Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 40 513
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
А кога слагат епидурална упойка, ако родилката пожелае ? И прави ли се предварително тест за алергии ?

# 706
На мен ми сложиха, когато лекарката прецени че вече може, чакаха да ми омекне шийката достатъчно. А за тест за алергии чрез надраскване като ме приеха в болницата.

# 707
  • София
За тези секцио, как процедират? Дават ли информация на родилката как е бебето й докато тя е в следродилна зала? Има ли възможност да ти снимат бебока, че е добре и т.н
Знам че искам много, но имам травма от друга болница където след секциото не ми казаха нищо за детето ( а е спряло да диша за момент ) , също така като дойде време да си го взема ми казаха “изчакайте” и така още 1 ден не знаех какво е станало с детето ми. После разбрах, че е било в кувьоз и е на антибиотик.За това ми се иска да знам има ли вариант за повече информация и ако да с кого трябва да говоря. Все пак за тези пари се надявам отношението да е малко по-различно.

# 708
Здравейте,
Някой знае ли д-р Богданова кой я замества? Имаме планирано секцио, но излиза отпуск и се притеснявам ако тръгна да раждам, човекът който я замества ли оперира или дежурният?

# 709
За тези секцио, как процедират? Дават ли информация на родилката как е бебето й докато тя е в следродилна зала? Има ли възможност да ти снимат бебока, че е добре и т.н
Знам че искам много, но имам травма от друга болница където след секциото не ми казаха нищо за детето ( а е спряло да диша за момент ) , също така като дойде време да си го взема ми казаха “изчакайте” и така още 1 ден не знаех какво е станало с детето ми. После разбрах, че е било в кувьоз и е на антибиотик.За това ми се иска да знам има ли вариант за повече информация и ако да с кого трябва да говоря. Все пак за тези пари се надявам отношението да е малко по-различно.

При секцио, когато го извадят, го увиват в един чаршаф и ти го дават - при мен беше бузка в бузка 😁 можеш да го цункаш и тн. Действието е за около 30-40 сек. Аз си носех телефона и анестезиологът влезе в ролята на фотограф и ни нащрака няколко снимки. След това неонатолозите го поемат. Когато те преместят в реанимацията, поне няколко часа няма да го виждаш. На мен ми го донесоха може би към 21ч вечерта за 10-15 мин да го погушкам. Но ако има някакво усложнение или каквото и да е, идва при теб неонатолог и те уведомява. На следващата сутрин те раздвижват и те местят в родилвн сектор и към обяд ти носят бебето. Остава си при теб, взимат го за смяна на памперс и ти го връщат сменен и с мляко, да седи на лампа или др прегледи. През нощта може да спи при теб, носят ти мляко. Сутрин заедно ходите за тоалет и ти показват как се къпе, маже и тн. Междувременно дежурният неонатолог ти дава инфо как е бебето.

# 710
Аз родих секцио на обяд, донесоха моето бебе и на другите в майки към 16ч за първи път. След 3 часа още един път и мисля, че и в 22ч вечерта за последно. Тогава разрешиха и да предложим гърда. Оставят ви ги за малко да си го видите погушкате. Даже снимки ни направиха акушерките. Захранват ги 7часа след раждане с адаптирано мляко да знаете. Имат си протокол.

# 711

Дават бебето бузка до бузка. Сестра дори ми предложи и ни снима с моят телефон.
После те местят в реанимация и след няколко часа ти носят бебето. Аз родих сутринта и ми го носиха три пъти (на всеки три часа). Дали са информация и на роднините ми отвън, които са чакали че съм родила и всичко е наред и с мен и бебето, а след няколко часа ми казаха, че мога да дам номера на бебето и да отидат да го видят в родилният сектор през стъклото. Общо взето съм много доволна, всичко беше наред. Информацията ми е прясна, от миналата сряда. 😄

# 712
Здравейте, някой скоро да се е следил или да е раждал при д-р Апостолова? Видях доста добри мнения в предните теми, но ми прави впечатление, че с времето намаляват отзивите за нея и се зачудих дали няма причина за това Thinking

# 713
Аз раждах при нея преди 4 месеца и половина, следях се почти от началото, изобщо не съм доволна. Чувствах се неудобно при всяко питане при нея, накрая разбрах от регистратура, че тя е в отпуск цялата седмица, когато ми беше термина, дори не ме беше предупредила, въпреки че бях при нея всяка седмица за тонове накрая. Все пак родих по-рано, по естествен начин, с нея и се радвам, че поне попаднах на чудесна акушерка. Аз лично не бих повторила при нея следенето и раждането, живот и здраве при следваща бременност.

# 714
Относно Апостолова - аз също се следях при нея - със смесени чувства съм. Случвало се е да почакам пред кабинета повече от час, не е от приказливите/ обясняващите в детайли -  трябва да си питате, за да ви отговори. До финала не ми беше обяснила как протича естественото или секциото в болницата или настаняването и т.н. - бях се информирала от тази тема и съответно не съм я и питала.
Теоретично подкрепя естественото, но останах с усещане че поради натовареният им график може да опита в посока секцио.
Позитивни неща са, че обръща внимание на резултатите от прегледите и изследванията, гледа си детайлно бебчето на УЗ, разбира си от работата и много лесно и бързо се възстанових от секциото, което ми направи.

Някак си не успях да създам по-близка връзка с нея, останахме доста дистантни, НО и имах доверие като лекар, че ще свърши добра работа, т.к. ми я бяха препоръчали.

Докато бях в болницата останах с много добро впечатление от Леков и може би от Атанасова по време на визитациите като алтернативи.

# 715
Привет и от мен! Идвам да споделя мнението си за болницата, тъй като родих преди няколко дни при д-р Апостолова. Впечатленията ми са повече от отлични - д-р Апостолова е невероятен човек и специалист, аз родих рано сутринта, а жената влетя в родилна зала за 15 минути, почувствах се буквално все едно ангел влезе при мен. Целият екип, който ме израждаше, бяха страхотни, подкрепящи, напътстващи. Грижите непосредствено след раждането за мен, както и тези, когато ни преместиха в неонатология/родилно - за мен и детето, бяха също на изключително високо ниво. Всеки ден ни викаха да ни учат на тоалет на бебето, където междувременно се виждахме с неонатолог да ни даде сведения за децата. Докато аз бях в отделението, дойде доц. Маринов и правеше детски ехокардиографии. Това изследване не е включено в пакета и ни предложиха,ако искаме, да си го платим допълнително, което аз реших да направя, тъй като така или иначе мислех пренатално да ходя при него да провери сърцето за всеки случай. Акушерките бяха изключително подкрепящи за кърменето - на мен лично много ми помогнаха - как да хвана бебето, как да подам гърда, обясниха ми какво следва да усещам, за какво да следя. Целият им екип е много грижовен, просто съм възхитена от отношението. Ако един ден имаме второ дете - без да се замислям ще избера д-р Апостолова и болница Токуда. 🙏

Моят опит с др Апостолова.

Допълвам: vaya14, и при мен излезе в отпуск за 4-5 дни около 2 седмици преди термина ми, но ме предупреди, както и за кой заместващ лекар да си запиша час.
Не знам защо очаквате да ви информират как минава естествено/секцио. Напътствия за естественото се дават на момента, като дойдат контракциите и стане време за напъните. Мен ме подкрепи в избора ми за естествено раждане без епидурална ,въпреки че е на мнение,че упойката при раждане е един от големите пробиви на съвременната медицина. Иначе за мен е важно лекарят да е компетентен и да си свърши добре работата, а не да си говорим и да сме приятелки. След раждането имам само 3 външни шева и никакви проблеми. Жената дойде да ме види и в родилното, докато лежах.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 22:56 от PumpkinPraline

# 716
Последният коментар ми напомни, че докато бяхме в родилното аз и още няколко момичета, нейни пациентки, не дойде да ни види нито веднъж. Аз също не очаквам да сме приятелки, но малко човешко отношение би било добре в този деликатен момент. Препоръчвам доктор Леков силно откъм отношение, човекът ми направи прегледът за прием и въпреки, че не съм му пациентка ме запомни и дойде да ме види след като съм родила.

# 717
  • Sofia
Последният коментар ми напомни, че докато бяхме в родилното аз и още няколко момичета, нейни пациентки, не дойде да ни види нито веднъж. Аз също не очаквам да сме приятелки, но малко човешко отношение би било добре в този деликатен момент. Препоръчвам доктор Леков силно откъм отношение, човекът ми направи прегледът за прием и въпреки, че не съм му пациентка ме запомни и дойде да ме види след като съм родила.

Моят опит е подобен, но много по-лошо се развиха нещата с Апостолова. А д-р Леков е чудесен.

# 718
Момичета,изненадана съм и съжалявам за лошия ви опит. Sad Надявам де все пак,че всичко с вас и бебчетата ви е наред. 🙏

# 719
Дали може някаква конкретика да се даде за тази Апостолова? Аз имам лош опит в друга болница, но ако ме питат за мнение за доктора, “разочарована” е твърде меко описание. Въпросният доктор от другата болница се държа с мен като с улично куче, подиграваше се, държеше се надменно, говореше арогантно, псуваше “стига си ревала като животно, напъвай, БЕ!”.

Такава ли е и Апостолова?

Общи условия

Активация на акаунт