Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 40 047
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
И аз се намърдвам сред смелите и дано има късмет момчето:) Успешно го отписах сутринта към 9 и нещо ( само с подпис на заявлението  , че оттеглям документите )  , успях да мина дори да му сложат една ваксина за папилома вирус-а , да напазарувам , да ви изчета и сега сядаме да наредим желанията Simple Smile Дано сметките са ми верни  и с малко късмет, да се намърда някъде или поне там където си беше Simple Smile

# 61
До кога могат да се изтеглят документите, ако решим да участваме за трето класиране?
Може ли да се пише същото училище, в което е бил приет като резервен вариант, още веднъж?

# 62
Това е минималното ниво, което трябва да покрият. Реално ИИЧЕ покриват повече (особено по английски).
Аз съм била РИЧЕ в МГ (пред двайсетина години де) и в 11 и 12 клас учебниците ли бяха C1 и C2.
Успех на смелите! Дано се наредят по най-добрия начин нещата.

Не е точно така. При една проверка от РУО такъв проблем правят на учител и директор, че представа си нямате. Ниво А2 се постига за втори език в 12 клас ООП, НО ПП е В1. И не можете да мърдате от тези нива. Пълна каша е с тези нива. А с реформата ще стане още по-зле. Не знам какви са тези експерти, които съветват министъра, но едва ли скоро са били в реален час в училище. Може би някои високобалови паралелки бързо ще минат през  А1 и А2 нива, но в други ученето наистина си започва от начало, защото има деца, които не ходят на курсове и в училище нищо не са научили до 7 клас. За АЕ става дума.

С казаното тук съм напълно съгласна. В РУО знаят много добре за тази каша, наясно са.
Само да внеса една корекция - втори чужд език профилирана подготовка (ПП) в 12 кл. се достига В1.1., което е половината от В1 (т.е. не цяло). Така че ДЗИ се държи на В1.1.
Потвърждавам, че ИИЧЕ покрива повече - неофициално, обаче. Официално първи чужд език достига В2 в края на 12 кл, но масово учебниците (поне по АЕ) са със сменени корици, на които надписите от оригиналните издания C1 или Advanced са заменени с В2. На издателствата не им се правят изцяло нови учебници, та го карат енергоспестяващо. Елате да питате учителите и учениците как покриват материала в учебника, при положение, че е по-труден от В2. Сега с намаляването на часовете министърът казва, че няма да се снижават нивата за постигане на езика, та ще е много интересно как ще стане тая работа.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 15:33 от Magestie

# 63
До кога могат да се изтеглят документите, ако решим да участваме за трето класиране?
Може ли да се пише същото училище, в което е бил приет като резервен вариант, още веднъж?

До утре вечер може да наредите желанията, съответно до края на утрешния работен ден може да се отпишете, стига да има време да ви отпишат в системата. А “същото училище” може да пишете като желание, ако в него има обявени свободни места. Иначе вашето място, което сте освободили днес ще бъде обявено за свободно чак за 4-то класиране.

# 64
Относно С1 по английски, смятате ли, че има смисъл да се взема сертификат сега след 7 клас? Дъщеря ми се чуди дали да се натисне и да го вземе, докато езикът и е пресен. Не се очертава в училище да учи английски, избра испански с италиански, възможно е да позабрави някои неща, но пък винаги може да си ги припомни и съответно да си вземе сертификата, ако и потрябва по-натам.

# 65
  • у дома
Относно С1 по английски, смятате ли, че има смисъл да се взема сертификат сега след 7 клас? Дъщеря ми се чуди дали да се натисне и да го вземе, докато езикът и е пресен. Не се очертава в училище да учи английски, избра испански с италиански, възможно е да позабрави някои неща, но пък винаги може да си ги припомни и съответно да си вземе сертификата, ако и потрябва по-натам.
Не,ако й потрябва за чужбина трябва да има давност 1-2 год.,т е в края на 11 кл е най,-добре. Има няколко месечни курсове за опресняване и работа по формата-напълно достатъчни са.Добре е обаче да чете на английски книги и гледа филми без превод,за да го поддържа.

# 66
Да взима сертификата сега докато и е прясно. Не се взима толкова лесно С1. Нямаше ли сертификати, които нямат срок?
 И аз в чуденка за езиците. Досега е учил АЕ. Сега нивото му е В1, защото в 7 клас спряхме курсовете и не можа да мине В2. Приет е в училище АЕ и РУ. Мисля да не продължаваме курсовете по английски. Руският ще го учи само защото не го приеха с втори немски, а рискът на 3-то е прекалено висок и не ми се рускува. И сега въпросът - дали да го запиша на немски сега в 8 клас? Той няма против, но ме притеснява да не му стане много. Къде има добри курсове по немски? Гьоте, Алианс, другаде?

# 67
Децата, на които помагах тази година са приети на второ класиране точно, където прогнозирах, че ще попаднат. Едното обаче, не можа да стигне (беше ни ясно) до желаното училище и паралелки. Делят го 9 и 12 т. На 3 класиране тази година излязаха 5 места (миналат година са 0). Неговата сегашна паралелка има 0 свободни места и беше приет в нея с най-нисък бал.
Посъветвах майката да не рискува предвид гореописаното. Балът на дететето е между 365-343 т. Ще чакат след 4 класиране дали ще изскочи място и тогава ще се пробват, за да не загуби сегашното място.

Вие как мислите, по-добре ли е да не рискуват?

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 18:20 от drago_2008

# 68
Които сте били приети и сте се отписали, писахте ли заявление за отписване при изтегляне на свидетелството?
Да попълних

# 69
Не,ако й потрябва за чужбина трябва да има давност 1-2 год.,т е в края на 11 кл е най,-добре. Има няколко месечни курсове за опресняване и работа по формата-напълно достатъчни са.Добре е обаче да чете на английски книги и гледа филми без превод,за да го поддържа.

Благодаря! Това за давността не го знаех и наистина обезсмисля вземането сега. Тя постоянно си чете и гледа нещо на английски, надявам се един опреснителен и целенасочен курс в бъдеще да е достатъчен.

# 70
Няма смисъл. Макар и официално сертификата да е безсрочен, то реално за университет ти го признават само ,яко е изваден последните 2 години. За работа няма проблем . Тъй като е малка, е излишно сега. Най-добре в 11 клас, тогава програмата ще й олекне в училище, ще учи само профили (е, Осен ако министъра не разбие нещата), и ще има време да го опресни. Няколко месеца целенасочена подготовка по формата са достатъчни. Отделно, в 7 клас няма капацитета за това , тъй като се искат специфична терминология, есе (което се учи чак в горните класове ), богата обща култура. За това - да си учи езиците, а английския няма да избяга, нито ще има проблем.

# 71
  • Куциндрел
Кеймбридж май няма давност. Нашето това му предстои - курс и после сертификат, че да отметне това, докато още се води и се кара. После вече ще отмята гаджета.

# 72
Няма, но самите университети имат такова изискване.  Това,че школите бичат пари за излишни сертификати, е друга бира.

# 73

Благодаря! Това за давността не го знаех и наистина обезсмисля вземането сега. Тя постоянно си чете и гледа нещо на английски, надявам се един опреснителен и целенасочен курс в бъдеще да е достатъчен.
Само сертификатът на Cambridge няма давност - той е със статут на диплома, така да се каже. Но в този момент е много рано да знаете кой университет какъв сертификат ще Ви иска. Така че оставете за 11 кл.
Така или иначе С1 е високо ниво на владеене - трябва да имаш умения и в четирите области на компетентност (писане, четене, говорене и слушане) т.е. четенето на книги и гледането на филми развива две от тях - пасивен английски, какъвто повечето деца имат и често им вдъхват фалшива увереност, че знаят английски добре. Хубаво е, обаче, да развива и поддържа говорене и писане - това са активните умения. Точно те са в по-малка степен развити и учениците го разбират именно в горните класове, когато решават да вземат С1.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 15:21 от Magestie

# 74
  • София
Благодаря за новата тема!
Дано повече да няма неуредици с класиранията  и децата да са удовлетворени Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт