Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 41 053
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
В Токуда като университетска болница присъстват ли студенти по време на раждането и поне искат ли съгласие?

# 631
На моето раждане преди една година присъстваха специализанти - никой не ме е питал.

# 632
На мен дори ми удариха един шев и никой не ме е питал 😁

В Токуда като университетска болница присъстват ли студенти по време на раждането и поне искат ли съгласие?

# 633
Във всяка университетска болница имате право да откажете специализантите да се упражняват върху вас, но не мисля, че може да им се забрани да наблюдават. Помня една позната някакви декларации беше носила в болницата при раждането, не знам дали все още е така.

# 634
Е, как да не са ви питали за присъствиетоспециално, при постъпване се попълва информирано съгласие за това.

# 635
За присъствието очаквах, но за шева мислех, че ще ме питат. Аз не съм и имала против де, иначе сигурно щях да ги спра. Все пак и те трябва да се научат, а и лекарката упражняваше строг контрол на действията на специализанта. Лично мен не са ме притеснили.

Е, как да не са ви питали за присъствиетоспециално, при постъпване се попълва информирано съгласие за това.

# 636
Здравейте, преди бях срещала коментари на пациентки на доц. Атанасова, че препоръчва конкретен колега за следене по ЗК. Знаете ли името на специалиста?

Аз се следя при нея, прати ме при д-р Мариета  Сирманова в Неоклиник, много е готина и не се чака

Следих се с първата бременност и ако имам следваща отново бих избрала нея, много е готина и вдъхва спокойствие.

# 637
Можете ли да ми кажете как да си запиша час за кабинета за алергии в Токуда?

# 638

Онлайн през сайта им.

# 639

Онлайн през сайта им.

Става също и по телефона

# 640
Аз родих секцио при доц. Атанасова, изпрати ме на алерголог за тестване за упойки преди раждането.
На моето раждане също присъстваха специализанти, но само наблюдаваха. При приема подписах информирано съгласие.

# 641
И мен следящата ме АГ в Токуда ме изпрати при алерголог в болницата, беше повече по мое настояване. Доц Нашар ме оперира заедно със специализантка, тъй като раждането ми премина с усложнения през операционната минаха доста други лекари вкл специализанти. Това е нещо нормално, така се учат младите лекари.

# 642
Разбирам, че младите лекари трябва да се учат, но не мисля, че мога да се чувствам нормално в такъв момент ако ме наблюдават 100 човека, при все, че си плащам не малка сума за това. Ако беше безплатно в името на науката - разбирам, да нямаш претенции, но цената не е и малка..

# 643
Честно казано и на мен не ми беше много ок да се изсипят 10 човека докато съм притеснена и получавам контракции и да гледат как ме проверяват за разкритие. Разбирам, че за тях това е нещо напълно нормално и част от работата, ама за мен не е ежедневие да ме човъркат така и да има и публика и то в такъв момент. Иначе и на моята операция имаше специализант, но бях толкова ошашкана, че чак на края се усетих какво се случва.

# 644
Aз като инвитро пациент спрях да се вълнувам колко хора ме виждат гола и безпомощна. Виж да ме шие неопитен няма да приема. Намирам се за достатъчно изстрадала, за да заслужавам шев, който няма да създава проблеми после.

Общи условия

Активация на акаунт