Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 41 201
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
  • В твоето съзнание...
Аз лежах една вечер във ВРБ в двойна стая, тъй като трябваше да ме индуцират на следващата сутрин, но раждането тръгна спонтанно през нощта, и после 3 вечери в АГ пак в двойна стая - за естествено раждане без допълнителни упойки /уточнявм,тъй като не знам дали не се заплащт/, избор на израждащ лекар, всичките пакети и една допълнителна ехокардиография и 4те нощувки съпругът ми е платил 4300 лв преди да ни изпишат. Информацията ни е от края на септември.

Да, тази нощувка в реанимация не знаех как да я таксувам и я броих като такава в двойна стая.

Иначе и аз имам опит от друга болница, при настаняването се заявява, че искаш единична стая и ако има такава свободна те настаняват. Когато нямат понякога те настаняват сам в двойна, с уговорката че ако се напълни отделението все пак може да сложат друга дама при теб.
До колкото знам предварително не може да се запазва стая, но може и Токуда да имат някакви други практики.

# 316
Мен ме питаха при постъпване във ВРБ и после в АГ имам ли предпочитания. Аз исках да съм в двойна стая. Имаше поне 2 самостоятелни стаи, като едната,докато аз лежах, си беше празна /държаха вратата отворена/. Доколкото знам, тази стая е и по-скъпа, което вдига крайната цена на престоя.

# 317
  • Sofia
Мен ме питаха при постъпване във ВРБ и после в АГ имам ли предпочитания. Аз исках да съм в двойна стая. Имаше поне 2 самостоятелни стаи, като едната,докато аз лежах, си беше празна /държаха вратата отворена/. Доколкото знам, тази стая е и по-скъпа, което вдига крайната цена на престоя.

Тази с отворената врата не е ли за персонала?

# 318
Здравейте, извинявайте за рязкото включване, дори не знам дали съм в правилната тема.
Някой може ли да ми каже как стои въпросът с поставянето на байпас в Токуда?
Каква е цената за здравноосигурен пациент?
Днес ни съобщиха, че наша близка е с една неработеща клапа на сърцето и доколкото разбирам предлагат байпас.

# 319

Тази с отворената врата не е ли за персонала?

Хм..ами не знам. Беше до другата самостоятелна, горе-долу срещу регистратурата,ако помня правилно. Приличаше на болнична стая и не беше обозначена като служебна сякаш.

# 320
Малко наивни въпроси, но ще раждам за първи път: Приготвям си багажа (планирам естествено раждане засега), но ми се струва, че раничка няма да събере всичко. Мога ли да си взема куфар на колелца или ще съм супер неадекватна с него в болницата? Също така, виждам, че повечето мами са си носили халатче за върху нощницата. Имам тънък халат, но се притеснявам да не измръзна само с него. В Токуда топло ли е?

А вода? Носихте ли си изобщо някаква (поне малка бутилчица за предродилна или в реанимацията)? Или не е необходимо. Ами ако ми се наложи секцио? А прибори за хранене? Или дават от болницата?

# 321
Малко наивни въпроси, но ще раждам за първи път: Приготвям си багажа (планирам естествено раждане засега), но ми се струва, че раничка няма да събере всичко. Мога ли да си взема куфар на колелца или ще съм супер неадекватна с него в болницата? Също така, виждам, че повечето мами са си носили халатче за върху нощницата. Имам тънък халат, но се притеснявам да не измръзна само с него. В Токуда топло ли е?

А вода? Носихте ли си изобщо някаква (поне малка бутилчица за предродилна или в реанимацията)? Или не е необходимо. Ами ако ми се наложи секцио? А прибори за хранене? Или дават от болницата?
Аз като раждах( не беше в Токуда), но мисля че няма значение, си бях с куфар на колелца.

# 322
Раждала съм в друга частна болница и може да си вземете куфар, но не мисля че има нужда. Болницата осигурява абсолютно всичко. Ако се наложи раждане секцио ще е хубаво ако имате чаша със сламка (на мен много ми помогна). Както беше казала една лекарка може само с бельо и лична карта да идете, друго няма да трябва 😁

# 323

Аз също бях с куфарче с колелца и с дамска чанта. Имаше жени с всякакъв багаж-куфари, сакове, раници, някои бяха и с куфар и сак. Аз бях секцио и персоналът ми пренесе багажа от ВРБ до родилното и на другия ден обратно в следродилно, така че куфарът с колеца им беше удобен.
В стаите има климатик, така че няма да имате проблем с температурата.
От болницата осигуряват всичко необходимо, а ако ви трябва нещо допълнително, което не сте си взели, мъжът ви или някой близък, винаги може да ви го донесе.
Аз си носих малка бутилка вода, на етажа в следродилно има диспенсър, може да си я пълните. След секциото, в реанимацията първите часове не дават вода, после те ви носят колкото искате.
Храна има по 3 пъти на ден, носят ви и всички прибори.
Успех! 😊

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 21:28 от sonnenschein1

# 324
  • Sofia
Имайте предвид че не осигуряват хавлия за баня носите си ваша, сешоар също. Вода задължително ако нямате имат филтър машина в коридора. В някой от стаите е студено в други е добре.
Относно стаята с отворената врата сестрата се спеше вечерта там. Предполагам и някой лекари спят.

# 325
Кога след секцио позволяват да се пие вода?
Също прощавайте, но как така не осигуряват хавлия за баня? Малко ми е странно, защото в болницата, в която раждах имаше подсигурени две такива и когато и да съм молела санитарките да ми я сменят не е имало проблем. Пък като цена за раждане и престой платих една идея по-малко.

# 326
Потвърждавам,че не осигуряват кърпи, но не би ли ви било гнус да се бършете/особено отдолу при всички кървища/ с хавлия, с която и други жени са се бърсали? На мен само при мисълта ми се обръща всичко. Grinning Купих си една малка/за лице/ и една голяма /за тяло/ хавлия от Пепко. Малката си запазих след болницата за ръце у дома, голямата директно хвърлих от хигиенна гледна точка. Мога да я дезинфекцирам и изпера,ама имаме много хавлии, а и не беше скъпа - нещо от порядъка на 10-12 лв, та замина. Сешоар дават на сестринския пост, доколкото знам. На мен последната вечер ми беше хладно. Имах си халатче,средно плътно, и ми беше добре. Диспенсър за вода има на етажа и в аг,и във врб. Аз влязох да раждам с куфар с колелца за ръчен багаж и голяма раница. Беше ми много по-удобно отколкото да мъкна сак на ръка.

# 327
Много благодаря на всички за информацията! А има ли някъде на етажа вендинг машина с шоколадчета, вафли или нещо дребно за хапване?

# 328
Е че те тези кърпи се перат и предполагам на някакъв период от време изхвърлят и се купуват нови 😂 Аз лично не съм си бърсала кървищата с кърпа, даже едвам се умих 2 дена след секциото. Нищо не ми се е обръщало понеже аз самата знаех, че ще съм “гнусна” по време и няколко дена след раждането.
Но всеки с предпочитанията си де. Не бих осъдила жена ако видя че идва със своя кърпа или своя нощница 😊

# 329
Ох,и аз си бях приготвила нощници,ама все с болничните карах. Бяха удобни и за визитацията, и за кърменето,и за ходенето до тоалетната. Иначе за душа и бърсането - мен ме посъветваха лекарите на визитацията още сутринта след като родих да стана да се измия. Било хубаво от гл.т. профилактика и по-бързо възстановяване, та ставах да се мия, въпреки че имах чувството,че съм забравила как се функционира. Grinning Аз също не бих съдила кой с какво идва, просто мен ме е гнус да ползвам чужди хавлии,обикновено и по хотели като ходя си нося мои.
Момичета,сещам се,че акушерките съветваха да носим сутиени/за предпочитане за кърмачки,тъй като са удобни/. Идеята е да не се препълват гърдите, доколкото разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт