност.
Девойката няма да я записваме, защото тя се е ориентирала към университети с математика. Искаше ми се да ходи на курс и по БЕЛ, за да не стои в дипломата й най - отгоре някоя четворка например, но тя ме отряза. На твърде много курсове щяла да ходи догодина и само БЕЛ й липсвал, пък и знаела от по - големите ученици, че в тяхната гимназия в 12 клас не било никак лежерно. Дали, обаче наистина е така, само мога да гадая 😆

# 82
  • В светлината на слънцето
Наборът ще ходи при учителката си от 7 клас, понеже му трябва оценката от матурата по БЕЛ.

# 83
  • София
На моя син няма да му трябва оценката от ДЗИ-БЕЛ за кандидатстването, но за него е цитирам: “Въпрос на чест” да се представи на ниво. От 11 клас ходи на уроци за целенасочена подготовка, ще продължи и в 12 клас. Отделно, споменавала съм, учителката му по БЕЛ в училище е страхотна и наистина очаквам “честта” да бъде защитена ако не отлично, то поне много добре.

# 84
  • София
На моя син не му трябва оценката от ДЗИ по БЕЛ, но понеже никакво старание не полага по предмета в училище, го записах на курсове. Иначе излезе резултатът му, издържал е CAE (С1, на косъм от С2), но май се отказа от кандидатстване в чужбина. Има ли някой набор, който да иска във ФМИ, да каже има ли стратегия за матура и кандидатстуденстки изпит по математика и/или ДЗИ по профилна математика. Наборът решил да държи матура по АЕ, че ДЗИ-то било трудно по математика и уж по-добре на кандидатстудентски изпит да се яви в университета, но тази година май изпитът е бил по-труден от матурата и не знам дали пък на някакви подготвителни уроци за изпита да не го запиша?

# 85
  • Пловдив
Sise_to,
И у нас подобна дилема.
В 12-класната писаха,че тази година ДЗИ  мат.ПП бил лесен, защото МОН искали да върнат интереса към полагането му. Но засега и моят клони към второ ДЗИ АЕ ....

# 86
  • София
Ако държи ДЗИ мат-ПП , нищо не пречи да държи и изпит. Взимат по-високата оценка. Но при нисък ДЗИ -Мат, той се взима и като балообразуваща -Мат и може да падне доста балът. Но пък във ФМИ коефициентът по който се умножава ДЗИ е по-висок, та накрая резултатът е същия. При големия така стана, но той не беше учил нищо допълнително, само в училище каквото са правили.

# 87
  • Пловдив
Моята ще кандидатства във ФМИ, но по-скоро в Пловдив, където живеем.
Иска да пробва и в София, но се съмнявам,че ще отиде там от финансова гледна точка.
Тази година й се очертава адски натоварена-поне до Коледа ще ходи на уроци по немски и БЕЛ, макар че за никъде няма да й трябват оценките.
Отказа се от ДЗИ ПП математика и ще държи по Руски. Та и по Руски ще ходи на уроци.
Най-много ще набляга на математиката-баба й е учителка и ще ходи на уроци при нея.
Не знам как ще се оправи с всички уроци, тя не учи много и само математиката я вълнува, но пък трябва да изкара и другите ДЗИ-та.
Иска да записва и шофьорски курс. Не мисля,че ще й остане време да спи Joy Joy

# 88
  • София
Септември месец и наборът ще започне шофьорски курсове, но се надявам да не ги протака много. Казах му да ги остави за другото лято, но не ще. За курсове по математика ще се поинтересувам сериозно.

# 89
  • София
Sise_to, изпит, а не ДЗИ-ПП Мат. Вариант е да провериш ДЗИ-3, да е Мат

Общи условия

Активация на акаунт