В момента чета... 96

• 32 571
  • 431
  •   2
Отговори
# 420
Миж, отбелязала съм си филма да гледам задължително!
Тази вечер започвам "Ключът на Сара" - Татяна дьо Роне - надявам се да ми хареса и тя!
Една от малкото книги, които оставят следи.

Втората смърт на Колет - да, хаотична е. Един куп времеви линии, че ми става досадно. Не е толкова лоша книга. Интересна ми е засега.

GERWELL , след като я прочета, ще ти я изпратя с удоволствие. Пиши на ЛС.

# 421
Вейда, къде слушаш книгата на Перен?
Иначе всичко на Алена Морнщайнова харесвам. Дано скоро се появи нова нейна книга. "Ключът на Сара" ми е много любима, заедно със "Светлината, която не виждаме".
Аз слушах "История на пчелите", но ми беше скучна. Трябва да се науча да оставям книги, не да се мъча докрай.

# 422
  • София
"Ключът на Сара" наистина е незабравима книга, помня навремето колко се разочаровах, че след такава великолепна книга авторката е написала невероятната глупост "Руско мастило".Imp
Аз чета "Вакантен пост", какъв невероятен пропуск от моя страна, голяма майсторка на думите е Роулинг.

# 423
  • Sofia
"Вакантен пост" е първата книга с която открих Дж. К. Роулинг и от тогава съм и абсолютен фен. Това включва и крими поредицата за Страйк и Робин. Истински творец в литературния жанр.

# 424
  • Пловдив
А “Тайната на семейство Рей” заслужава ли си? Спомням си, че я бях набелязала след “Ключът на Сара” и дори търсих книги, които носят подобен силен заряд. Може ли препоръка за такава?

# 425

Фрида не ме разочарова за пореден път.

# 426
Вейда, къде слушаш книгата на Перен?
В италианската секция на българския Строител.

В "Ключът на Сара" ли се говореше за о-в Ноармутие и пасажа на Гоа? Отдавна съм я чела, малко са ми мътни спомените, но мисля че оттам научих за този пасаж, после отидох да го видя с очите си при прилив и отлив и да го прекося, наистина е впечатляващо. Съвсем скоро океана отнесе една каравана там, защото хората не внимават, или си мислят, че е шега работа...

# 427
  • София
Островът и пасажа са в "Тайната на семейство Рей". И аз много се впечатлих от природните описания и ги гледах в Гугъл. 😃Иначе, романът не е кой знае какво, леко банална семейна история - скрити тайни, разкрития и помирения.

# 428
  • в сърцето на един мъж...
Аз в момента чета "Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката". За момента ми е малко странна, но въпреки това ми е интересна. Може би усещането идва от самата японска култура. Но съм още в началото и не мога да кажа дали ще си допаднем с тази книга или не.
Преди това прочетох трилогията на Стефани Гарбър - "Имало някога едно разбито сърце". Понеже ги четох електронни, домързя ме да ги чета на английски, явно бяха правени с някой изкуствен интелект. Толкова много грешки имаше и неразбираеми думи, че на моменти се чудех дали да продължа да чета. Но като цяло историята ми хареса и ме увлече. Тийн книги са, но въпреки това ми бяха приятни и забавни. Междувременно в градския транспорт започнах да чета на киндъл "Премълчани истини". След скандала с филма по книгата на Хувър, реших, че няма да дам нито една стотинка за нейна книга. За сега върви интересно, надявам се да са направили филма добре.

# 429
Започвам
Кротката от Фьодор Михайлович Достоевски

Скрит текст:

# 430
  • в сърцето на един мъж...
Довърших "Премълчани истини" и много ми хареса, ще ми е интересно как ще направят филма Simple Smile. Много човешка книга - за взаимоотношенията между две двойки, за предателството на най-близкия до теб, за тийнейджърството, за грешките на младостта и последиците от тях.

# 431
Лимонов сладкиш с маково семе чета. Въпреки заглавието не мисля, че е лековато четиво

Общи условия

Активация на акаунт