Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 920
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Успех на всички деца, които участват на трето класиране! Няма как да сбъднеш мечтите си, ако не се бориш за тях!

Относно езиците! Баткото се яви на C1 и го взе с резултат за C2 за Кеймбридж с края на 11 клас, само с училищна подготовка! Но за неговото училище се знаеше, че не се съобразява с плановете на МОН относно езиците. Тя имаха и изпит в началото на 8 клас за определяне на началното ниво и ги разпределиха в паралелки, съобразно това!

Колкото до момичетата, те започват с изцяло нови езици и затова ще ги спра от английския в 8 клас. Ще продължат в 9-ти и се надявам, до 11 клас да могат да защитят C1 и да имат още един език на добро ниво! Такива са плановете, но какво ще стане... Божа работа Simple Smile

# 106
  • при моите любими
Първо се отписваш от там, където си приет и след това кандидатстваш на четвърто.
Отписваш се, ако се запишеш. Ако не се запишеш в приетото училище на трето класиране, директно кандидатстваш в системата на четвърто.

# 107
  • София
Първо се отписваш от там, където си приет и след това кандидатстваш на четвърто.
Отписваш се, ако се запишеш. Ако не се запишеш в приетото училище на трето класиране, директно кандидатстваш в системата на четвърто.
Необходимо ли е подаване на заявление в приетото училище на трето класиране за участие в четвърто ?

# 108
Необходимо ли е подаване на заявление в приетото училище на трето класиране за участие в четвърто ?
По-добре се запишете където сте приети на трето. Не се знае дали и какви места ще има на четвърто. А после ще отпишете лесно.

# 109
  • София
Не.
Трето и четвърто класиране са самостоятелни, за всяко си се редят желания и, ако ви класират, или се записвате, или редите наново за следващото класиране.

Обаче аз не съм стигала до четвърто. Моля някой по-запознат да се изкаже, може да има промени в последните години.

# 110
Ако се запишеш на трето, за да участваш в четвърто се отписваш. Ако не се запишеш на трето класиране отново подаваш заявление като редиш желанията според свободните места.  Няма такова нещо като директно участие, това е само при второто класиране.

# 111
Тя съвсем друго нещо пита - дали е нужно да ходи до училището, в което е прието детето, за да не го записва, а да подпише декларация, че ще участват на следващото класиране. Въобще не говори за подаване в системата.

Ние минахме през всички класирания, но записвах детето и след това го отписвах. Така че и аз не мога да помогна в случай на незаписване какво се прави.

# 112
За децата от допълнителната дата не можах да разбера нещо. Пише, че се приемат надпланово след четвърто класиране при бал по-висок от минималния и ако физическата среда позволява това.
Това може ли да значи, че ако дете има бал за НПМГ, трябва да го приемат надпланово, но в стаята няма допълнителна маса и стол за него, могат да му откажат?
Какво значи ако физическата среда позволява.

# 113
  • София
Точно това означава, защото с няколко надпланови бройки стаята се препълва.

# 114
За този, който пита за участие в четвърто. Ако не сте удовлетворени от трето класиране, имате два варианта:
1. Записвате, където сте приети и чакате да видите къде ще има места за четвърто. Ако има желано място на четвърто, тогава се отписвате и подавате отново желания.
2. Не записвате детето. В този случай не е необходимо да се ходи в училището, в което е прието детето и да се подава заявление за участие в четвърто. В този случай мястото, от което се отказвате ще излиза като свободно за четвърто класиране.
За мен, по-сигурно е да се запишете където сте приети на трето и да изчакате да видите свободните места за четвърто, но вие си знаете.

# 115
  • София
Единственият минус за мен, ако запишем и отпишем, е че не може да се участва и за това място на 4 класиране. Не знам дали съм права, но много зависи къде е прието детето. Ако го приемат в по-нискобалова паралелка от сегашната, аз няма да го запиша, а ще участвам за същото място на 4-то, заедно с останалите места, които останат за 4-то, плюс предишното място, което сме освободили след 2-ро клсиране.

# 116
Успех на СМЕЛИТЕ! И утре да пишете какво е станало! 🍀

# 117
Точно това означава, защото с няколко надпланови бройки стаята се препълва.
Ако е така, най-вероятно е така, то всичко е в ръцете на директора и може да даде възможност за корупция. А деца с добър бал, могат да попаднат някъде, където не искат, но просто има свободни места. Както беше и без допълнителна дата

# 118
Ако вече е минала втората дата, защо не се даде възможност на учениците от нея да се включат на трето/ четвърто класиране, ако има места, където искат?

# 119
  • София
Ако вече е минала втората дата, защо не се даде възможност на учениците от нея да се включат на трето/ четвърто класиране, ако има места, където искат?
Защото има наредба, която казва, че за тях се извършва отделно класиране след приключване на четвърто класиране. Също така изрично казва, че участвалите в редовните четири класирания, нямат право да участват на отделното допълнително такова.

Общи условия

Активация на акаунт