Нервно дете - лекарство

• 1 728
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
  • Поморие
Той изпада в криза ,ако някой го докосне ,веднага иска аз да го докосна на същото място все едно го избърсвам. Доста често се ядосва от незначителни неща ,понякога имам чувството,че проявява някакъв тип невроза ,за това реших ,че може да приема нещо хомеопатично ,донякъде да успокоява тези изблици . Ако му проговори човек навън отвръща с крещеше -хората направо се стъписват ,а аз от неудобство и стрес  съм с паник атаки . Не му давам сокчета. Обича водата ,но не дава главата да се мокри в никакъв случай.
Това наистина не е нормално. Аз бих потърсила психиатър в такава ситуация. Моят има подобни прояви, но изчаквам да видя как ще се развият нещата.

# 16
Аз също изчаквах . Всички с които съм се консултирала доста ме объркват . Доказана професорка каза ,че нищо му няма -повепе наказания и по -строго , госпожата в градината казва ,че просто е инат . Той няма диагноза . Кой поставя диагноза и може да назначи терапия ? Да не говорим ,че детски психиатър има на 200 км от моя град и не знам веднъж седмично посещение по за 1 час колко ще е ефективно . Замислих се за детски невролог по -скоро

# 17
По моя преценка определено има нещо ,което не е наред и се надявах ,че психолога би , трябвало да го забележи и да работи в тази посока . Ние не сме от типа родители всичко да се позволява ,както за сестра му така и за него има правила -въпроса е ,че той не ги възприема ,понякога си мисля ,че не ме разбира . С тези крясъци не знам какво иска да ми покаже
Съжалявам че трябва да се повторя, но ако родителския стил на възпитание е авторитетен и все пак проблеми ИМА, то това е класически тип поведение на дете от спектъра. При него липсва мотивацията на невротипичните, съответно родителя не може да се изгради като авторитет,  съответно детето си прави каквото си иска. Родителите не са в състояние да го  контролират, защото са свикнали с подхода към невротипични деца - обяснения кога и какво е лошо,  как да предизвикат засрамване, как да събудят у гордост и т. Н. Ами НЕ, това не работи при спектър, съжалявам че го пиша отново, но това е положението. А ако детето е в средния към високия край, то уж му няма на тази възраст , но противодействието на контрола на родителите  става патологично.

Примерно. Едно дете крещи на възрастен, който се обръща към него. Представете си вие сте възрастния. Казвате нещо на дете на 4 г. И то крещи насреща ви. Адекватно ли е това поведение? Напълно не е. Какво ще си помислите? Какво невъзпитано дете. Къде опира всичко това - в родителски стил на възпитание. Ако родителя има правилен подход на възпитание , поставя правила и граници, но детето не ги възприема и не реагира адекватно, значи мотивационната му система е на дете, което не е невротипично. И обратното, ако детето все пак се държи така, има смисъл да се обмисли дали вината не е у родителя и съответно да се коригира родителския му стил. В двата случая има два различни подхода, но трябва  да се определи кое е водещо в случая. Ако родителския стил е ок, то подходът към детето е различен относно мотивация, защото противодействието на родителския контрол може да се управлява само чрез ценната за,% детето мотивация (дори да е нетипична) . Ако вина носят родителите защото нямат правилния стил, но детето е норма, то те самите имат нужда от помощ, за да се регулира ситуацията.

# 18
Точно това е . Поставям правила , опитвали сме какви ли не подходи .

# 19
А вие правили ли сте обследване на детето с психиатър, клиничен.психолог и логопед? Не е казано, че трябва да посещавате 1 път седмично психиатър. Ще направите обследване да кажат на този етап има или няма диагноза. И после ще прилагате методи.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 14:56 от laurentin

# 20
Не ,за момента не е правено обследване . Записах час при доц . Пачева

# 21
А да ги видите като тийнейджъри и то кротки деца…. Само кризи, то не са бебешки, не са тийнейджърски, може да откачи човек. Аз едва издържах бебешките години, до 4г. имах дрямки само, не спеше, сега спори, инати се понякога много, показва характер, аз се изнервям,  но нашето е разлигавено малко честно казано, получавал е всичко от нас на секундата. Не се притеснявайте, те и здрави са понякога като ненормални. Всичко ще е наред. Грижете се и за вас като двойка с таткото, въпреки поведението на малкия. Ясно е, че ви е много трудно в момента, дано е нещо временно и премине. Щом от детската градина не виждат проблем, а през тях преминават много деца. Не се притеснявайте предварително.

# 22
  • София
Моля за помощ! Детето ми е на 4 г. Имаме проблем с истериите , лесно се ядосва от всичко, не дава да се докосва от друг,освен от мама ,тате и кака. Много често крещи без причина ,това прави излизането ни навън и социализацията му невъзможна много често. Опитвали сме какво ли не . Посещава психолог ,според ,който просто е лигав и не спазва правилата,до някъде съм съгласна . Моля ,ако някоя мама е имала опит с толкова непокорно дете да ми даде съвет , щадящ медикамент с който мога да помогна на себе си и на него

Детето изследвано ли е за дефицити на важни витамини като Б12, витамин Д и други

# 23
Моля за помощ! Детето ми е на 4 г. Имаме проблем с истериите , лесно се ядосва от всичко, не дава да се докосва от друг,освен от мама ,тате и кака. Много често крещи без причина ,това прави излизането ни навън и социализацията му невъзможна много често. Опитвали сме какво ли не . Посещава психолог ,според ,който просто е лигав и не спазва правилата,до някъде съм съгласна . Моля ,ако някоя мама е имала опит с толкова непокорно дете да ми даде съвет , щадящ медикамент с който мога да помогна на себе си и на него

Детето изследвано ли е за дефицити на важни витамини като Б12, витамин Д и други
Не ,не сме

# 24
  • София
Ами изследвайте, защото иначе "детето е лигаво" не винаги е опция в случая. Нека лекар назначи изследвания и се види има ли големи дефицити във витамини и минерали.

# 25
I.R - напълно сте права за тези два  витамина. това първо да изследва. има ли достатъчно движение -игри и тичане? дава ли му се телефон, таблет , телевизия  повече от 1 час -това превъзбужда детския мозък.

# 26
Преди изключително много гледаше телефон ,от едно известно време не , или много за кратко . Детски на телевизора също не гледа .

# 27
сетих се също и за магнезий. една невроложка ми казваше при нервност: магнезий + витамини от серията Б. сега е лято и не ми се вярва за витамин Д, но нека и той се провери.

# 28
  • София
Ако преди това е имало ще имам и сега независимо от сезона. Той ей така няма да се навакса сам

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 08:49 от I.R.

# 29
  • Банско
Не сте опитвали всичко! Направете диета на детето. И тука не става въпрос за лишаване на витамини, то и без това си представям с какво се храни (не че искам да обидя, ама малките деца са злояди и ядът боклуци и ръфат корички хляб). Пробвайте определени храни, които свалят тази енергия или агресия в него.
Храните, които причиняват повече подбуда на нервната система също намалете. На него му трябва спокойствие!
Пробвайте храни, които са за неговата кръвна група, пробвайте без захар бяла а давайте плодове, изолирзйте храните всеки ден и вижте кога как се държи. Не случайно са казали -"Ние сме това с което се храним"!
Ако тъпче месо, нормално да е агресивно, ако тъпче млечни(те пък не се усвояват добре и водят до газове и обриви), ако тъпче само захар за нея всеки знае, хляб и много тестено пък вдига кръвната захар и отново глутена не се усвоява добре.
Има много примери в интернет за хора с автоимунни, с диабед, с мигрени, с рак, скакво ли още не, подобрили се след определено хранене. Има толкова много информация!
Пробвайте боен масажи(от вас, след като не дава да се пипа) също(това е точков масаж по тялото).
Пробвайте ароматерапия, пробвайте да го заведете на правилен психолог, които не е идиот (този от поста ви е идиот).
Виждала съм иновативни методи с игри с каски на главата и изследват реакциите на детето и концентрацията, какъв е тоя вашия психолог просто с лека ръка така да ви каже!?
Общо взето има много неща в интернет, и много места, които да посетите за да ви кажат какво може да става въобще с детето ви. Най- малкото му пуснете витамини и минерали! Знаете ли до какви депресии водят дефицитите при големи хора, та си представям за дете.
Не ви критикувам, опитвам се да помогна, но не мисля че сте пробвали много неща. Искате хапченце и айде. Е не стават тия работи така!
Имам приятелка с подобно дете и подобни проблеми, пак в ковиоз е бил, пак крещи, пак дърпа, скача навсякъде и от всякъде се опитва да се нарани, хапе, търчи, има астма, мигрена, шум на сърцето.....
Ами при нея си е продължило до 6 годишно така, и просто ми каза, че е израстнал всичко. Но тя е пробвала всякакви методи, хранене, психолози, рейки, гимнастики, учители на аутисти, практики за деца с проблеми, изследвания и ядрено магнитен накрая. И пак нищо. Понякога е въпрос на израстване.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 08:54 от Nia Mi

Общи условия

Активация на акаунт