Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 13 549
  • 236
  •   2
Отговори
# 180
Здравейте, Токуда хоспитализират ли при нужда преди раждане? Моя АГ е със съмнение за тежка диагноза на плацентата, което четох в чуждестранни сайтове, че по протокол се хоспитализира родилка още в 32 седмица, но пропуснах да го попитам вчера, тъй като тепърва ми предстоят прегледи да се потвърди или отхвърли диагнозата.

Не съм на 100%, но мисля че хоспитализират. Тъй като аз вдигах кръвно и моята АГ ми каза, че ако продължават нещата в същият дух ще ме хоспитализират. Но и тя ми води бременността там.

Коя е лекарката и доволна ли сте?

# 181
Белив, за рисковите много хвалят доц. Атанасова и доц. Нашар, но съм чувала,че момичетата чакат с часове/3-4-5 часа,понякога и повече/ за преглед. Моята бременност не ми позволяваше да стоя с часове първо, защото работих до последно преди майчинството и второ, защото ми ставаше лошо и бях с болки. Избрах да родя при др Апостолова и в момента правим запис на тонове всяка седмица + ми проследява едно състояние при бебето на ехограф. Засега съм много доволна и бих ти я препоръчала с 2 ръце. Иначе други момичета препоръчват и др Леков и др Василев, но аз нямам лични впечатления.

Благодаря ви! Ще ги погледна.

Доктор Леков с две ръце. Моята бременност също беш ерискова

# 182
Благодаря! ❤️

# 183
Някой знае ли дали можеш “просто да се явиш” в болницата в начален родилен етап и да поемат раждането ти в Токуда, ако не си се следил там? Дежурният лекар имам предвид, който е на смяна? Или щом не си им бил пациент ще те върнат?    Благодаря!

Започнало раждане изисква неотложна медицинска помощ и Е спешно състояние, не мога да си представя да върнат някого. Но правилно са ти казали, че ако така или иначе искаш да раждаш там е по-смислено да се разгледаш болницата, пакетите за раждане, да намериш кой да те следи или поне да се запознае със случая ти ако вече си в по-напреднала бременност.

# 184
  • Sofia
Някой знае ли дали можеш “просто да се явиш” в болницата в начален родилен етап и да поемат раждането ти в Токуда, ако не си се следил там? Дежурният лекар имам предвид, който е на смяна? Или щом не си им бил пациент ще те върнат?    Благодаря!

Започнало раждане изисква неотложна медицинска помощ и Е спешно състояние, не мога да си представя да върнат някого. Но правилно са ти казали, че ако така или иначе искаш да раждаш там е по-смислено да се разгледаш болницата, пакетите за раждане, да намериш кой да те следи или поне да се запознае със случая ти ако вече си в по-напреднала бременност.

Според мен минете на един преглед при лекар, който изберете и запишете час по-рано тъй като за някой от тях няма часове месеци наред, за да ви имат данните и изследванията в тяхната система. Ако раждате нормално може би не е талкова критично, но ако е секцио е добре и за самия лекар да познава вашия случай. Казвам го понеже непредвидените ситуации възникват в последните месеци дори и бременността да е протичала без проблеми преди това.

# 185
Вчера някаква жена във Фейсбук груха търсеше друга проследяваща лекарка тъй като сегашната напускала Токуда. Попитаха я там, но не каза коя е докторката, която напуска. Може и да е тя.

От майчинска група във ФБ разбрах, че няма да са вече в Токуда Кирякова (при която родих аз) и Кирилова.

А знаете ли какво се е случило с др Кирилова и защо вече не е част от екипа в Токуда?

Нямам идея, видях инфото под пост

Вече Кирякова е в МЦ Неовитро.

# 186
Здравейте ,
Някой раждал ли е при Д-р Маркова .
Следи ме от началото , но много се чудя дали да раждам в Токуда .

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 11:50 от grigorovska1

# 187
Здравейте ,
Някой раждал ли е при Д-р Маркова .
Следи ме от началото , но много се чудя дали да раждам в Токуда .
Здравейте,
Нямам отговор на въпроса Ви, но ми стана любопитно - защо се колебаете за раждане там?

# 188
Здравейте, за мамите, които вече са раждали там. Ако бебенцето остане при вас дават ли ви памперси да сменяте през ноща или трябва да си взема?

# 189
Нямате ангажимент да сменяте памперси, дрехи и тн. Ако трябва нещо да му бъде сменено го носите при тях и те си го сменят 🙂

# 190
Здравейте, след раждането ще поискам самостоятелна стая, но разбрах, че ако са пълни ще ме сложат в двойна. Назад в темата видях, че пише, че в двойна стая не може да идват на свиждане други хора, за да не се притеснява другата майка с бебето й.

Как става ако искам поне веднъж да дойде моят мъж или майка ми. Има си отделно помещение ли?

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 09:42 от Liliannn18

# 191
Здравейте, след раждането ще поискам самостоятелна стая, но разбрах, че ако са пълни ще ме сложат в двойна. Назад в темата видях, че пише, че в двойна стая не може да идват на свиждане други хора, за да не се притеснява другата майка с бебето й.

Как става ако искам поне веднъж да дойде моят мъж или майка ми. Има си отделно помещение ли?

Няма отделно помещение. Виждате се с мъжа ви извън отделението

# 192
За мен една вечер нямаше самостоятелна стая и в двойната дойдоха близки на другата родилка. Беше несъобразително, че повече от 1 човек беше извикала, предупредиха но по 1 само. И ние с мъжа ми излязохме и се видяхме пак в родилното, но в зоната със столчета в дъното. Беше ок.

# 193
Здравейте,
Избрах Токуда и Васил Василев имате ли някакви отзиви?

Също така се чудя за епидурална упойка или без. Знам че зависи от лекаря, който ти я слага. Дали има мами с опит в Токуда и упойка да споделят мнение?

Благодаря ви!

# 194
LeoSummer, добър избор. Аз родих при Василев и бих го препоръчала. Относно епидуралната, може би зависи как ще протекат нещата. Аз исках да раждам без, но нещата въобще не се стекоха както очаквах. Стоях 1 денонощие в родилна зала с изтекли води, на следващата сутрин имах само 3см разкритие и Василев каза, че е най-добре да пуснем окситоцин, за да тръгне раждането. Когато акушерката попита за епидурална, той отговори вместо мен, че искам иии, аз, тъй като бях чувала, че от окситоцина болката става много по-силна, се съгласих. Да, обаче след упойката контракциите намаляха и нещата се проточиха още. Спряхме упойката, за да прогресира раждането. Не искам да изпадам в подробности, а и не съм имала друго раждане за съпоставка, но може би, ако всичко беше протекло "по учебник" с постепенно увеличаване на разкритието, епидуралната бих я пропуснала.

Общи условия

Активация на акаунт