Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 33 401
  • 915
  •   2
Отговори
Здравейте. Поскъпването на основните хранителни и нехранителни стоки ме провокира да започна дискусията. Кои стоки са поскъпнали най-много  и сте забелязали , че са повишили цената си многократно ?  Давам пример с минералната вода, която до преди 3 седмици беше към 4,50-4,80 лв , сега е поскъпнала с цели 2 лв. Освен , ако не е на промоция в големите вериги магазини.

# 1
Някои поскъпват, други поевтиняват. Много стоки които в един момент поскъпват после пак им падат цените на предишното ниво, например хляба. Било е и по-зле.

# 2
  • София
Не забелязвам поскъпване на основните продукти - хляб, варива, чисто месо. Олиото е безпрецедентно евтино, вчера взех за 2,10 лв. литъра. Сезонните домати, краставици, чушки и патладжан също не са поскъпнали.
Поскъпване забелязвам при кафе капсулите, на които съм напът да им тегля една, както и в някои други подобни стоки, които не са от първа необходимост.
Поскъпване има и по заведенията, някъде повече, другаде по-малко. И на тях *** им.

П.П.: За мен манията по бутилираната вода е необяснима. Чешмяната вода в почти всички български градове е с много добро качество, а който се притеснява, може да използва филтри и кани.

# 3
Някои неща трайно поскъпнаха като кафе и може би шоколад (не купувам често и не съм сигурна).  Други уж са поскъпнали, но непрекъснато се продават на промоция - олио, бира, лаврак, ципура, сьомга, перилни препарати, таблетки за миялна...
За водата не ми е направило впечатление.
Кръчмите са скъпи, там една бира вече е 6 лева...

# 4
  • Най-красивата страна
Краве масло,кафе,плодове,зеленчуци-някои видове,минерална вода...
услугите-фризьор,маникюр,педикюр..
Говори се,че и ток и вода също ще поскъпнат още...

# 5
Кафето специално поскъпна много на международните пазари, та това се отрази и на капсули, печено кафе и т.н.

# 6
  • София
Какаото също скача много заради климатичните промени и ниските реколти.
Ще трябва да преосмислим някои хранителни навици с течение на времето, това е.

# 7
Да, това с кафето и аз го забелязвам, защото пия редовно.

# 8
  • Beyond the stars
Кафето специално поскъпна много на международните пазари, та това се отрази и на капсули, печено кафе и т.н.

Тази теория и аз чувам, но никъде в Италия тази година не съм пила капучино (рядко пия чисто кафе) за над 2 евро. Включително в Позитано. Не обърнах внимание на цената в магазина, но винаги е била по-ниска от тук.
Та международните пазари действат явно най-силно на нашия.

# 9

Тази теория и аз чувам, но никъде в Италия тази година не съм пила капучино (рядко пия чисто кафе) за над 2 евро. Включително в Позитано. Не обърнах внимание на цената в магазина, но винаги е била по-ниска от тук.
Та международните пазари действат явно най-силно на нашия.

Аз живея в Германия и преди година си купувахме 1 кг Lavazza Caffe Crema за 12 евро. Сега е трудно да намеря под 17 (на промоция), обикновено обаче е над 20.

# 10
Скрит текст:

Това беше 5-7 лв
Сега е 12-15 лв

# 11
Не забелязвам поскъпване на основните продукти - хляб, варива, чисто месо. Олиото е безпрецедентно евтино, вчера взех за 2,10 лв. литъра. Сезонните домати, краставици, чушки и патладжан също не са поскъпнали.
Явно пазарувате или от борса, или в друга държава. Доматите са 5лв, краставиците над 4 лв. Ябълките са по 5 лв, бананите над 3 лв......Днес купих кайма за 14лв/ кг, а олио дори на промоция под 2.50 не съм виждала. Маслото, което миналата година купувах за 4лв вече е 10. Всичко е поскъпнало. Много поскъпнало

# 12
При нас носят частници от селата, домати 1,50- 2,50 според сорта и големината, прясно мляко 1,50 литъра, дини- левче, пъпеш- 1,30 и други неща, пазарувайте от частници, във веригите е по-скъпо.

# 13
Черишите, за Бога! 16 лв/кг!!! AngryТази година не можах да си позволя да опитам череши.

# 14
  • Beyond the stars
Череши и кайсии са с все по-нисък добив с годините - климатичните промени, липсата на работна ръка и т.н. Та там може би си действа нормалната пазарна логика - по-малко предлагане/по-високо търсене.

Общи условия

Активация на акаунт