В момента чета... 96

• 52 976
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Приключих със "18 % сиво". Имаше някакъв потенциал, но много лошо изпълнение. Кому бяха нужни всичките тези вулгарности, историята с магарето, изключително подробно обяснение за това как човек преработва храната, да не изпадам в детайли като него. Оценка 1.5/5.
Сега чета "Стъклени крила" на Катрине Енгберг. Интересна ми е за сега, но твърде много образи, герои, ситуация, изобщо не ми става ясна хронологията на събитията... Чела съм "Наемателката" от същата авторка, но не ми беше харесала.

# 106
  • Карлово
Би ли споделила какво не ти хареса в "Наемателката"?
Аз доста отдавна я четох и ми хареса, в смисъл не е уау, ама беше интересна. 3,5/5.

# 107
  • София
Това съм писала:
Скрит текст:
Наемателката". Със смесени чувства съм. В книгата непрекъснато се появява някой нов казус, който дозаплита историята, което е интересно. Хубаво е и че като цяло всичко се изяснява накрая. Обаче ,от друга страна, убиецът да става ясен по средата на книгата и то по такъв елеменарен начин, не знам... Та даже и след това не се прави опит да бъдем заблудени, че е друг. 🤣 Но явно авторката е искала да наблегне на мотивите и историите, които като цяло са и се получили добре. Оценка 3.5
Виждам, че по-скоро съм сложила средна оценка, ама ето след години това, което ми е останало като усещане е, че не ми е допаднала особено. 😃

# 108
Почти преполових "Да бди над нея" на Жан-Батист Андреа. След няколко разочароващи заглавия тази история ми спечели интереса. Много обичам толкова живи герои и толкова красиво написани думи. Надявам се да продължи така.

# 109
  • Варна/Благоевград
Прочетох Затворника на Макфадън ,хареса ми .
Започнах Тайни убежища,  прочетох много положителни отзиви , на 30 и нещо процента съм, харесва ми засега .

# 110
Имаше въпрос за трилогията на Франк Тилие - поредността на книгите: “Недовършеният ръкопис”, “Имало едно време… два пъти”, “Лабиринти”.
Sea.sea, ако решиш да дадеш втори шанс на З. Карабашлиев, бих препоръчала “Рана”, добра книга е (а тази, която ти си чела, след отзива ти мога да пропусна, и без това ме чакат още много непрочетени).
“Тайните убежища” на мен много ми беше интересна, има доста неочаквани …неща.

# 111
  • някъде другаде
Започвам " Докато лимоновите дръвчета растат" на Зулфа Катух.

# 112
  • София
Приключих "Лабиринти". Отвя ми главата, но ме и напрегна ..

Днес на плажа започнах "Тихият Дон" (Михаил Шолохов). За момента съм впечатлена!
Някой дали я е чел? Ще се радвам на мнения за нея.
Точно такова четиво ми се четеше!
За съжаление не знам дали във файла са всички 4 тома.. Да се надявам, че са! Simple Smile

# 113
  • София
Изчетох На прага на времето - Кирил Маричков (светла му памет!).
Скрит текст:
Няма да правя основен "разбор". Хрумва ми (сещам се и за хеви метъл темата тук в "Мама"-та) просто да препоръчам на по-младите съфорумници/чки, или такива с наследници вече във/и излизащи от тийн-годините - отделете време за този дебел и доста неудобен да се чете физически том...
Скрит текст:
..., макар моята първа - за "Цветята от края на 80-те" и ІІ-та, която чака излизане наесен - да са същия формат, тежина, хартия, че и 30-тина странички в повече даже (І-та); ама не съм си я чел от самото томче и не знаех, че си тежи и неудобно се държи. Simple Smile
Освен историята на БГ рока (още отпреди Бъндараците) от първо лице, в нея има много от социалната история на тази наша територия; а Киро - без да е политикан - си е доста политически грамотен и честен до болка човек. Даже аз не знаех корените на родовете му (от двете страни) в тези подробности и - освен, че ми стана тъжно - разбрах защо т.нар. партизани след 9.9.44-та и политическите им водачи първо избиват наличната буржоазия и интелектуалния елит на страната. Въпреки, че съм "в темата" с нашите естрада и рок почти цял живот, беше ми интересно, увлекателно се чете, много още може да се научи - извън музиката.

# 114
  • Пловдив

Прочетох "Жените на третия райх" - Оксана Гор
"Срещнах" се с жени, които и не бях чувала, лично на мен книгата ми беше интересна. Ще потърся и други книги за някои от тях.

# 115
Привет и от мен. Завърших в Сторител поредицата за Бънк Ромеро на Емил Минчев. Учудващо ми хареса, въпреки че в началото ме дразнеха някои съвпадения с един сериал, който съм гледала в тийн годините (Supernatural).
Сега започнах „Болница за безсмъртни създания“ на Александрина Крушарска, трудно ми тръгва, но може и да е, защото съм разсеяна.
На хартия съм преполовила „Романът на Лизи“ на Кинг, обаче ми е буквално скучен. Чета го само, защото съм го започнала и до момента все очаквах нещо да се случи. От скоро съм горд притежател на карта за Столичната библиотека и съм много щастлива, защото вкъщи място няма, а си обичам четенето на хартия. Преди тази четох „Институтът“ и ми допадна, явно с Кинг ще си се лутам нагоре - надолу.

# 116
  • София
Имаше въпрос за трилогията на Франк Тилие - поредността на книгите: “Недовършеният ръкопис”, “Имало едно време… два пъти”, “Лабиринти”.
Sea.sea, ако решиш да дадеш втори шанс на З. Карабашлиев, бих препоръчала “Рана”, добра книга е (а тази, която ти си чела, след отзива ти мога да пропусна, и без това ме чакат още много непрочетени).
“Тайните убежища” на мен много ми беше интересна, има доста неочаквани …неща.
Феникс, благодаря за поредността на книгите. Започвам с първата. Мислех са чета “Мостът на Дрина”, но ще изчака за пореден път.

# 117
Приключих Книга за плажа на Емили Хенри. Оказа се много приятна за четене. Не е от най-лековатите романтични бози и засяга някои сериозни теми. От доста време отлагах нейните книги , защото смятах, че са твърде лекички и несериозни, но трябва да призная, че никак не беше лоша.

Сега започнах Проклятие, издълбано в кост - втора част от “Сага за безсъдбовните”. Много ми допадна лекия хумор, който се прокрадва през първата част. Сюжетната линия също не беше лоша, а си падам по скандинавска митология. За сега и част 2 върви добре, дано не ме разочарова 🙄

# 118
  • Чукарландия
Чела съм "Тихият Дон" още като ученичка, това ще значи преди повече от 30 години. Не я помня в детайли, но много ме беше впечатлила, тогава много четях руска литература. 🙄
Има и филм по книгата, но не съм го гледала.
https://revcultbg.blogspot.com/2018/05/1957-58.html?m=1

"Угрюм река" от Вячеслав Шишков също е такъв тип роман-епопея.

# 119
Снощи прочетох набързо "Сватбата на прислужницата" - даже и книга не мога да я нарека... Абсолютно излишна част от поредицата!

Общи условия

Активация на акаунт