Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 40 029
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
  • ту тук, ту там
Желая късмет на всички! Дано всяко дете попадне на най-желаното място! 🍀

# 76
Децата, на които помагах тази година са приети на второ класиране точно, където прогнозирах, че ще попаднат. Едното обаче не можа да стигне (беше ни ясно) до желаното училище и паралелки. Делят го 9 и 12 т. На 3 класиране обаче излязаха 5 места (миналат година са 0). Неговата сегашна паралелка има 0 свободни места и беше приет в нея с най-нисък бал.
Посъветвах майката да не рискува предвид гореописаното. Балът на дететето е между 365-343 т. Ще чакат след 4 класиране дали ще изкочи място и тогава ще се пробват, за да не загуби сегашното място.

Вие как мислите, по-добре ли е да не рискуват?

Аз не бих рискувала, колко е минималния бал на тези 5 места?

# 77
Аз бих рискувала, ако се боря за много желано училище, а до тук е постигнато компромисно и разликата в точките е малка.
При нас гимназията е постигната още на първо класиране, но не и 2-рия език. Малко е потискащо, че има места и разликата е почти нищожна, но явно тези дечица са си гарантирали място и са се записали другаде. Може и да бъркам, не знам, но сега рискът за нас е голям.

# 78
Малко встрани от третото класиране, но ми е интересно мнението ви за т.нар. модел 1:1 (едно към едно). Вероятно е обсъждан във времето, но аз сравнително от скоро следя темата (около 2 месеца), а с търсачката не постигнах никакъв успех. В мрежата намирам обща информация какво представлява този модел, но не и конкретика в кои училища е въведен, има ли наистина ползи от него, как го възприемат децата, изцяло ли се заместват хартиените учебници, счита ли се за успешен и очаква ли се да се въвежда и в други училища и т.н. Виждам, че във 2АЕГ се ползва "частично" (каквото и да означава това) и не намирам информация за други училища в София.

# 79
Има ли някъде публикувана информация колко деца са се явили на допълнителните дати за НВО, които ще се включат сега на трето класиране?

# 80
  • София
Waterfall, не зная как е с английския, но с немския примерно съвсем официално не е така и проверка от РУО не би довела до никакъв проблем. Училища като 91 НЕГ, 73 СУ, 35-то в София и аналогичните им в други градове  от 10 - 12 клас работят по ДСД 2 програма и децата в 12 клас, при това още през ноември първия срок, се явяват на изпит, който някои  може да не вземат, да. Но ако го вземат, то е с минимум В2, масово се издържа от учениците с 4х С1.И това е със знанието/ благословията на МОН, понеже в процеса на подготовка са замесени немци, на които Германия плаща заплатите, спонсорират се  участия в разменни проекти и програми. Биха се изтеглили веднага германците от подобно сътрудничество , ако имат лимит от страна на нашите институции за достигане макс  до В2, понеже сертификатът с ниво С1   все пак удостоверява готовността на ученика за следване в немскоезични университети.Признава се тук в специалности с билингвално обучение.А за целта е нужна подготовка.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 16:14 от Просто русалка

# 81
Децата, на които помагах тази година са приети на второ класиране точно, където прогнозирах, че ще попаднат. Едното обаче не можа да стигне (беше ни ясно) до желаното училище и паралелки. Делят го 9 и 12 т. На 3 класиране обаче излязаха 5 места (миналат година са 0). Неговата сегашна паралелка има 0 свободни места и беше приет в нея с най-нисък бал.
Посъветвах майката да не рискува предвид гореописаното. Балът на дететето е между 365-343 т. Ще чакат след 4 класиране дали ще изкочи място и тогава ще се пробват, за да не загуби сегашното място.

Неговото място ще се появи на четвърто класиране, но за мен е рисковано, при положение, че се е закачил на ръба (най-ниския бал). Колкото до въпросните 5 места, не са малко, но е по-вероятно балът да се вдигне, отколкото да падне. На четвърто също е рисковано да не успее да се върне на мястото си, а какво ще остане за пето божа работа.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 20:00 от Mama Ru

# 82
  • София
Ако не се лъжа (че минаха години), за Cambridge С1 имаше изискване за минимална възраст 16 г. Не зная дали е актуално още,  но и това си проверете.
Drago 2008, 9 и 12 т разлика до желаните паралелки е доста голяма. Като се добави и че няма места за настоящата паралелка = голям риск. Но ако настоящата е нежелана,  а има и други алтернативи, така че да "играят" за 25-30 места, тогава вече да помислят.
Успех на всички, очакващи 3то класиране!

# 83
Русалка, затова отписах 1ва и 2ра АЕГ. Там може и да имат някакви договорки, но в по-нискобаловите гимназии не позволяват разместване в нивата. Чувала съм за цитираните от теб училища, че действително покриват по-високо ниво. То някак си А2 за втори чужд език си е смешно, но в МОН не мислят.
Прегледах си поста. Да, нивото за ПП в 12 клас е В 1.1. Изчезнала ми е единицата. Благодаря за поправката.
Интересно ми е дали наистина МОН ще въведе всички тези промени от следващата година и какво точно ще се случи с втория чужд език.
На всички деца късмет на 3 то и 4 то класиране. Браво на всички родители, заставащи зад детето си и рискуващи много, за да е щастливо и удовлетворено детето.

# 84
  • София
И аз се намърдвам сред смелите и дано има късмет момчето:) Успешно го отписах сутринта към 9 и нещо ( само с подпис на заявлението  , че оттеглям документите )  , успях да мина дори да му сложат една ваксина за папилома вирус-а , да напазарувам , да ви изчета и сега сядаме да наредим желанията Simple Smile Дано сметките са ми верни  и с малко късмет, да се намърда някъде или поне там където си беше Simple Smile
Ако не бъркам, сме ги отписали от едно училище, че и от една паралелка (ако сте в тази с квоти) Blush
Дано имат късмет, а в краен случай - да се връщат заедно обратно.
Успех!

Desive, благодаря, думите ви действат успоковащо. Запомнила съм вашето емоционално класиране Hug

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 17:43 от Niffi

# 85
Обадиха ми се социалните, защото нямам прикачена служебна бележка към заявлението. Обяснявам, че не ми е проблем да изчакам септември, октомври да си изтеглят информацията по служебния ред, но не- накараха ми се....защо съм била подала, те имали срокове Close

# 86
  • у дома
Има ли някъде публикувана информация колко деца са се явили на допълнителните дати за НВО, които ще се включат сега на трето класиране?
Те се приемат надпланово в паралелка,за която бала им е по-висок от минималния на  четвърто класиране,ако в нея няма свободно място.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 18:20 от svetlaem

# 87

Аз не бих рискувала, колко е минималния бал на тези 5 места?
На 2-ро класиране както писах - 9 и 12 т. го деляха. Тази година доста скочи балът за тази паралелки.

Jiema и KaliAna7, сегашната НЕ е крайно нежелана и е с добра локация. От начало им обясних и знаеха, че това е най-добрата алтернатива на паралелката/ите, в която е особено вероятно да не влезе детето. И въпреки разликата от около +20 т в сегашната е приет последен, извади голям късмет...

Именно, защото на 3-то тенденциозно баловете се вдигат, а и децата с неговия бал са повече тази година, ги посъветвах да не се отписват, но пък другото училище им е голяма мечта. Ако има късмет ще го чака място по-натам.

П“П“ Към днешна дата има няколко свободни места в паралелката, в която го приеха на първо класиране. Но ако попадне там би пътувал доста и езиците също не са му ОК.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 18:27 от drago_2008

# 88
  • София
За ученците от допълнителната дата се извършва отделно класиране, след приключване на четвърто класиране. Те се класират на останалите след четвърто класиране места, а ако няма такива в паралелките, които са посочили в желанията си, те се приемат там надпланово, ако балът им е по-голям или равен на приемния бал за паралелката, постигнат след четирите етапа на класиране.

# 89
  • у дома
За ученците от допълнителната дата се извършва отделно класиране, след приключване на четвърто класиране. Те се класират на останалите след четвърто класиране места, а ако няма такива в паралелките, които са посочили в желанията си, те се приемат там надпланово, ако балът им е по-голям или равен на приемния бал за паралелката, постигнат след четирите етапа на класиране.
Значи аз съм в грешка и си поправих предния пост.

Общи условия

Активация на акаунт