МБАЛ Надежда - тема 26

• 13 724
  • 302
  •   4
Отговори
# 285
Бях си попълнила плана за раждане. След като ме приеха за естествено раждане сама попитах няма ли някой да го прегледа, но акушерката ми каза "кажи горе долу какво искаш" и изобщо не го погледна. Та смятам ,че ако искате нещо по-специално от този план си го кажете и изобщо не разчитайте някой да го чете.

Добре допуска се че не го гледат по време на раждане.Но специално че искам епидурална упойка за естествено раждане кога се казва при постъпване и кога влиза анаестезиолог. При предното ми раждане минаха хоне 6 човека и на кой казвах на кой не незнам но така и не ми сложиха и се разочаровах.

Раждах в болницата през август. Не съм попълвала този план за раждане, не сме го и коментирали с проследяващия лекар. Към края на бременност просто изговорихме, че оставам с нормално раждане и че искам упойка. Когато ме приеха през спешен кабинет ме попитаха дали искам (и съответно дали имам алергии, които да се отбележат в бланката, която се попълва на място). При мен се наложи няколко дози да се сложат, тъй като нямах разкритие. Хванах двете смени лекари и не мога да кажа нито една лоша дума за отношението им, съобразиха се и с мен.

# 286
И на мен ми предстои раждане, но доколкото знам се спазва плана за раждане.
Затова и се попълва.

Изобщо не се гледа, а от желанията ми нищо не се изпълни, защото не им се занимаваше. Никой не ме пита или когато аз молех за нещо не се изпълняваше. Този план за мен е прах в очите.

# 287
Аз попълних плана, но тотално забравих за него честно казано 😀 така или иначе имах свободата да правя всичките неща, които исках.

# 288
Някой може ли да ми даде на лични телефона на д-р Павлова. Днес чакам резултат от микробиология и ми каза да й го пратя на вайбър, но съм затрила някъде визитката й и не я откривам. Благодаря!

# 289
Здравейте, не успявам да намеря скорошни мнения затова пиша - някой дали е правил амнио при д-р Чачева?

# 290
Здравейте, не успявам да намеря скорошни мнения затова пиша - някой дали е правил амнио при д-р Чачева?

Здравейте,
миналият месец аз си правих при нея, но хорион биопсия. Ако мога да Ви помогна с нещо...?

# 291
здравейте, по време на бремеността ми и след като родих ходих на преглед в мол Парадайс, при Д-р Соня Танушева, образна диагностика, мамолог, искам да отида на профилактичен преглед на гърдите, защото не съм ходила, откакто спрях да кърмя, но опитвайки да запазя час онлайн ми дава, че няма свободни дати. Все още ли преглежда?

# 292
здравейте, по време на бремеността ми и след като родих ходих на преглед в мол Парадайс, при Д-р Соня Танушева, образна диагностика, мамолог, искам да отида на профилактичен преглед на гърдите, защото не съм ходила, откакто спрях да кърмя, но опитвайки да запазя час онлайн ми дава, че няма свободни дати. Все още ли преглежда?
Преглежда ,да.
Обадете се по телефона за час.можеби графика за месеца не е бил отворен.
Ходих миналия месец аз. Може да отидете и с направление от личния

# 293
  • Melmak
Лабораторията на Надежда работи ли с НЗОК?

# 294
Искам да изразя поредното разочарование от болницата. Грешно ми е била разчетена ехомамографията.

# 295
Лабораторията на Надежда работи ли с НЗОК?
Ни,питала съм на регистратура.

# 296

Здравейте,
миналият месец аз си правих при нея, но хорион биопсия. Ако мога да Ви помогна с нещо...?

Влизам в темата с въпрос именно за д-е Чачева и аз. Моля ви, споделете какви впечатления имате от нея. Миналата седмица бях на първа фетална при нея. Измери нухална транслуценция над 3.0 мм и доста ме наплаши. Веднага пуснахме Panorama, започна да ми говори и за амниоцентеза. За мен това е трета бременност, преди съм се следила и раждала в Щерев.
Днес бях на второ мнение в Щерев при д-р Калев, който ме гледа повече от час и ми обясни и показа как пъпната връв се е омотала около врата на бебето и притиска нухалната гънка и така течността се “събира” в единия край, където става по-дебела. Също така според него, в Надежда много често препращат към неинвазивни тестове, защото гонят квоти. Днес транслуценцията бе измерена двойно по-малка. Много ме озадачи цялата история. Впечатленията ми от Чачева са добри, но първо че много ме натиска, второ, не обясняваше подробно и накрая супер много ме претупа и изпрати.
Не знам какво да мисля.

# 297
Аз правих и на двете си бременности ФМ при.Чачева и съм доволна, но при мен не е имало отклонения. Въпреки възрастта ми (35+ и при двете), дори ми е споделяла мнение, че ако само ако държа - може да направя пренатален тест и, че дори и те не са много достоверни и ако правя - да е за основните аномалии само. По време на прегледите винаги е гледала в детайл, не съм имала съмнение, че нещо може да пропусне или, че ме претупва.

От сърце ти пожелавам мнението на доктора от Щерев да е правилното и всичко да е наред с резултатите от теста! 🍀

# 298
В интерес на истината, моето впечатление от д-р Чачева е, че е доста обрана и говори малко, само когато е необходимо. Но е блестящ специлист. В продължение на месец и половина през ден бях в кабинета й, че беше доста рискова бременност моята, но пък тя беше единствената, която ми показа, че все пак може и да има положителен изход. С д-р Михова общо взето спасиха децата ми. Но.. всеки е човек и прави грешки, та искрено ви пожелавам да е сгрешен резултата и да си имате здраво бебе. Успех!

# 299

Здравейте,

Влизам в темата с въпрос именно за д-е Чачева и аз. Моля ви, споделете какви впечатления имате от нея. Миналата седмица бях на първа фетална при нея. Измери нухална транслуценция над 3.0 мм и доста ме наплаши. Веднага пуснахме Panorama, започна да ми говори и за амниоцентеза. За мен това е трета бременност, преди съм се следила и раждала в Щерев.
Днес бях на второ мнение в Щерев при д-р Калев, който ме гледа повече от час и ми обясни и показа как пъпната връв се е омотала около врата на бебето и притиска нухалната гънка и така течността се “събира” в единия край, където става по-дебела. Също така според него, в Надежда много често препращат към неинвазивни тестове, защото гонят квоти. Днес транслуценцията бе измерена двойно по-малка. Много ме озадачи цялата история. Впечатленията ми от Чачева са добри, но първо че много ме натиска, второ, не обясняваше подробно и накрая супер много ме претупа и изпрати.
Не знам какво да мисля.

Здравейте,
Аз съм с много добри впечетления от д-р Чачева. Да вярно е, че първоначално не говори много. Но ако я попитате започва да обеснява. Поне при мен беше така. Нухалната излезе 5.63мм и веднага ми насрочи час за следващия ден за хорионбиопсия. Самата тя е прави, беше внимателна и обяснява,какво да очаквам като усещане. Вярно е, че преди да излязат резултатите не дава никакви прогнози, но няма и нужда, за да не пълни излишно главите на бремените с филми или да им дава празни надежди.
Не съм чувала да гонят квоти.

Общи условия

Активация на акаунт