Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 40 000
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Миналата година, която беше първата година с допълнителна дата, Ваня Кастрева обясняваше с апломб по всички медии как децата от допълнителната дата "ще участват сега на трето и четвърто класиране". Чак писах на МОН да я озапти да не говори глупости в публичното пространство. Ето тук съм публикувала какво им написах аз и какво ми отговориха те: https://bg-mam.ma/p/1676609/48347177 Инструктирали я били, ама явно не е помогнало. Joy

# 91
  • София
Инструктирали я били, ама явно не е помогнало. Joy
Е, поне най-накрая ще си ходи..Дано това да го е разбрала и без инструктаж.

# 92
И аз бих искала да разбера повече за този модел 1:1, ако някой има информация. В новото училище на дъщеря ми видях, че е споменат, но пък не пише дали се отнася само за начален етап или и за следващите етапи...
При подаване на заявления онлайн за помощта от 300 лв за ученик в осми клас искат ли нещо друго освен ПИК? На egov.bg пише, че трябва да се сваля нещо допълнително на компютъра, ако бутонът "Продължи" е неактивен...🤔

# 93
  • у дома
Обаче аз продължавам да не намирам допълнителните дати тази година за НВО за деца с причини за неявяване.

# 94
  • София
И аз не ги намирам.

# 95
  • Бургас
При подаване на заявления онлайн за помощта от 300 лв за ученик в осми клас искат ли нещо друго освен ПИК? На egov.bg пише, че трябва да се сваля нещо допълнително на компютъра, ако бутонът "Продължи" е неактивен...🤔
Нищо не съм сваляла аз. Подадох, влизайки с ПИК от НАП, но преди това изгубих доста време, защото бях влязла първоначално с този от НОИ, който дава достъп до други услуги. Мислех, че и трите опции за автентикация водят до едно и също място.
Понеже не съм прикачила служебна бележка, получих на имейл декларация, с която ме уведомяват, че ще изплатят помощта след 15.09, и ме помолиха да върна имейл, в който потвърждавам, че съм уведомена за това. Не знам само нашата служба ли процедира така.

# 96
Аз подадох с код на НОИ и нищо след това не съм получила - нито обаждане, нито имейл.

# 97
  • София
Пожелавам успех на участващите в 3то класиране. Аз много съжалявам, че не можем да участваме. Желаната паралелка от детето е запълнена. Ако се освободи място за 4то или следващо класиране, ще се включим, стискайте палци. 😊

# 98
  • София
Малко встрани от третото класиране, но ми е интересно мнението ви за т.нар. модел 1:1 (едно към едно). Вероятно е обсъждан във времето, но аз сравнително от скоро следя темата (около 2 месеца), а с търсачката не постигнах никакъв успех. В мрежата намирам обща информация какво представлява този модел, но не и конкретика в кои училища е въведен, има ли наистина ползи от него, как го възприемат децата, изцяло ли се заместват хартиените учебници, счита ли се за успешен и очаква ли се да се въвежда и в други училища и т.н. Виждам, че във 2АЕГ се ползва "частично" (каквото и да означава това) и не намирам информация за други училища в София.

И аз искам да знам за този модел. Преки наблюдения мога да дам като започне детето. При записването сега ми дадоха един лист с техническите параметри на лаптопа, като казаха че е хубаво да е с активна писалка , за да може не само да рисува, но и да си води бележки. Съмнявам се да са изцяло без учебници,все ще се яви нещо, което го няма електронно , но ще видим.

# 99
Успех на всички деца!

# 100
  • София
Здравейте, какви са стъпките след трето  класиране в случаите, когато ученикът не е удовлетворен от приема? Как се процедира и след четвърто класиране?

# 101
  • Пловдив
По същия начин както при трето класиране, но отново за останалите свободни места

# 102
Нищо не съм сваляла аз. Подадох, влизайки с ПИК от НАП, но преди това изгубих доста време, защото бях влязла първоначално с този от НОИ, който дава достъп до други услуги. Мислех, че и трите опции за автентикация водят до едно и също място.
Понеже не съм прикачила служебна бележка, получих на имейл декларация, с която ме уведомяват, че ще изплатят помощта след 15.09, и ме помолиха да върна имейл, в който потвърждавам, че съм уведомена за това. Не знам само нашата служба ли процедира така.
Влязох с ПИК на НАП. От този линк свалих образеца, попълних и подадох чрез ССЕВ. Върнаха ми съобщение, че е входирано, а после по телефона мрънкаха защо няма служебна бележка.https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi%20na%20uslugi/izpal … 24ce635a2e46&cP=2

# 103
  • София
По същия начин както при трето класиране, но отново за останалите свободни места

След трето класиране ако ученикът не е доволен от училището, в което е приет и иска да участва на четвърто класиране необходимо ли е да се подава заявление в училището, което е приет на трето класиране или автоматично може да участва в четвърти етап?

# 104
  • София
Първо се отписваш от там, където си приет и след това кандидатстваш на четвърто.

Общи условия

Активация на акаунт