МБАЛ Надежда - тема 26

• 6 567
  • 140
  •   1
Отговори
# 120
Пак по същия начин през кол центъра. Казвате, че сте за ранна фетална+ БХС и те знаят. Вижте в сайта им пише кога се правеше. Мисля, че беше от 11 до 13гс.

# 121
Пак по същия начин през кол центъра. Казвате, че сте за ранна фетална+ БХС и те знаят. Вижте в сайта им пише кога се правеше. Мисля, че беше от 11 до 13гс.
За БХС ми казаха, че записват след 12 г.с навършена.

# 122
Здравейте! За Владимир Ненов от Надежда, някакви отзиви имате ли?На преглед съм при него във вторник .

# 123
Здравейте! За Владимир Ненов от Надежда, някакви отзиви имате ли?На преглед съм при него във вторник .
Аз се следях при него с първата ми бременност, малко студен, но пък съм доволна, сега исках мнения за него, тъй като минаха 3 години от тогава и имаше много лоши отзиви, затова се ориентирах към друг, но нека, ако някой се следи при него да изкаже мнение.

# 124
Злобен, кисел, груб и абсолютно ненужен лекар е Ненов за мен, базирайки се на опита си с него.

# 125
За скоро раждалите в Надежда, бащата може ли да дойде да види бебето, когато аз раждах 2022 имаше възможност да дойде само в родилна зала, преди да ни преместят в следродилна. След това не разрешаваха посещения. Все още ли е така?

# 126
Някой правил ли е абразио с вакуум в Надежда? Бихте ли споделили опита си? Предстои ми утре сутрин тази процедура и съм притеснена. Бебето е спряло да се развива в 9 г.с. (преди две седмици).

# 127
Yonsiii1917 Бащата може да присъства на раждането и да е с бебето и теб до 2 часа след това, докато не те качат в стаята. След това може да вижда бебето през стъкло от 17 до 18, но не може да го гушка и тн до изписването.

# 128
Yonsiii1917 Бащата може да присъства на раждането и да е с бебето и теб до 2 часа след това, докато не те качат в стаята. След това може да вижда бебето през стъкло от 17 до 18, но не може да го гушка и тн до изписването.

Странно.Аз не мога да разбера тази логика на българските болници: бащата може да гушка бебе и да е с него след раждането а след това не може през стъкло доста тъжно.
В чужбшна слагат легло и на бащата с майката са 24часа заедно.И има свиждане и не е вшп услуга за всеки вшд раждане!

# 129
Благодаря, значи не се е променило.

# 130
За скоро раждалите в Надежда, бащата може ли да дойде да види бебето, когато аз раждах 2022 имаше възможност да дойде само в родилна зала, преди да ни преместят в следродилна. След това не разрешаваха посещения. Все още ли е така?
Да споделя и аз. Това, което каза Мама557799, е вярно. Обаче има и ВИП стаи в Надежда и в тях посещенията са неограничени. Не само бащата, ами който и да е може да идва и да вижда майката и бебето по всяко време. Ние бяхме във ВИП стая и всеки ден си имахме посещения по няколко часа.

# 131
Да споделя и аз. Това, което каза Мама557799, е вярно. Обаче има и ВИП стаи в Надежда и в тях посещенията са неограничени. Не само бащата, ами който и да е може да идва и да вижда майката и бебето по всяко време. Ние бяхме във ВИП стая и всеки ден си имахме посещения по няколко часа.
Да, за там ми е ясно, аз като раждах, нямаше свободни обаче.

# 132
Понеже темата периодично се коментира, ще споделя и моето преживяване.

Раждах 2023-та в Надежда, живот и здраве - ми предстои второ раждане в близките дни отново там. Честно казано, не си представям каква мини-суматоха би настъпила, ако в нормалните стаи (дори и само в светлата част на деня) има посетители постоянно (било то и само бащите). Едно - че по принцип на всеки час влиза или неонатолог, или гинеколог, или консултант по кърмене (или кърмиш), или акушерка, или рехабилитатор, или е време за тоалет на бебетата и ги взимат, или е време за твоето лично хранене, или… Успоредно с това да не забравяме, че сме в процес на възстановяване, раздвижване и поне аз имах гореща нужда от тези 3 дни максимално уединение, без присъствие на непознати хора, които не са медицински лица около мен. Изключвам съквартирантката по стая, с която споделяме същата участ и дори е полезно като социално общуване в този момент. ☺ Отделно, което е доста по-важно - малко или много се запазва някаква по-стерилна среда и спокойна атмосфера на целия етаж. За мен бе напълно достатъчен този 1 час на ден виждане с таткото (който присъства на самото раждане, а това е най-безценната възможност), друг не ми е било важно да идва точно в този период, а после вкъщи си наваксахме въпросните пропуснати има-няма 60 часа разделени. ☺

Не знам как е в чужбина, но допускам, че материалната база на въпросните болници със свободен достъп до всички стаи е по-различно организирана като траектории на медицински/цивилни лица, отделно вероятно това в начин самият екип на болницата да не бъде нон-стоп ангажиран от родилката за всякакъв тип съдействие, докато в Надежда на мен не ми е липсвала помощ от акушерките нито за мен, нито за бебето, ако нещо се е наложило.

# 133

За съжаление това е само за цезарово раждане

# 134
Някой правил ли е абразио с вакуум в Надежда? Бихте ли споделили опита си? Предстои ми утре сутрин тази процедура и съм притеснена. Бебето е спряло да се развива в 9 г.с. (преди две седмици).
Аз съм правила - септември 2022 година. Д-р Стаменов ми го направи. При мен беше кухо яйце. Помня, че преди самото абразио ме настаниха в стая. Направиха ми ЕКГ, сложиха ми абонат. После ме заведоха в залата. Събудих се и нямах никакви болки. Не помня някакви подробности, защото съм оставила лошото в миналото, но като цяло беше лека процедура. Нищо общо със спонтанния аборт, който имах в 9-10 г.с. и 5 часа умирах от болки.
Върти ми се, че имах леко кървене няколко дни. Възстанових се бързо. 6 месеца по-късно направих нов трансфер, от който се роди дъщеричката ми. От сърце ви желая скоро да се радвате на бременно коремче. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт