МБАЛ Надежда - тема 26

• 27 892
  • 638
  •   3
Отговори
# 195
Оооо неее, ужасссссссс. Това със сигурност би ме отказало от второ раждане в Надежда. Да, страхотно е бащата да вижда бебето ,но все пак на самото раждане имахме няколко часа заедно. После 2-3 до 5 дни ,плюс свижданията както си бяха преди , е напълно окей. То ще стане сега някакъв пазар, роднини, мъже се разхождат. Няма нито спокойствие за родилките ,нито стерилна среда за бебетата, направо е абсурдно. Плюс предстои грипен сезон. Направо не си представям при новородено бебе да влизат роднини постоянно, някои ще се съобразят ама други със сигурност не. Дано да го премахнат.

# 196
  • София
Който иска свиждания в стаята, да си вземе самостоятелна. Абсурдно ми е аз да кърмя примерно и в това време да се изсипе нечий съпруг. От 16 до 20 часа е много време, за новородено са необходими едно-две кърмения в него. И какво - аз ще търся уединение някъде в коридора, заради свиждането? Ужас.

# 197
Който иска свиждания в стаята, да си вземе самостоятелна. Абсурдно ми е аз да кърмя примерно и в това време да се изсипе нечий съпруг. От 16 до 20 часа е много време, за новородено са необходими едно-две кърмения в него. И какво - аз ще търся уединение някъде в коридора, заради свиждането? Ужас.
Индивидуални са само за планирано раждане!

# 198
  • Melmak
А как и колко по-рано се запазва индивидуална стая? Колко струва?

# 199
А как и колко по-рано се запазва индивидуална стая? Колко струва?
Аз попитах като ходих, 1800 лева. За целия престой.

# 200
  • София
Индивидуални са само за планирано раждане!

Което за мен не е причина да се мъкнат татковци в стаи, в които има по 2-3 родилки. В Надежда капацитетът е по-малък, но примерно в Токуда винаги можеш да платиш за индивидуална стая.

# 201
Здравейте!
Четох много позитивни мнения за д-р Личева и обмислям да се запиша на ЖК при нея. Имате актуална информация дали приема нови пациенти?

Също така, ако може някоя мама да сподели дали се отзовава на естествено раждане или както се паднат на смяна (според политиката на болницата).

# 202
И сигурно проблемът е в мен, но като каже някой, "няма да може таткото да гушка бебето"...Хайде стига, дано е отдаден, подкрепящ и присъстващ баща при отглеждането на детето, пък толкова за 3-5 дни. И аз не мисля, че е готино да има върволица от посетители.

# 203
И сигурно проблемът е в мен, но като каже някой, "няма да може таткото да гушка бебето"...Хайде стига, дано е отдаден, подкрепящ и присъстващ баща при отглеждането на детето, пък толкова за 3-5 дни. И аз не мисля, че е готино да има върволица от посетители.

Ами твърдя за моя мъж че е доста по- отдаден от масата бай ганьовци в бг.    Така са западняците и си присъстват на раждане и помагат и не го е "гнус" всичко видя при предното раждане.Тук хленчат и се плащало присъствието но тук е така...

# 204
  • Melmak
Въпросът не е за присъстване на раждане.
В чужбина стаите ако са самостоятелни е едно. В България стаите са споделени и е редно да има съобразяване. Не бих искала след като родя да се съобразявам с родата на съседката по легло.

# 205
В чужбина стаите ако са самостоятелни е едно. В България стаите са споделени и е редно да има съобразяване. Не бих искала след като родя да се съобразявам с родата на съседката по легло.

Затова има правило 1 придружител..

# 206
  • София

Затова има правило 1 придружител..

И един е много.

# 207
  • Melmak
Дори да се спазва правилото само с 1 придружител, пак не е приятно.

# 208
В "Надежда" не се плаща присъствието на бащата при раждането.

Доста е предизвикателно да се споделя стая с други родилки, а какво остава и с посетители. При това имам огромен успешен опит от живот със съквартиранти Grinning

Та наистина, ако всяка жена си е сама в стая, може би, би било подходящо да влизат външни хора. Но по начина, по който са устроени нещата в послеродовото отделение в момента, не ми се струва подходящо.

Инак моят "Ганьо" присъства на раждането и гушка бебето като се прибра вкъщи Simple Smile Надявам се, че това не е съсипало бондинга помежду им Simple Smile

Ами твърдя за моя мъж че е доста по- отдаден от масата бай ганьовци в бг.    Така са западняците и си присъстват на раждане и помагат и не го е "гнус" всичко видя при предното раждане.Тук хленчат и се плащало присъствието но тук е така...

# 209
  • София
Има и друго: раждах в болницата през 2021 г. и през 2024 г. и ми направи впечатление, че за този период стаите бяха преструктурирани за повече родилки. Стая, която през 2021 г. беше двойна, през 2024 г. вече беше с три легла. Аз и двата пъти бях в "двойна", но през 2024 г. тази двойна беше около два пъти по-малка, така че мога да се обзаложа, че е бивша единична. Ако при такава компактна  организация вътре има и двама мъже, просто няма да се диша.
Не разбрах какво общо имат присъствието на бащата по време на раждане и бай Ганьо с влизането на посетители при непозната, току що родила жена и бебето ѝ.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 08:53 от hatred

Общи условия

Активация на акаунт