Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 41 092
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Аз съм при д-р Леков и ми се случва да му се обадя почти плачеща и разтревожена и винаги успява да ме успокои. Наистина е човечен, случва ми се да го търся два пъти в седмицата и откликва. Аз лично съм рискова бременност, все още не се знае дали при него ще родя или няма да ме препрати към друг в болницата, но засега той си ме следи. За прееклампсия специално, не мога да дам мнение май само това нямам все още.
Много благодаря за препоръката.
"За прееклампсия специално, не мога да дам мнение май само това нямам все още" - пу пу, не препоръчвам на никой това. Особено в комбинация с лекар, който е натоварен и изпуска неща, резултата може да е фатален, както при мен.
Благодаря за насоките, ще пробвам Леков и дали би се заел с мен.

Аз родих при доктор Леков. Бременна след инвитро, скъсена шийка заради  друг доктор. В крайна сметка благодарение на Леков добутах до 37+4 когато ми беше плановото секцио. Отидете, носете си изследванията поговорете с него. Той е искрен. Ако прецени че не може да се справи няма да ви залъгва

# 271
Момичета имам нужда от помощ..
Следя се в Токуда откакто родих дъщеря ми- преди 4г близо. Преди това се следях в частния кабинет на лекарката, но раждах в Токуда. На всички Микробиологии ми откриваха нещо.
Откакто започнах да се следя в Токуда вече 4та година микробиологията ми е чиста. Сега съм бременна отново в 6м и както се досещате вече съм пускала микробиология два пъти заради ужасно течение с миризма. И двете микробиологии са абсолютно чисти. Вече се съмнявам много в това дали изобщо се обработват добре тези микробиологии и дали не е добре да се пусне някъде другаде. Моля ви да споделите, вие имали ли сте някога някаква бактерия и излиза ли дори една Кандида или не я зачитат и не в пишат.
Много ще съм ви благодарна
На мен в 9тия месец от бременността като пусках микробиология в Токуда ми излезе кандида. Аз подозирах, че ще излезе, защото имах доста засилено течение, по-различно от това което си имах през бременността. Съответно лекарката ми изписа медикамент за кандидата съобразно бременността и течението изчезна, но не ми е правена повторна микробиология след това.

# 272
Здравейте, чудех се дали ви помогнал коктейла и успяхте ли да родите бебчо навреме? Simple Smile Надявам се всичко е било наред?

То се прави, но той каза, че нямам показателите изобщо за индукция все още и ще опитаме така..
обясни ми, че за индукция трябва да имам контракции или някакво разкритие или изобщо някакво движение.. ако успеем с рициновото нещо да задвижим предполагам, че ще ме пуснат на окситоцин, но преди това не могло да се пристъпи към индукция.. така ми каза..
секциото е крайния вариант, че да не отивам на 10 дни с пренасяне, което каза, че не е ок..
Здравейте!
На някого да са му изписвали коктейла с рициновото масло ? И ако да, то може ли да споделите опит ? Имаше ли ефект от него или да нямам огромни очаквания.. д-р Леков ми каза довечера да го пия и да се надяваме да се случат нещата, защото започнах да пренасям и ако не стане четвъртък да влизам за секцио.

Здравейте, а не се ли прави опит за индукция с окситоцин преди да се пристъпи към секцио или зависи от случая?

# 273
Здравейте,

От години планирам да се регистрирам, но след едно ужасно травмиращо раждане в прехвалена репродуктивна болница, все решавах да си спестя разказа и само да чета различни теми при вас.
За щастие, съвсем скоро успях да променя нагласата си, след едно по-скоро позитивно и леко раждане в МБАЛ Токуда, което се случи благодарение на екипа на Доктор Леков и акушерката Милица.

Отивайки на тонове, водите ми изтекоха в съблекалнята на кабинета на Доктор Леков, филмова сцена, все едно някой плисна кофа с вода в краката ми! Още там, усетих огромната подкрепа и позитивното отношение на целия екип на Токуда, поне този който бях срещала към този момент. (имахме си противоречията с една от акушерките, но нищо извън единичен груб коментар) След проемането ми, тоновете на бебето бяха следени редовно и никой не пришпори раждането, въпреки изтеклите води. След по - малко от 24 часа, всичко се случи изцяло естествено.
Доктор Леков, макар силната травма, която носех от предишния ми опит, както и непрекъснатото ми оплакване, как няма да успея и всякакви други глупости, беше изключително човечен, подкрепящ и позитивен.

След раждането, че и преди него, емоциите ми бяха доста неконтролируеми, плачех без особена причина, почти постоянно, като всички се опитваха да ме успокоят и накарат да се почувствам по - добре.

Освен Доктор Леков,  поради настъпил кръвоизлив след раждането, успях да се запозная и с Доктор Василев, както и анестезиолог, който се представи само с малкото си име Димитър - много спокойни, усмихнати, предразполагащи специалисти.След преместването ми в родилно отделение, Доктор Леков неколкократно ме посети, а дните в които отсъстваше поддържахме връзка по телефона.

За всеки, който търси разбиращ, добронамерен и позитивен АГ, смея да кажа, че Доктор Леков е прекрасен избор!

Тъй като все още споменитем и са пресни, ще се радвам да отговоря на въпросите на всички бъдещи мами! Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 19:11 от verv

# 274
В Надежда ли беше първото раждане? Simple Smile

# 275
Момичета, каква е практика в Токуда при преносване? Колко дни ви чакат? Аз съм при доц. Атанасова и още чакам да каже колко ще ме чака.

# 276
Момичета, каква е практика в Токуда при преносване? Колко дни ви чакат? Аз съм при доц. Атанасова и още чакам да каже колко ще ме чака.
На мен ми бяха казали, че могат да ме изчакат макс 10 дни да пренося, но всичко зависи от развитието на бебето, тоновете, водите, плацентата и т.н.

# 277
Аз бях при д-р Василев. С него се бяхме разбрали да чакаме 1 седмица и ако няма нищо, да обсъждаме алтернативни варианти. Аз обаче на 6-тия ден вечерта започнах да раждам, та така и не стигнахме до там. Grinning Иначе съм чувала, че дават коктейли за предизвикване на раждане.

# 278
На отворени врати, които бях посетила,акушерката от лекцията каза, че се спазва протоколът да се чака до 41 г.с. Това е максималното за България, като изключим май Ла Вита Нова

# 279
По време на моята бременност на всичките микробиологии излизаше Кандида. Каквото и да правихме, не се повлияваше. Тъй като беше без никакви симптоми, накрая спряхме да се опитваме да  борим, защото с глобули различни не се повлия, а не можех и да пия медикамент заради бременността. Декември съм контролно 6м. след раждане и ми е любопитно😀

# 280
В Надежда ли беше първото раждане? Simple Smile

Ako въпросът е към мен - да Simple Smile

# 281
При раждане в Токуда има ли нужда да се издава направление за хоспитализация от следящ доктор по НЗОК или такива неща автоматично отпадат? И като цяло трябва ли да се носи някакъв вид "дневник" от проследяващия по НЗОК, ако е имало такъв?

# 282
Не съм се следила по здравна каса, но д-р Апостолова ми издаде направление за раждането, така че предполагам във Вашия случай ще е необходимо да се издаде от лекаря, проследяващ по НЗОК.
Освен направлението, носих изследванията относно кръвната група, васерман, СПИН и хрпатит (дано не пропускам нещо), важно е тези изследвания да са правени по време на бременността.  

[/b]
При раждане в Токуда има ли нужда да се издава направление за хоспитализация от следящ доктор по НЗОК или такива неща автоматично отпадат? И като цяло трябва ли да се носи някакъв вид "дневник" от проследяващия по НЗОК, ако е имало такъв?

# 283
  • Sofia
Токуда си издават сами направленията. Изследвания за кръвна група от други лаборатории/болници не признават. При приемане ще Ви пуснат изследвания.

# 284
Как си издават сами направленията? Тоест не трябва да искаме от личният лекар ли или? (За раждането)

Общи условия

Активация на акаунт