ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 31 716
  • 582
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
A, Добри, те може да са оценили изказа, просто по тази тема се говори по-трудно, отколкото по други. Щерката сега на устния за определяне на нивото във Виена я бяха питали: "Как мислиш, че ще повлияе AI на технологиите за опазване на околната среда?". То и да имаш мнение по въпроса ти трябва време да го събереш и формулираш, а в случая наш'та прелест помигала ококорено и събрала 2-3 изречения в духа на "времето ще покаже, но вярвам, че ще помогне" Joy После се ядосваше, че се е говорила като пълна шматка, ама изпит - не винаги можеш да застанеш в добрата светлина.
А какво стана с твоето момче? Какво избра да следва?
MianaNia, ще черпим от вашия опит догодина! Чудесно да си изкарат девойките, да срещнат интересни хора, на интересни места и да им се отвори апетитът за пътешествия Simple Smile

# 121
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Машинен инженер ще е. Чакаме резултатите от матурите, а от тях зависи кой от двата избрани университета ще го вземе.
Тегаво е. Flushed

Не си спомням въпроса, но е било или за Украйна или за Палестина. И двете теми са болезнени, неочаквани и май не съвсем приемливи за изпит на младеж под 18.
Изпитващият направил физиономия, когато чул отговора. Каза ми го, когато излезе, много преди да излезе оценката.
Още тогава мислех да поискам да видя записа от изпита, но той не разубеди - нямало значение, след като го е взел с приемлива оценка.
Другият изпит беше в Египет, там не е имало такива въпроси.

# 122
  • София
Така, обадих се на една школа по БЕЛ, уж с преподаватели от СУ. Какви са цените:
Курс по БЕЛ - неделя от 13 до 17ч ориентировъчно - 3 вноски по 660лв
Частни уроци - 90 мин, един път седмично - 120лв

Или аз отдавна не съм плащала за уроци и курсове, или тези цени са доста високи.

# 123
  • София
Да, май горе-долу толкова излизат, ето в междучасие:
http://mejduchasie.com/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8-12-% … 0%B1%D0%B5%D0%BB/

# 124
Изумявам се как може на деца да задават политически въпроси. Още по-несправедливо ми се струва да наказват мнението им. Все пак уж живеем в демокрация!

# 125
  • България, София
Всъщност някои от наборите вече не са деца за закона, пълнолетни са.
И мен в началото ме възмути това, че е зададен политически въпрос. Но всъщност не трябва това да е толкова възмутително, а по - скоро възмутително е неприемането на чуждата позиция, особено ако е аргументирана. Защото в случая в изпита акцентът не трябва да е върху самата позиция, а върху начина, по който е изразена и защитена.
Децата са част от това общество и трябва да имат право да изразяват мнения и по такива теми. Нямат нужния житейски опит, но така го трупат.
Стават на 18г., имат право да гласуват, но малко до преди това ако не са имали право на никакво мнение, включително по политически теми, как се очаква да бъдат адекватни.
За мен постепенно след определена възраст не трябва да бъдат държани далеч и да им бъдат спестявани такива теми "табу". Напротив, трябва да се разискват и дискутират, за да трупат достатъчно култура по тях и когато дойде време да упражняват права да се на като слепци, които внезапно са прогледнали и не могат да се ориентират.

# 126
Може би това е камъчето,  което да отсее кандидатите. Ако всички са красиви умни и отлични в академичните познания трябва да има още някакъв показател. Просто предполагам . Понякога децата ни изумяват с адекватна позиция , дори по теми, които не са в сферата на интетресите им. Аз нямам съмнения че Горинич се е справил. Той е ерудирано дете , живеещо в космополитна реда.

# 127
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile благодаря за мнението за Горинич.
Имаме много различия в политически план,но знае, че винаги може да си каже мнението и няма да е проблем, даже и да не го споделяме

Там се почувствал неудобно от реакцията на неодобрение на изпитващия.
На 17 беше миналата година.

# 128
  • София
Simple Smile благодаря за мнението за Горинич.
Имаме много различия в политически план,но знае, че винаги може да си каже мнението и няма да е проблем, даже и да не го споделяме

Там се почувствал неудобно от реакцията на неодобрение на изпитващия.
На 17 беше миналата година.

За съжеление "всичко е лично" дори и такива изпити. Ако имаме машина насреща - всичко ще е ок (а дали?!). Докато обаче отсреща има човек, винаги рискувае да не си съвпаднем в споделената позиция за света (изобщо) - това и причината при нас (служебния ни изпит за ниво по езиците) да има разписани предварително "теми" - няма политика, няма световен ред, няма нетрадиционна сексуалност - оценено е, че са проблемни и създават отношение между личностите, а не на ниво език.
Но Вили е права - това е опит - така се расте.

# 129
  • В светлината на слънцето
Отчитам един вече пълнолетен гражданин и пълноправен шофьор. Blush Миналата неделя стана на 18. Не го е празнувал официално, само домашно духна свещички на тортата и гаджето го изненада с подарък един ден в аквакомплекс. Вчера си взе и кормуването, така че от другата седмица, като получи книжката, ще е пълноправен шофьор.

# 130
  • София
Честито пълнолетие на набора!
Пожелавам му да бъде смел в мечтите си, разумен в изборите си и винаги заобиколен от хора, които го обичат.

# 131
  • София
Жив и здрав да е набора! Да успява във всяко начинание! Heart

# 132
  • на Мелмак
Много късмет, здраве и усмивки в бъдеще!
Моята кокона кара, но още не може да преценя обстановката. На два пъти щяха да я блъснат коли излизащи на заден. И те не гледат, тя не вижда/преценя. УжасТ.

# 133
  • Варна
Здраве, късмет и безаварийни пътешествия  желая на младежа, Лулу Simple Smile

# 134
Ли, да е жив и здрав набора! Ама не стига, че са на една дата родени, а и еднакви неща правят. И набора вчера взе книжка, вече имаме още един шофьор у нас.
Днес го закарахме на Слънчев бряг да работи и като се върне септември ще подаде документи за шофьорска книжка.
Успех и безаварийно шофиране на набора!

Общи условия

Активация на акаунт