Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 836
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз лично никъде не видях подигравка с деца. Това не знам откъде дойде. По-скоро е объркващо кое точно е втора, трета и пета и се шегуваме тук, но това не означава, че училищата не са добри, или още по-малко децата, които учат там.

Ето оттук дойде... не ми казвайте само, че не звучи кофти и подигравателно...
Току що научих, че имало и втора испанска Simple Smile И аз не бях чела бгмама от края на майчиството Simple Smile полезно си е.
Ама сега като го гледам на картата това се намира в края на града до някакви релси при квартала Христо Ботев... Така по локацията изглежда логично да има много свободни места и нисък бал. Изобщо не бих заподозряла, че може да се нарича втора испанска, но ето - човек се учи докато е жив.

Относно втора, трета и т.н. езикови.. По соца 35-то училище беше руската гимназия, 133-то беше руско училище, в което се учеше не по българската, а по руската програма. Френската си беше френска и тогава. Първа английска беше английската. Немската само не знам.. вероятно сегашното 91. След това измислиха тия ешелони, за да стигнем дотам да определяме само по местоположение какъв бал заслужава дадено училище.

# 241
Няма ли да излиза вече това класиране. Детето на моя приятелка реши, че не иска да учи в Попов и не се записа и сега е на трето класиране. Иска в кварталното, за което имаше 10 точки над минималния на първо класиране и +30 на второ. Сега трепери на трето. Дано да го приемат!

# 242
  • София
Успех!

# 243
  • София
Е това дете се е сетило къде и кога иска да учи.
Сега, ако няма място в кварталното, няма да има и в Попов вече.

На мен ми е леко напрегнато. Бях се навила за трето, но накрая не посмях. Да не похабим бала, както се казва.
Въпреки че каквото и да учи моето, все ще ме обвинява след 20 години, че съм го избрала.

# 244
Ние живеем близо до 33то в Люлин, преди години беше едно от елитните училища, гимназия, учеше се доста усилено френски (имам приятелки, които са го завършили). След доста реформи сега е обикновено квартално ОУ, учи се само английски - нямам идея защо, дали за да е едносменно, или защото наблизо има още няколко СУ (90то, 96то, 97мо). Гимназиалната част я преместиха преди години и сега е 33та ЕГ, но няма никаква връзка между двете училища.

В Попов гледам, че има обявени 17 свободни места - може пък и да успее да се върне там, ако не стане с кварталното?!

# 245
  • Куциндрел
И ние можехме да се пробваме безопасно за уж желаната специалност в училището, пак щеше да влезе текущата, но предпочитам първо да види дали му е ОК с класа и т.н. а после вътрешно-училищно да се пробваме.
Като гледам какви тинейджърски ПМС-та го тресат, където и да влезе все ще е на настроения.

# 246
Е това дете се е сетило къде и кога иска да учи.
Сега, ако няма място в кварталното, няма да има и в Попов вече.

На мен ми е леко напрегнато. Бях се навила за трето, но накрая не посмях. Да не похабим бала, както се казва.
Въпреки че каквото и да учи моето, все ще ме обвинява след 20 години, че съм го избрала.
Аз затова оставих моята да си реши къде и какво иска учи. Въпреки, че моите планове и желания бяха насочени и в друга посока, за която тя тотално ме отряза.

# 247
  • София
Аз съм странно спокойна за 3 класиране. Вълнени ,свит корем разочарование има на 1 и 2.Сега съм сигурна в резултата затова е спокойствието .4 ни чака със сигурност .

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 11:40 от mary81

# 248
Успех на всички!
Всички деца имат мечти - и тези с висок и тези с не толкова висок бал.
Относно 157 ГИЧЕ, само добри отзиви има от там, езикът се учи сериозно. Ако беше по-удобно като транспорт за нас, със сигурност щях да го посоча по-нагоре в списъка.

# 249
Аз съм страни спокойна за 3 класиране. Вълнени ,свит корем разочарование има на 1 и 2.Сега съм сигурна в резултата затова е спокойствието .4 ни чака със сигурност .

И ние така. Даже ми е неудобно, пред себе си, че не се вълнувам. Претръпнах явно.

# 250
Като си говорим за набори, до преди седмица си лягаше в 3 сутринта заради компа, получи строги ограничения, сега си ляга в 3 сутринта заради Манга. Ние просто не можем да го дебнем и юркаме да ляга, изпокапваме към 12 вечерта. Ако му взема Мангата, сигурно друго ще намери. Трябват хапчета.. за мен...
Моята е също луда по манга и манга сериали. Едни книги иска да купувам, които ги няма у нас, видях ги в Амазон и цената космическа, ама космическа. Напълнихме се с едни фигурки по 30 лв парчето, цяло състояние дадох.
Първо беше закачена за Марвел пикчърс, после някакви игри, сега Манга. Никога не си е лягала рано, освен преди НВО, защото тогава вече налетях на бой. Причината, която я отказа от ФЕГ окончателно, защото се колебаеше, беше като разбра, че са постоянно сутрешна смяна.
Снощи даже ми каза как съм пресякла мечтата и да учи японски, защото като го научи, ще отиде в Токио, където не знам си на коя улица, тя знаеше името, имало десет етажен Мол само с манги.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 11:42 от Априлски душ

# 251
Да, имат мечти, но те не са свързани непременно с елитно училище. И затова надали всяко дете би се обидило
на това, че някой му се подиграва, че е казало, че учи във Втора испанска Simple Smile
Децата, дори и по-нискобаловите, не са чак толкоз глупави, за да знаят, че всеки си попада на мястото, според усилията, които влага.
Моето толкова много се радваше за първия си братовчед, че е изкарал високи точки на НВО, защото знае той колко много учи и защото е наясно, че неговата мечта е математическа гимназия. За себе си също е напълно наясно, че не е вложил никакви специални усилия за НВО. Радва се да има успехи там, където влага усилия. Ако се старае да дресира куче или да опитоми папагал, но не се получава, ще се ядоса. Но ако не е вложил усилия да влезе в елитно училище, няма да се притесни, че майката на Хикс, който е вложил всичкото си свободно време за това, му се подиграва за наивитета да казва, че е супер училището, в което се е класирал;)
Тези деца надали са наясно с ешелони и т.н

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 12:11 от Аmanda

# 252
Според мен са наясно с ешелони и елитност. Голяма част от децата разсъждават като родителите си. Има деца, които също като големите, държат на "престижа" и отиват по бал.
Поне каквото ми разказва моето дете за съучениците си.

# 253
В наборните теми съм чела подигравателно отношение и към деца,които след 12-ти клас остават да учат в България,а не заминават примерно за Холандия.Нищо не може да ме  изненада вече.Е това,че Слатина се намира в края на града ме  изненада.Успех на тези,които чакат трето класиране.

# 254
  • Куциндрел
Като си говорим за набори, до преди седмица си лягаше в 3 сутринта заради компа, получи строги ограничения, сега си ляга в 3 сутринта заради Манга. Ние просто не можем да го дебнем и юркаме да ляга, изпокапваме към 12 вечерта. Ако му взема Мангата, сигурно друго ще намери. Трябват хапчета.. за мен...
Моята е също луда по манга и манга сериали. Едни книги иска да купувам, които ги няма у нас, видях ги в Амазон и цената космическа, ама космическа. Напълнихме се с едни фигурки по 30 лв парчето, цяло състояние дадох.
Първо беше закачена за Марвел пикчърс, после някакви игри, сега Манга. Никога не си е лягала рано, освен преди НВО, защото тогава вече налетях на бой. Причината, която я отказа от ФЕГ окончателно, защото се колебаеше, беше като разбра, че са постоянно сутрешна смяна.
Снощи даже ми каза как съм пресякла мечтата и да учи японски, защото като го научи, ще отиде в Токио, където не знам си на коя улица, тя знаеше името, имало десет етажен Мол само с манги.
Кат взема таа Манга.... 3 пътя го будя вече и той на третия път - ама защо чак сега ме будиш?
Моето обича 2рите смени, това да учи в една смяна за него е ужас. Ако имаше училище само с 2ра смяна там щеше да се запише сигурно.

За супер училищата - бих казала, че основно трябва да се гледа дали средата е спокойна, учителите дали имат емпатия към децата и дали успяват да ги научат на нещо не със сила, а с отдаденост. Когато някой е уверен в себе си, не е постоянно фурстриран от някакви обстоятелства, то той и израства читав.

Общи условия

Активация на акаунт