ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 31 996
  • 582
  •   1
Отговори
# 390
  • София
SvetlaK, и аз съм същия "шофьор", че и златен талон имам Joy

katiABV, че теорията е нормално сам, не вярвам, поне тук, да има дете на което да се опре.
Мен ме яд само на БЧКто и не защото го има, а заради безумната такса. По-скоро съм за това да е по-сериозно от към изпит при разумна такса.
При девойката не е имало скипване на часове - осен цяла София, си мина и през всичките задължителни елементи -  паркиране, магистрала, нощно каране (т.е. по тъмно)... естествено е да не съвсем научена и ѝ предстои да кара още дълго задължително придружена от домашния инструктор,

# 391
  • на Мелмак
Моята вече повече от месец шофира сама всеки ден, по 25-30км дневно. Преди това около 3 месеца беше с някой от нас .
Вече си се оправя добре, спокойно се возя. Grinning Сега с баща ѝ разучават преките пътища.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 05:28 от etty775

# 392
  • София

Това имам предвид - от една страна изпитът мина... ами, лесно (аз - не съм катаджия, де - едва ли бих го пуснала, хаха, после с мен всъщност се учи... ама аз нямам педали в краката... ), но пък от друга страна изпитът мина лесно. Демек не е точно като да препоръчвам с чисто сърце... но явно е място (случайно улучено), на което се "минава".

# 393
Моите момчета ходят на шоф. курс на някакво място, където никой от приятелите им не е бил скъсан досега... Предполагам по-лесно дават книжки в днешно време...

# 394
  • Перник
SvetlaK, и аз съм същия "шофьор", че и златен талон имам Joy

...

Еее, разбира се Simple Smile И аз имам, те на пешеходците ги дават, както казва баща ми Joy

От вчера идеята за закриване на ДАИ има още един поддръжник в лицето на новоизлюпения шофьор Grinning - изпитът бил по-труден от очакваното.
По време на курса си взе всички часове - кормуване, теория... Листовките си ги научи още преди да започне курса - сега поне е лесно, че има всичко онлайн. На БЧК ходиха половината клас още зимата, преди да се вдигне таксата.

# 395
ето го новият кръг Simple Smile

Европейската комисия в България / European Commission in Bulgaria

🇪🇺 🚂 🤩 Кандидатстването за безплатни карти за пътуване с влак в цяла Европа започва точно сега!
🗺️ Новият кръг на инициативата #DiscoverEU e вече отворен и по случай 40-ата годишнина от подписването на Шенгенското споразумение ще даде шанс на 40 000 младежи да посетят любимите си европейски дестинации.
Какви са изискванията:
☑️ да си роден между 1 януари 2007 г. и 31 декември 2007 г. (включително)
☑️ да си гражданин на 🇪🇺 или 🇮🇸 🇱🇮 🇲🇰 🇳🇴 🇷🇸 🇹🇷
В предходното издание 561 младежи от България получиха своите безплатни карти и възможността да се запознаят с многообразието на Европа, да натрупат нови спомени и да създадат нови приятелства. 
⏳ Не губете време, срокът за участие тече от този момент до 13 ноември 2025 г. Кандидатствайте тук ⬇️ https://youth.europa.eu/discovereu_bg
🙌 Успех на всички, които ще опитат късмета си!

# 396

katiABV, че теорията е нормално сам, не вярвам, поне тук, да има дете на което да се опре.

Тук ще те опровергая. Моят хубостник го скъсаха  първия път, но не защото е тъп, а защото е мързелив. Като пеехме с баща му, че трябва все пак да отвори и да види за какво става въпрос и да решава интензивно листовки, никой не ни чу.
Идеята беше през лятото да кормува, обаче не се получи. Сега го прави и само събота и неделя по 3 часа. Предстои нощно каране и ме е предупредил, че ще се прибере някъде към 12 часа вечерта, от което на мен леко къдравата коса ми се изправя.
При нас акцентът се поставя върху уроците по БЕЛ, даже учителят му ще прави и онлайн курс от ноември и на него ще запиша, за да може и с други набори да обсъжда материала, а и да има някакво състезателно начало и да направи преценка точно къде се намира в ситуацията като знания.
Аз се поизгубих, защото имам едни нови начинания професионално ...
На всички празнували каквито и да било радостни поводи и споделили за тях по-напред  - честито, с пожелание за здраве и успехи!

# 397
  • Варна
Честито на новите шофьори! Безбройни и безаварийни километри да навъртят Simple Smile
Щерката също е във вихъра на шофьорския курс - в сряда ще се явява на листовки пред ДАИ (вътрешните ги взе миналата седмица), и после започват часовете по кормуване. В тяхната школа не позволяват повече от 2 часа в един ден и то по изключение, така че ще се проточи доста след РД, но няма за къде да бърза. Захванала се е с доста неща паралелно и гледам, че се натрупва умора, но не се отказва от нищо. Вчера подаде заявление и за DiscoverEU, дано я одобрят, че желанието за пътуване е огромно Simple Smile В този ред на мисли, за да си постигне 18 under 18 ще ходим, както тя каза "по спешност" до Румъния, че за срам не сме били там, а вече време не остана!
За бала още не мисли, само се ядосва на фотографа, който класът избра (родител на съученик). Разгледах първата, есенна фотосесия и наистина снимките са ужасни. Но важното е моделите да са живи и здрави Simple Smile

# 398
Dive, в нашето училище явно във всеки клас има поне по един родител фотограф Simple Smile И нашите ще ги снима родител на момче от класа! Но май на нашия хич не му пука за това, важно му е да навие повече хора за дискотеката след официалната вечеря, че нещо се дърпат Simple Smile
И нашият кара шофьорски в момента, но изпита/листовки съвпада с мач на който той ще пази и търсим вариант да отложим датата в ДАИ.
Ох и нашият се кани да подава за DiscoverEU, ама “нямал време” и местата може и да свършат Simple Smile

# 399
  • Русе
Аз да попитам във връзка с това пътуване из Европа с влак. Само билетите за влака ли се поемат от програмата? Кой плаща нощувки, градски транспорт в отделните градове? Помня, че някои деца от темата ходиха вече по тази програма през лятото. Какви впечатления споделиха?

# 400
Аз не съм запозната с подробности! Знам че 7пътувания с влак имаха безплатни. Също казаха че много музеи са им били без пари, дори и Лувъра, но дали е свързано с програмата DiscoverEU или не, не знам.
Нощувките и самолетните билети си платиха. Наеха апартаменти, които излязоха изгодно, разделено между 6 човека.

# 401
  • Русе
MollyBy, благодаря за отговора. До къде летяха със самолет и кои държави обиколиха с влак?

# 402
  • Пловдив
Големият ми син и снахата с още няколко другарчета преди 7 години се организираха по тази програма. Само билети за влакове покрива програмата, даже мисля, че не всички видове влакове важи. Това трябва да се провери задължително. Пътуваха до Германия със самолет, после обиколиха няколко града в Германия, Австрия, Унгария, Румъния и се прибраха и с влак до Пловдив.
Сега може да има разлика в условията.

# 403
Май до Мадрид със самолет, после Барселона, Париж, някъде другаде във Франция, после Дортмунд, Амстердам и се върнаха със самолет от Белгия.
Става дума за големия миналото лято, наборът сега ще кандидатства!

# 404
  • На морето!
Много от най-големите музеи в Европа са безплатни за ученици и студенти от ЕС, а някои и за младежи до 25г мисля беше.

Общи условия

Активация на акаунт