Отговори
# 45
Надявам се някой бързо да успее да ми отговори…
Нямам времето да изчета всичко, което сте изписали и вероятно ще се наложи да се повторите, за което моля да ме извините, предвид стреса и всичко, спохождащо заглавието на темата.

Рецидив на простатен карцином. Въпросът е преди лъчетерапията ние ли трябва да си организираме провеждането на МРТ или ще го проведат, когато постъпи за уточняване плана на лъчелечението?
За магнит се чака доста, а аз имам възможност да го направя по-скоро. Въпросът е да използвам ли тази възможност или да чакам плана за лъчелечението? Искам да спестя възможно най - много време и да се действа максимално бързо.
Знам, че за лъчелечение провеждат СТ, но този тип скенер за този рак не е златен стандарт. Какво да правя? Също колко време средно отнема това планиране за ЛЛ? Спрели сме се на сити Клиник. Какво е мнението за там? Аз се доверих на хубави отзиви за специалистите там.

# 46
  • София
Здравейте,
До скоро имах много голям % за излекуване,  вече не е така. Имам рак на щитовидната жлеза с метастази в лимфни възли в медистаниум и хилуса. Никъде не откривам информация за лечение на такива възли. Къде трябва да отида, при какъв лекар, болница?
Някой има ли опит с университетска болница Мюнхен? Грубо, колко би излезнало лечение в Германия- премахване на остатъци от щитовидната жлеза и метастазирали лимфни възли около нея, след това радиойод и след това справяне с метастазите около белите дробове?

# 47
Vanesska, пиши на лични съобщения на artas, тя се лекува в Германия. Върни се назад да прочетеш нейните постове и да видиш точно така ли беше регистрацията и, за да не те объркам.
Успех в лечението!

# 48
  • Другата България
По-скоро на Миглена.
https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=575901;sa=summary
Успех и от мен!

# 49
  • Варна
Здравейте !Писала съм преди за приятелката ми,която е четвърти стадий саркоматоиден карцином. Професор Тимчева иска второ мнение за препратите и иска да се гледат в Александровска болница. Звънях там, били в отпуска, много били затрупани с техни препарати… Моля препоръчайте къде могат да де изпратят за второ мнение  блокчетата по куриер и където да са наистина добри специалисти…Звънях на д-р Факирова, тя каза за след средата на септември .

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 08:30 от Ivka_smile

# 50
Здравейте !Писала съм преди за приятелката ми,която е четвърти стадий сакоматоиден карцином. Професор Тимчева иска второ мнение за препратите и иска да се гледат в Александровска болница. Звънях там, били в отпуска, много били затрупани с техни препарати… Моля препоръчайте къде могат да де изпратят за второ мнение  блокчетата по куриер и където да са наистина добри специалисти…Звънях на д-р Факирова, тя каза за след средата на септември .
Здравейте, може да изпратите блокчетата в Трансхеликс в София или при Факирова, но в Плевен в Уни Хоспитал всеки четвъртък работи там,звъните на регистратурата и искате да ви свържат с патологията и се разбирате с момичетата там.Много са любезни.От трансхеликс и Факирова ние имаме един и същ резултат .Навсякъде се чака 10-14 дена.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 08:35 от 7946

# 51
Всъщност и на нас ни предстои същото и исках да питам дали редът си е такъв - да се прати блокчето за второ мнение някъде - или аз трябва да си го изискам и организирам, където аз преценя?

# 52
  • Варна
Където вие прецените.

# 53
Здравейте ,борбени хора.На мой познат му откриха тумор в тестисите.Искат веднага на операция да го пращат от болница Александровска-  д-р Димитров.За първи път се сблъскваме с това.Къде можем да отидем на второ мнение и при кой специалист.От провинцията сме и някакви координати ,ако може.
Мъжът ми е с рак на тестиса, в ремисия. Лекува се в Пълмед Пловдив, плюс образни в София, само заради разчитането от професор Пиперкова, но не винаги ходи там. Действайте бързо, операция веднага, за да се направи биопсия и да се назначи лечение. Вижте няколко мнения и избирайте.
Пълмед Пловдив е частна болница, ММ е диспансер в онкологичното им отделение, не плаща нищо в момента нито образни, нито изследвания, но за операцията в началото плащахме. Като се наложи да го приемат за други неща по отделенията през годините плащаме за всичко, но това си е частна болница, ние свикнахме да ходим там и така..
ПП. Здравейте не съм писала скоро, общо взето сме добре, освен че си прекарахме семейно лятото по болниците. ММ мина операция на хемороид, възстанови се вече, анемията му е излекувана. Детето и то пострада, скъса връзки на глезена, баба водих на всеки две седмици ту кардиолог, ту невролог,ндокато оправят лекарствата след лек инсулт, майка и тя беше за гастрит. Свекъра пострада и той в болница, неможем да отдъхнем. Буквално имаше 2 месеца всяка седмица в спешното. Какво става незнам вече, море, почивка...абсурд, всичко отпадна. Дано при вас нещата са по-добре.

# 54
Има и такива периоди, минават и се забравят. Купи неща за ядене и дай на някое бедно семейство за ваше здраве.

# 55
Има и такива периоди, минават и се забравят. Купи неща за ядене и дай на някое бедно семейство за ваше здраве.
Точно и аз си мислих нещо такова да напрая..

# 56
Здравейте, да ви питам знаете ли къде могат да се разчетат повторно пробите от биопсия на простата. Направихме такава на баща ми заради уринарни проблеми, сериозно отслабване на тегло, болки в краката. Биопсията беше в Дървеница, стандартна, без ЯМР, 1 от 10 проби беше положителна за карцином с Gleason 3+4. За съседната до нея проба беше написано, че е оскъдна за тестване, останалите показваха хиперплазия. ПСМА скенерът не показа метастази, повтаряше биопсията общо взето, вчера минахме и резонанс pi-rads 2.

Какъв е механизмът пробите от биопсията да бъдат проверени на още едно място. Отделение по хистология ли трябва да търся, за да взема оригиналните проби, как се носят и съхраняват такива проби? Нямам идея и в коя друга болница да ги занеса. Извинявам се за тези въпроси, просто не знам какъв е механизмът и дали изобщо ще ми дадат пробите. Благодаря предварително!

# 57
  • Варна
Вземате пробите от Патология на болницата. Ще ви ги дадат, срещу разписка, че трябва да ги върнете. Най добрите патологии са, Александровска проф.Христова Александровска болница https://share.google/qq1e6xHo6DqLcBUsa и в Плевен проф. Поповска Проф. д-р Савелина Любенова Поповска, д.м.н. https://share.google/Bbw94dACfXHJYS8OS

# 58
Много благодаря за ценната информация, ще се обадя да проверя дали биха взели проби и тогава действам!

# 59
Здравейте!
Не съм писала до сега, скоро разбрахме,че майка ми е с рак на белия дроб. Пуснахме  генетични изследвания,които доктора поиска и излезе,че има някаква мутация ROS1. Казаха,че това е добре, защото можело да се подложи на таргетна терапия. Сега чакаме лекарството,явно не могат толкова на бързо да го намерят. Има ли някой от вас,който е минал такава терапия? Какво да очакваме, дали ще има подобрение? Много се притеснявам и това чакане вече нз какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт