В момента чета... 96

• 34 105
  • 457
  •   1
Отговори
# 450
  • София
EmBrother, просто слагай в скрит текст, когато се издава съдържанието.
Ние на всички скачаме, не само на теб. Да не вземеш да се обидиш.

Останала съм с впечатление, че четеш стари, вече прочетени от мен книги, но понякога и аз пропускам. И не искам да ми се разваля удоволствието от четенето.
Форумът го отварям само заради тази тема. Не пиша вече какво чета, защото не съм на висотата  на тези литературни критики, връщат ме във времето на другаря Пантелей Зарев. Но все още крада идеи за книги.

Така, че, чети, рецензирай, ползвай бутона Скрит текст.

# 451
Вече съм на 40% на Страйк - много ми харесва как пише Роулинг, жалко е че във всички книги има много гадни неща и заради това не ги препрочитам (не обичам такива моменти - когато е познат сюжет и знам че наближава нещо такова, буквално не ми се иска да отворя книгата и ми застоява).
Тези семейни Коледни партита са отвратителни - направо се чудя защо хората си правят труда.
Скрит текст:
Луси (сестрата на Страйк) поканила половината училище (деца и родители) и къщата й се превръща в лудница, а за тоалетните има опашки (и съответно вътре не е много приятно), а Робин отива в претъпкан и шумен пъб в коледната вечер заедно с приятеля и част от семейството си, където не ядат нищо, но цяла вечер се наливат с алкохол.

Колебая се дали да започна поредицата на Мик Херон (предполагам, че всички се намират много лесно на английски), от години гледам сериала, а ми се иска нещо ново. Обаче не съм сигурна дали ми се чете това сега.

# 452
Столична библиотека ( филиал пл.Славейков) НЯМА да работи до петък тази седмицата, защото сменят дограми. Да не се разхожда излишно някой като мен

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 06:53 от Г-жа Рамацоти

# 453
  • Sofia
pppqqq, "The Hallmarked Man"  ли четеш?  Аз също съм от почитателите на Дж. К. Роулинг, но чакам превода на книгата, която се очаква към края на годината.

# 454
  • София
И на мен са ми много потискащи описанията на съвременните англичани, от книгите оставам с чувството, че 80% са откачалки, наркомани, к.. и и подобни. Нали съм на "Вакантен пост", няма страница без отвратителни цинизми, гнусни псувни и сношаващи се или обсъждащи натурално същото, персонажи. 🙄

# 455
pppqqq, "The Hallmarked Man"  ли четеш?  Аз също съм от почитателите на Дж. К. Роулинг, но чакам превода на книгата, която се очаква към края на годината.
Да, нея - реших да не чакам превода. В Ocean of PDF я има.

Англичаните са такива и в Убийства в Мидсъмър, и в Slow horses. Някак по-отвратителни от американците, не знам защо така.

# 456
"Хана" е изключително произведение. Отдавна не бях чела толкова умело разказана история, с такъв тежък сюжет. Всичките акушерки, библиотекарки, татуировчици и прочие популярни заглавия на тази тема, не стигат и до глезена на тази книга. Не съм впечатлена, очарована съм!
След този емоционален трус, си проветрявам главата с кримка от любимата ми Карин Слотър - "Cop Town". Започна динамично и интригуващо, както винаги при нея.

# 457
  • в сърцето на един мъж...
Мненията за Slow horses са много противоречиви - в смисъл, че книгата е ужасно тъпа, за разлика от сериала. Аз отдавна се каня да я прочета. А ти ми напомни да видя новите серии излезли ли са Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт