Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 820
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Малеее, кой пусна бомбата за втора испанска? Хахаха
Свят ми се зави да чета коментарите ви.
Имам доста познати, чиито деца учат там.
Може би и стряскащата бройка свободни места привлякоха погледите.
Та, първата година много учат езика, има и испанци. Децата  имат право да ходят в Испания на "обмен", за по две седмици за без пари. Ама не си мислете, че по дифолт всички ходят. Уреждат се наши и ваши. Или отличниците, ако имат финансова възможност. Щото без пари за две седмици означава пак около 1500-2000лв.
Директорката била зла и гони кадърните учители, които нормално търсят ако не по-добро заплащане, то поне по-уважително отношение. Та текучество на преподаватели има доволно, което за мен не е ок. От миналата година имат униформи, което хм...хем е добре, хем пак влияе на джоба. Не е задължителна. Борба е между родители, ръководство и деца.
Писала съм го в желанията за утре, но се надявам да се класира в друга гимназия с изучаване на испански или италиански.
Утре ще пиша.
Успех от мен и нека всяко дете да изтегли късметлийското училище.

# 211
  • София
И аз живея до 157-мо. Районът ни изобщо не е лош, ул. Слатинска е една от най-зелените улици в София и с широки тротоари, само където транспортът не е добре уреден, но с метрото ще се оправят нещата. Миналата година също имаше доста свободни места, но се запълниха на трето класиране. Дано обаче наистина приведат училището в по-приличен вид, има нужда от ремонт по фасадата и двора. Има право да си отвоюва името Втора испанска, ако им е важно, просто защото там се учи само и единствено испански като първи език и доколкото съм чувала, не се шегуват с ученето.

# 212
  • Пловдив
Позволих си сега да цъкна в Гугъл и това 157-мо ми излезе, че си е баш гимназия, а незнайно защо в последните 2-3 страници се пише за него като за СУ.

# 213
  • София
...
kitty_ls, защо напусна майка ти?
Натиск отгоре на кого какво да пише като оценки.

# 214
  • Куциндрел
Позволих си сега да цъкна в Гугъл и това 157-мо ми излезе, че си е баш гимназия, а незнайно защо в последните 2-3 страници се пише за него като за СУ.
Там са две училища в едно. 148мо е ОУто.

# 215
  • София
...
kitty_ls, защо напусна майка ти?
Натиск отгоре на кого какво да пише като оценки.
Toва предполагам е било по времето на Катрана като директор?Laughing

# 216
  • София
Аз вече измислих име за новата математическа. Трябва да е национална, а не софийска, за да може повече деца да се възползват: НМГ Красимир Вълчев.
Ще приемат децата от яслата още и да няма изпити до 12ти клас.
Ще има 4 часа религия и 10 математика.
Няма да има ДЗИ, шестици ще им пишат служебно.

Дайте да се върнем в 21ви век. Нормално е 157мо да е испанската, 35то- втора френска и трета немска. Дори 35то не е СУ(средно училище), а ЕУ (езиково училище). Ние като сме били деца език се е учило само в езиковите, сега се учи в доста гимназии, но незнайно защо си стоят СУ. Дори програмите им са идентични.

На мен ми се струва малко подигравателно отношението ви към децата, които не са влезли в ТОП10, а преди 5 години много от тях щяха да имат бал за там. Просто децата са много, а местата не са променяни отдавна.

# 217
Баловете ги заредиха при нас.

# 218
Вълчев май се готви да премахне езика от СУ.

# 219
Метрото (трета линия) от Военна академия ще  спира на 31-во, 93-то, кръстовището на Гео Милев и Слатинска и след това завива нагоре към Цариградско.

# 220
  • София
Аз лично никъде не видях подигравка с деца. Това не знам откъде дойде. По-скоро е объркващо кое точно е втора, трета и пета и се шегуваме тук, но това не означава, че училищата не са добри, или още по-малко децата, които учат там.

# 221
  • София
Ние като сме били деца език се е учило само в езиковите, сега се учи в доста гимназии, но незнайно защо си стоят СУ. Дори програмите им са идентични.

Отговорът на този въпрос е ясен. Във въпросните училища се обучават деца от  1 до 12 клас, тоест няма как да се определят като гимназия. Езиковите са си само гимназии - в тях учат деца от  8 до 12 клас, малки няма.
35-то , ако сме прецизни, като абревиатура не е нито СУ, нито ЕУ, а СЕУ.

# 222
Метрото (трета линия) от Военна академия ще  спира на 31-во, 93-то, кръстовището на Гео Милев и Слатинска и след това завива нагоре към Цариградско.
Прави ли ви впечатление, че метрото винаги избягва ловко Плиска? Която е една от най-натоварените спирки.

# 223
  • Sofia
Какво става с деца от паралелки, които остават незапълнени с много места. Например една специфична професионална гимназия гледам - по хранително вкусови технологии. Имат три паралелки - едната е с 6 свободни места - хайде нея вероятно ще я запълнят почти. Останалите две са с 20 и 18 свободни места. Не виждам как ще има класове от 5--8 деца и вероятно ще се закрият. Специалностите са много различни, но в най-добрия случай децата ще решат да се преместят в единствената пълна паралелка. Така училището остава само с една. Подобна е ситуацията в професионалната гимназия по транспорт. Как функционират изобщо се чудя.

# 224
  • София
Така де, в да следват примера на 35то и да станат ЕУ.

При Плиска застрояването е ниско. Транспортът към центъра си е предостатъчен за живущите.

И да, паралеките с под 16 деца се закриват. Децата се пренасочват към незаетите места, които, очевидно, са нежелани. Дано няма такива след четвърто класиране.

Общи условия

Активация на акаунт