Отговори
# 210
Съболезнования, моят татко си отиде преди 6- месеца, много бързо се развиха при него нещата. От научаването на диагнозата докато почина минаха само 2-месеца.Последната седмица се мъчи много. Пожелавам Ви сили и кураж! Прегръдки.

# 211
Съболезнования, момичета! Мир на душите им и кураж на вас!

# 212
Съболезнования момичета! Много сили ви пожелавам!

# 213
При мен скенерът е лош. Имам прогрес. Ще ми слагат иринотекан. Опитвам се да се събера, аз съм двигателят в семейството и моите са уплашени. Абе, напред и каквото сабя покаже.
Момичета, съболезнования. Ще ви липсват, особено в трудни моменти, но вие сте били най-ценното в живота им.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 18:35 от Ноли

# 214
Хапченценто е най-вероятно срещу гадене/повръщане-деган или сходно съдържащо същата активна съставка.
Къде се лекува? Според мен не е съвсем адекватна премедикацията. А мнението на лекуващия онколог,  че изключването на таксана няма да се отрази на ефективността,  е погрешно.

Първо на момичетата, изказвам ви съболезнованията си, борили сте се докрай. Близките ви са били щастливи да ви имат до себе си! Надявам се светлината от прекрасните спомени с тях да остави много по-траен отпечатък от всичко останало.

Случайно видях, че съм изпуснала коментарът, докато препрочитах последните страници.
Тъй като не ми даде мира този отговор от онкологът(в Токуда), консултирах се с проф. Тимчева, която потвърди, че ключовият компонент е карбоплатината и няма да бъде проблем за лечението да продължи само с нея и с авастин, имайки предвид тежката й алергична реалция(въпреки премедикацията с инжекция в нейния случай и бавната капка). Освен това назначи изследване на туморен маркер CA 125, който в Токуда не е изследван. Последно бе изследван при поставяне на диагнозата през Август и беше 316 при норма 35, ако не се лъжа. Сега го пуснахме и излезе 10! Засега продължаваме само с карбоплатина и Авастин, но тук идва и новата ни драма - проф. Тимчева съветва при първичен перитонеален карцином да се продължи директно с Олапариб и да се спре химиотерапията, тъй като има добър отговор, спрямо изследвснето което направихме. В Токуда я третират по-скоро за рак на яйчниците, а след втора консултация на блокчетата (в Александровска при проф. Христова) се установи, че по-скоро се касае за перитонеален карцином с разсейки в яйчниците...изобщо...не знаем вече какво се случва. Диагнозага е серозен карцином, който по това, което ми обясниха може да почне от яйчниците, директно от перитонеума или от фалопиевите тръби. Според хистологът е по-скоро с първоначален перитонеален произход по това, което пише в образното изследване от скенера. Тя твърди, че причината да го напишат като рак на яйчниците е, защото са от един и същи тип, но според проф. Тимчева има разлики в лечението след това. И сега сме запазили час за консултация с онкологът в Токуда с цел да го попитаме какво се случва оттук-нататък...защото стана супер объркано.
Извинете за дългия пост. Реших с отговорът да го направя директно като ъпдейт.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 01:13 от Ina 90

# 215
Това звучи сериозно. Такива грешки са много сериозни. Направете и трета консултация. Такава разлика в лечението.

# 216
Съболезнования Joy, да почива в мир!
Ina90, аз лично бих повторила първо хистологията, щом сред това е различно лечението. Върху правилната хистологична диагноза стъпва  правилното лечение. Освен това бих се консултирала и с алерголог, за да се назначи по дълга подгоговка, поне 5 дни преди химиотерапията антихистамин, може и Н2 блокер. Успех в лечението!

# 217
Дадоха ми 80 процента ТЕЛК. Няма да обжалвам, но съм ядосана. Може да получа скоро писмо, след като се развихря, ама защо така с лошо? Нищо, аз си работя, изкарвам си за удоволствията, но не е ок.
Момичета, имам тибетска гъба за кефирче. Аз много харесвам Кефира от нея. Ако иска някой, подарявам. Мен лично много ми е добре. След работа изпивам едно бурканче и се отпускам. Иначе знам, че в Берьозка ги подаряват също. Аз ще оставя излишното там, но ако някой иска, да ми пише. Ще изчакам, преди да я занеса.

# 218
  • София
Здравейте,
Къде в София мога да си направя качествена бронхоскопия? Не знае човек на кого ще попадне вече, затова моля за мнение. Благодаря!

# 219
  • Мюнхен
Здравейте отново,
Моите зъболезнования на Stef92,

баща ми бе успешно опериран от проф.Костов във Бургас, с робот Давинчи и наистина нищо не е заплатил. Туморът е бил голям и не е успял да го извади през малкия разрез за робота, и го е клъцнал малко ( около 15 см). Извадил му е и временна стома( мисля че е на тънкото черво), като в началото на декември, месец след операцията ще му я прибере. На петия ден го изписаха и е в добро общо състояние, майка ми си го гледа вкъщи и се чуди постоянно какво да му приготвя за ядене .Още чакат хистологията от Бургас. Минал е един контролен преглед при Костов, но нищо не му е казал за химиотерапията, просто го е насочил към Шумен, понеже е най близо до нас. Но аз не съм съгласна за Шумен.
Имам няколко въпроса:
1. Как се процедира от тук нататък, ние сами си търсим онколог, записваме си час и се минава първичен преглед. Или:
  - първо пускам генетични изследвания (кои по точно и колко струват), чакам резултати и после търсим онколог?
2. Ако се ориентираме към София как става самата организация, колко дена трябва да остава баща ми там, може ли стационарно да е приет, може ли да е сам или някой трябва да го придружава, къде може да остава придружителя( някакви идеи).
3. Мнение за проф. Куртева? Кай онколог бихте ми препоръчали?

Първоначално мислехме за Варна, но не намирам нищо хубаво, като мнение за тамошните онколози.

Четох, че за метастази в черния дроб много добра е терапията със радиохирургия ( кибернож). Имате ли мнения?

# 220
  • Варна
SIS777, сестра ми се лекува в момента в Терапията, рак на гърдата 4ст.Засега е със стабилна болест, без прогресия. Доволни сме. На всеки 3м.има скенери, за мен това е важно,да има проследяване. Засега нищо не са отказали. Голяма лудница е и се чака, когато си за вливка или хапчета, но навсякъде е така. Проф. Цонев е много добър. Скоро спечели награда за най добър лекар на годината(имуно и таргетна терапия). Има и други потребители които се лекуват там, може да се включат. Иначе отивате с всички документи при онколог, минава комисия и ви казват, какво друго да се изследва. Комисията  решава, какво да е лечението, химио, лъче или таргет. Успех ви желая.

# 221
SIS, в Шумен се измести предишният ми онколог- Д-р Николов. Бях много доволна от него.
Сега съм в Св.Марина- Варна. Доволна съм.
Първо трябва да се запази час при проф.Цонев в ДКЦ към болницата.
След този преглед професора насочва към комисия и назначава лечение.
Обикновено хоспитализацията е 3 дни.

# 222
  • Мюнхен
Alatea, DZ, благодаря ви за информацията. Всичките ни познати пращат баща ми в София.
Все още го мислим.

# 223
  • Варна
Sis777, направете няколко консулта с онколози и гледайте лечението да съвпада. Проф. Тимчева, проф. Щерев, доц. Консулова, проф. Арабаджиев, проф. Дудов. Лечението в 4ст.е всеки месец и ще е трудно с пътуването.

# 224

Не е ли малко огледаното и описаното?
Какво значат тези неща за абдомена и малкия таз?

Общи условия

Активация на акаунт