В момента чета... 96

• 52 958
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна/Благоевград
Вчера завърших Камък,ножица, хартия -хареса ми, макар да има момент ,които не разбрах , как Анелия споделяше живота си все едно е живота на Робин,но нещо явно съм пропуснала ,като цяло става за лежерно ,неангажиращо четиво .

Започнах Затворника , на 25 процента съм ,интересна ми е , като цяло скоро открих Фрида Макфадър, прочела съм Прислужницата всички части, Никога ме ме лъжи ,сега Затворника , изтеглих и Колежката и Приятеля- харесват ми нейните книги,чета ги бързо и ми допадат .

# 91
  • Пловдив
Аз чета Учителят на Фрида Макфадър. Преди това прочетох Колежката, но не ми хареса - много предвидима ми беше. Харесва ми, че книгите й са леки и не се изисква много мисъл, докато четеш. Ежедневието ми доста ме изморява и към момента не мисля, че бих се справила с друг тип литература.

# 92
  • в сърцето на един мъж...
При мен книжната ваканция започна ударно - след "Кестеновия човек" прочетох "Лятна свалка", да сменя жанра. Харесаха ми и двете, малко разнообразие в стиловете. След това започнах "Вилата" - тотално непознат за мен автор, нещо между трилър и готик роман. Не мога да преценя дали ми харесва или по-скоро ми беше странна и не съм убедена, че трябва да я препоръчам. След това прочетох "Това се случи едно лято" и "В мрежата на любовта" - летни романчета за две сестри, които намират своя път в живота. Реално едната е парти анимъл, издънва се и баща й я наказва като й спира парите. Другата решава да я придружи и в крайна сметка така намират корените си и променят изцяло живота си. Естествено намират и любими мъже. Забавлявах се доста, общо взето типично лятно четиво. След тях прочетох "Дъщерите на цветята" и "Дъщерята на дивите цветя" - двете са свързани и предполагам, че са поредица от поне пет книги, тъй като са историите на 5 жени, които търсят отговори за семействата си. Хареса ми защото разказва за различни места от света, подобна е на историите на Лусинда Райли за 7те сестри, не е нещо ново и невиждано, но е написана с много приятен и увлекателен език, така че определено ми хареса. След тях прочетох и "Прокълната земя" - интересен похват, доста необичайна история, приятен стил, в общи линии ми хареса. Развитието беше леко неочаквано, имаше малко странни моменти, но като цяло мога да я препоръчам. И последната прочетена е "Черни рози" - типичен трилър от Мери Хигинс Кларк. Хареса ми историята, въпреки че бях сигурна кой е убиеца поне в средата на книгата Simple Smile

# 93
  • София
Божкееее, изтървала съм новата тема. Я да взема и аз да се отчета. В отпуск съм и се занимавам усилено с дечурлигата, но и чета още по-усилено. Simple Smile
"Вода" на Джон Бойн. Разбирам защо има противоречиви мнения. Аз също за себе си не мога да преценя хареса ли ми или не. Тематиката е особена (не казвам каква, защото е спойлер). Предадена е доста безстрастно и обрано. Книгата е доста кратичка, по-скоро е новела. Можеха да ги издадат четирите в едно книжно тяло преспокойно. Аз лично няма да чета "Земя" (още в анотацията става ясно, че централната тема е хомосексуалността).
"Игра на криеница" на Сьйорен Свайструп - страхотна! Един от най-добрите образци в жанра. Не помня много от "Кестеновия човек", но не ми беше харесала особено. Е тази компенсира. Добре оплетена крими нишка, истински разследване, отделно личните драми на главните герои. Единствено накрая малко ми дотежа. 600 стр. е, а можеше да е 100-150 по-малко. Simple Smile
"Часовникът" на Ане Рил. "Смола" ми отвя мозъка, тази два пъти повече. На някого може да не се хареса, защото е бавна, почти нищо не се случа. Почти цялото "действие" се развива в главата на самотна възрастна жена, останала сама след смъртта на съпруга си и постепенно губеща разсъдъка си, физическите си способности и въобще човешкия си облик. На мен обаче, много ми хареса. Прочетох я наистина на един дъх - не е много дълга, а като я почнеш не можеш да я оставиш. Препоръчвам!
Опитах се да чета "Тайните на Света Мадлен" - уж обещаваща семейна сага, но не е моето. Голяма скука.
Започвам "Последните дни на нощта" - историята около изобретяването на ел. крушка. Присъстват Едисън, Тесла и др. Започва обещаващо.
Simple Smile

# 94
"Игра на криеница " Сьорен Свайструп. Не ми хареса.Имаше огромен потенциал но автора беше избрал да тръгне по най-баналната нишка. Убийствата бяха супер нелепи и посредствени. Мотивът още по-нелеп , което беше най-голямото разочарование. А можеше да стане страхотен трилър ако историята се беше развила по друг начин по мое мнение . Излишен обем,излишни разговори. Просто все едно друг човек е писал "Кестеновия човек" на която дадох 5* и ми беше в топ 5 за годината но "Криеницата" е слаб 2*. Явно бях тръгнала с голямата кошница и очакванията ми бяха много високи,мислех че това ще е трилъра на годината.. уви Сьорен Свайструп не успя да надскочи себе си!

# 95
  • Русе
Аз съм така с ,, Прокълната земя,,. Нещо като филм на Холмарк, но с холивудски режисьор. Главната героиня опитах се да я разбера - ноооо абсолютно ме вбеси в неспособността си да избере един мъж , а да бъде едновременно и с двамата. А Франк горкия като изтривалка. Единственото, което ме впечатли е как авторът завъртя развръзката с убитият фермер.

Днес завърших ,, Звездните деца,,. Великолепна. Страхотен стил на Делфин дьо Виган. Малко се изгубиха в хронологията,но после влязох в релси . Въпреки , че авторката е избрала да представи най -лошата хипотеза от последиците на социалните мрежи върху децата, когато те са експлоатирани и използвани за печелене на пари , от родителите си,без да имат възможност за избор и защита,а детският труд в YouTube и Инстаграм е почти без контрол. Историята на Малени Кло, която има дефицитите и своите изкривени представи за щастие, които прехвърля и върху децата си и мъжа си .Полицейският надзорник Клара - влюбих се професионализмът й и старомодността й . А децата - видях част от последиците, които оказва онлайн животът, режисираното им ежедневие, ролите, които играя без да са прочели предварително сценария. Разкошна книга!

# 96
  • София
За мен Делфин дьо Виган е откритието на 2025 година! Много ми допада как пише тази жена!

"Лабиринти" на Франк Тилие е страхотна! Този човек не е нормален, кълна се!
Надявам се изкрено "Ентусиаст" да продължат да го издават! Като гледам колко негови книги има издадени има накъде на се дерзае Simple Smile

# 97
  • Карлово
Вчера приключих "Вълче лято" на Ханс Русенфелт. Не ми хареса особено. Повече от 3/5 не мога да и дам.
Много герои, все нови и нови вкарваше, някакви недоизяснени неща останаха, след края. Като стил много ми допада.  "Това, което посееш" доста по-добра беше според мене, та затова се пробвах с тази, първа самостоятелна негова, но ще го изчакам да задобрее, преди да взема друга негова.

Сега давам нов шанс на Амос Оз "Пантера в приземието".

# 98
Happy Mijjj, радвам се, че ти е допаднала третата от поредицата Траскман на Тилие, повече обаче ме потресе реалността относно “творците”, които той беше посочил в допълнителната глава. Сега си почивам от трилъри, предпочитам нещо по-забавно.

# 99
Завърших "Екстремно оцеляване" от изд. Бард - беше ми интересно да чета тези истории на хора, които оцеляват в много опасни ситуации. Чудесно разнообразие е между художествените книги.

# 100
  • София
Каква е поредността на романите на Франк Тилие? Потърсих в гугул, но нещо ми се стори объркана. Може ли Лабиринти да се чете самостоятелно?

Уикенда прочетох "Съдбовен път" на Кристин Хана. Хубава е, както и другите нейни.

# 101
Не успявам да резервирам книги от столична библиотека. Някой с подобен проблем?

# 102
Случва се, ако имате книги за връщане, които сте пресрочили

# 103
  • гр. София

Столична библиотека не работят с читатели до 16 август включително и сигурно заради това не може да се резервират книги.

# 104
Нямам книги за връщане, явно не мога и резервации да правя докато не работят:( Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт