Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 27 108
  • 498
  •   3
Отговори
# 450
За съжаление и моят опит с кърменето в болницата не е позитивен. Помощтта  се изразяваше в това да натиснат главата на бебето към гърдата. Един от дните, в които ми показваха как се къпе, ме попитаха помогнали ли са ми с кърменето и бяха много шокирани като казах, че не са. За мен пшне това не беше помощ. В същия ден дойде една сестра, постоя при мен 5 мин (най-дългият престой), също притисна бебето към гърдата, а след като то се пусна на първата минута ми каза, че имим плоски зърна и да взема протектори. Е, те закрепиха положението за осгаващото време в болницата, но така и не получих адекватни съвети и реална помощ. Кърменето вкъщи беше много трудно и болезнено, съпътствано от нерви и сълзи и желание да се откажа всеки дет. Нещата започнаха да се случват към четвъртия месец и чак на петия вече беше безпроблемно. Като съвет за бъдещите майки - подгответе се с въпроси и, когато не се справате, настоявайте да ви помогнат. Не знам доколко по-добре щеше да е, ако бях по-настоятелна, аз се отказах да питам, след като усетих, че съветите им не резонират с усещането ми, но не пречи да се чуе мнение.

# 451
Здравейте,
Която е била с планувано секцио, може ли да ми каже, кога се среща с анестезиолога?
Имам преглед при алерголог и трябва да му покажа документите относно упойката, също имам изписан урбазон, който трябва да ми се бие преди операцията.

# 452
Аз го видях в операционната, тогава му казах за алергиите си, преди това пиех 3-4 дни зиртек. Може да обсъдиш с АГ предварително урбазона.

# 453
Да и Зиртек ще пия.
АГ каза да кажа на анестезиолога за урбазона. Явно в операционната ще го бият значи.

# 454
А при самия прием в болницата като дават документите за попълване там няма ли някъде къде да се опише какви алергии и непоносимости имаш? В болницата, в която раждах аз при планово секцио задължително се попълваше и анестизиолога предварително си знаеше.

# 455
Аз го видях в операционната, тогава му казах за алергиите си, преди това пиех 3-4 дни зиртек. Може да обсъдиш с АГ предварително урбазона.

А зиртека пихте ли го в деня на секциото? На мен ми е изписан час преди него, но мислих, че ще обсъдя с анестезиолог и това или директно да си го пия

# 456
Относно Зиртека - пих го и сутринта преди самото секцио (не съм съобразявала да е точно 1 час преди това, защото нямаш гаранция кога ще те викнат за раждането - казват ти 8:30 да си готов и да чакаш).

При прием в болницата вписват алергиите в документите + слагат гривна на ръката, на която също пише медикаментите, към които сте алергични. При поставяне на медикаменти сестрите/ лекарите и анестезиолога изрично си ме питаха за алергии, а и вие сами може да си споменете, когато се доближат с инжекция или друго 😁

# 457
Относно алергиите - има ли как да се направи някакъв тест предварително? Аз не знам да имам алергии към медикаменти, но пък и никога не ми се е налагало да ми бият упойки или да пия някакви сериозни лекарства. Единствено са ми били краткотрайна анестезия за пункциите и малко се притеснявам да не се окаже, че имам алергия към нещо.

# 458
Относно Зиртека - пих го и сутринта преди самото секцио (не съм съобразявала да е точно 1 час преди това, защото нямаш гаранция кога ще те викнат за раждането - казват ти 8:30 да си готов и да чакаш).

При прием в болницата вписват алергиите в документите + слагат гривна на ръката, на която също пише медикаментите, към които сте алергични. При поставяне на медикаменти сестрите/ лекарите и анестезиолога изрично си ме питаха за алергии, а и вие сами може да си споменете, когато се доближат с инжекция или друго 😁

Еми зиртека значи ще си го пия, а за урбазона ще кажа и при прием и ще подпитвам, понеже пише час преди самото секцио, дано мине някой да ми го сложи 😅
Анестезиолога беше ли при вас през цялото времв?

# 459
Да, излезе само за няколко минути по време на секциото и после пак се върна.

Относно алергиите - може да си запазите час за алерголог в Токуда. Той ще ви тества за упойки като ви надраска с 18-20 медикамента и след 20 мин провери дали има реакция на някоя.

# 460
В деня на приема за планово секцио правят тест за алергии на ръката. И в документацията се попълва, не се безпокойте, няма да се изпусне такова нещо

# 461
Здравейте, след секцио слагат ли профилактично фраксипарин?

# 462
Здравейте, след секцио слагат ли профилактично фраксипарин?

Да

# 463
  • вече в собствен дом
Здравейте! Преди време имаше едни стаи в Токуда за придружителите на лежащо болните пациенти. На хотелски начала бяха , за да можеш да нощуваш там като придружител. Дали още съществуват? Някой знае ли? Също така някой ако знае цени на самостоятелни стаи в неврохирургия ?

# 464
  • София
При изписване на бебе, задължително ли е то са бъде изнесено от болницата в т.нар. Кошница за кола ? Има ли вариант да бъде изнесено на ръце ако в колата има вече поставен стол с приставка за новородено?

Общи условия

Активация на акаунт