Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 40 545
  • 757
  •   2
Отговори
# 240
Привет!

Аз изпратих всички фактури, епикризите, допълнително ми поискаха заявлението за избор на екип (поискайте си го още при изписването, по-горе е коментирано как става). Попълних онлайн заявление и прикачих документите, предполагам при всеки застраховател е сходно и не след дълго възстановиха сумата, съгласно покритието, за което съм застрахована. Не беше никак сложно.

Здравейте, относно цените , някой знае ли как стои въпроса ако се ползва здравна застраховка. В моята фирма имаме, но не мисля за занимавам АГ да я питам, към кого мога да се обърна. Например в пакета ми пише на покрития:
700 лв раждане
500 лв избор на екип
1000 лв консумативи
Моя колежка ми каза, че си ги е използвала всичките в Щерев обаче и са й ги приспаднали, но така са й изготвили документите, които да представи на застрахователя

# 241
Аз родих съвсем скоро и прегледът беше при ортопед ! Освен това имам снимки от ехографията , както и описание на резултатите от прегледа в епикризата. Ехографията си е част от неонатологичния пакет.

# 242
Аз имам предвид прегледът, който се извършва до 1 месец след раждането. Иначе докато сте в болницата има ехография на тазобедрени стави, да, но мисля, че е важно около 40-я ден да се посети отново ортопед.

# 243
Здравейте!
На някого да са му изписвали коктейла с рициновото масло ? И ако да, то може ли да споделите опит ? Имаше ли ефект от него или да нямам огромни очаквания.. д-р Леков ми каза довечера да го пия и да се надяваме да се случат нещата, защото започнах да пренасям и ако не стане четвъртък да влизам за секцио.

# 244
Да, може да пробвате с коктейла. Няма гаранция, че ще се случат нещата, но не пречи да пробвате. Аз правих дълги разходки, катерих стълби, ядох фурми, пих чай от малинови листа и като цяло всичко, което се знае че подпомага процеса да се стартира естественото раждане.
Бъдете спокойна и всичко ще се случи по най - добрия начин!

# 245
Имам въпрос към дамите, които са раждали естествено - когато постъпите в болницата веднага ли мъжът ви трябва да си тръгне или може да остане при вас в началните етапи на раждането, докато все още не е в активната си фаза?

# 246
Здравейте!
На някого да са му изписвали коктейла с рициновото масло ? И ако да, то може ли да споделите опит ? Имаше ли ефект от него или да нямам огромни очаквания.. д-р Леков ми каза довечера да го пия и да се надяваме да се случат нещата, защото започнах да пренасям и ако не стане четвъртък да влизам за секцио.

Здравейте, а не се ли прави опит за индукция с окситоцин преди да се пристъпи към секцио или зависи от случая?

# 247
То се прави, но той каза, че нямам показателите изобщо за индукция все още и ще опитаме така..
обясни ми, че за индукция трябва да имам контракции или някакво разкритие или изобщо някакво движение.. ако успеем с рициновото нещо да задвижим предполагам, че ще ме пуснат на окситоцин, но преди това не могло да се пристъпи към индукция.. така ми каза..
секциото е крайния вариант, че да не отивам на 10 дни с пренасяне, което каза, че не е ок..
Здравейте!

Здравейте, а не се ли прави опит за индукция с окситоцин преди да се пристъпи към секцио или зависи от случая?

# 248
  • Sofia
То се прави, но той каза, че нямам показателите изобщо за индукция все още и ще опитаме така..
обясни ми, че за индукция трябва да имам контракции или някакво разкритие или изобщо някакво движение.. ако успеем с рициновото нещо да задвижим предполагам, че ще ме пуснат на окситоцин, но преди това не могло да се пристъпи към индукция.. така ми каза..
секциото е крайния вариант, че да не отивам на 10 дни с пренасяне, което каза, че не е ок..
Здравейте!

В болница ли сте под наблюдение или вкъщи?

# 249
Вкъщи съм си
Здравейте!

В болница ли сте под наблюдение или вкъщи?

# 250
Привет!
При мен също нямаше разкритие, шийката не беше изгладена и омекнала. Приеха ме и нощувах в болницата, следяха тонове и тн. На сутринта ми направиха клизма и ми дадоха някакви таблетки (не помня името, но не е окситоцин, тъй като както казахте за него трябва да имаш разкритие). Не се случиха нещата в този ден, не получих по-голямо разкритие и ме върнаха в отделението. Вечерта започнах да усещам контракции (предполагам от медикамента) и сутринта при проверка имах вече 4 см, направиха ми отново клизма и ми вляха окситоцин. Родих в 12.00 същия ден.
Рициново масло не съм приемала.

Здравейте!

# 251
Привет и от мен! Идвам да споделя мнението си за болницата, тъй като родих преди няколко дни при д-р Апостолова. Впечатленията ми са повече от отлични - д-р Апостолова е невероятен човек и специалист, аз родих рано сутринта, а жената влетя в родилна зала за 15 минути, почувствах се буквално все едно ангел влезе при мен. Целият екип, който ме израждаше, бяха страхотни, подкрепящи, напътстващи. Грижите непосредствено след раждането за мен, както и тези, когато ни преместиха в неонатология/родилно - за мен и детето, бяха също на изключително високо ниво. Всеки ден ни викаха да ни учат на тоалет на бебето, където междувременно се виждахме с неонатолог да ни даде сведения за децата. Докато аз бях в отделението, дойде доц. Маринов и правеше детски ехокардиографии. Това изследване не е включено в пакета и ни предложиха,ако искаме, да си го платим допълнително, което аз реших да направя, тъй като така или иначе мислех пренатално да ходя при него да провери сърцето за всеки случай. Акушерките бяха изключително подкрепящи за кърменето - на мен лично много ми помогнаха - как да хвана бебето, как да подам гърда, обясниха ми какво следва да усещам, за какво да следя. Целият им екип е много грижовен, просто съм възхитена от отношението. Ако един ден имаме второ дете - без да се замислям ще избера д-р Апостолова и болница Токуда. 🙏

# 252
Здравейте, имам малко странен въпрос. Приятелка е раждала в друга болница и са ги изписвали в Неделя, но по документи изписването е било Понеделник. Дали в Токуда има такава практика или не? Интересно ми е заради бащинството.

# 253
Имам въпрос към дамите, които са раждали естествено - когато постъпите в болницата веднага ли мъжът ви трябва да си тръгне или може да остане при вас в началните етапи на раждането, докато все още не е в активната си фаза?

Аз родих естествено съвсем скоро и ми предложиха или да се прибера вкъщи, или да остана във ВРБ, докато стане време да ме прехвърлят в родилна зала. Много зависи в какъв етап от раждането си, разбира се. Решихме да остана и позволиха на мъжа ми да остане с мен във ВРБ, докато ме прехвърлят в родилна зала, защото имаше свободни единични стаи в отделението.

# 254
  • Sofia
Привет и от мен! Идвам да споделя мнението си за болницата, тъй като родих преди няколко дни при д-р Апостолова. Впечатленията ми са повече от отлични - д-р Апостолова е невероятен човек и специалист, аз родих рано сутринта, а жената влетя в родилна зала за 15 минути, почувствах се буквално все едно ангел влезе при мен. Целият екип, който ме израждаше, бяха страхотни, подкрепящи, напътстващи. Грижите непосредствено след раждането за мен, както и тези, когато ни преместиха в неонатология/родилно - за мен и детето, бяха също на изключително високо ниво. Всеки ден ни викаха да ни учат на тоалет на бебето, където междувременно се виждахме с неонатолог да ни даде сведения за децата. Докато аз бях в отделението, дойде доц. Маринов и правеше детски ехокардиографии. Това изследване не е включено в пакета и ни предложиха,ако искаме, да си го платим допълнително, което аз реших да направя, тъй като така или иначе мислех пренатално да ходя при него да провери сърцето за всеки случай. Акушерките бяха изключително подкрепящи за кърменето - на мен лично много ми помогнаха - как да хвана бебето, как да подам гърда, обясниха ми какво следва да усещам, за какво да следя. Целият им екип е много грижовен, просто съм възхитена от отношението. Ако един ден имаме второ дете - без да се замислям ще избера д-р Апостолова и болница Токуда. 🙏

Явно има някой промени от миналата година и дано да са за добро. Приятно съм изненадана, че са повикали доцент Маринов. По принцип работеха преди с Пелчиков. Дори последно като водихме детето на преглед пак го видях там.
Това за тоалета всеки ден при визитациите пак е странно и явно ново. При мен ден преди изписването и в самия ден на изписването ме викаха да ми показват как прави тоалет.
За кърменето също съм изненадана, останах с впечатление, че не им се занимава много и си дават адаптираното мляко. Разбирам ги, претоварени са с толкова много мъници в неонатология. Като цяло аз от неонатология забележки нямам, моето бебе се роди в 34 седмица, беше няколко дни в кувиоз и се грижиха добре за него.

Общи условия

Активация на акаунт