Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 40 456
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Не, не е такава. На мен даже ми направи комплимент, докато напъвах, колко добре и ефективно съм напъвала. После като дойде да ме види в родилното, ми каза, че раждането ми било страхотна емоция за целия им екип. Затова и съм изненадана от коментарите. Да, не е от най-приказливите, но има много знания и когато трябва, говори. Мен ме бяха приели за индукция, но дъщеря ми тръгна да се ражда естествено, Апостолова дойде за 15-20 минути до родилна зала в 2 сутринта при все, че не беше дежурна.

# 721
Здравейте!

Има ли как след като се роди бебето да си е изцяло на кърма да не му дават формула?

И ако да трябва ли да си нося собствени шишета за моята кърма и стерилизатор или пък контейнери за кърма?

# 722
  • Бургас
Ако ви е слязла и на вас кърмата защото си има протокол колко време да се изчака.Иначе в най-перфектния случай мен след 2 часа ме преместиха в стаята оправих се и отидох да си видя бебето и още тогава можех да го сложа на гърда.Но все още не ми беше слязла кърмата.Аз родих нормално.Видях доста жени да си носят помпа и стерилизатор така, че това може да си носите.

# 723
Дали може някаква конкретика да се даде за тази Апостолова? Аз имам лош опит в друга болница, но ако ме питат за мнение за доктора, “разочарована” е твърде меко описание. Въпросният доктор от другата болница се държа с мен като с улично куче, подиграваше се, държеше се надменно, говореше арогантно, псуваше “стига си ревала като животно, напъвай, БЕ!”.

Такава ли е и Апостолова?

Не, д-р Апостолова е много възпитана и любезна, държи се мило. Мен два пъти мина да ме види докато бях в родилното. Просто не е от по-приказливите и предразполагащите, с които да установиш тип приятелска връзка и подкрепа в този момент. Както споделих - отношенията ни бяха идея по-дистантни тип лекар - пациент въпреки, че се следях при нея и в последния месец ходех всяка седмица и после всеки ден на тонове. Моят личен опит - имах й доверие като лекар, липсваше ми по-приятелската подкрепа в този момент, когато бях шашната и минавах през всичко за първи път, но това бяха моите очаквания и нужди. Пример - по време на бременността бях настинала и я питах какво да правя - насочи ме към личния ми лекар, докато повечето други АГ-та биха препоръчали хапчета за гърло или капки за нос, които са подходящи за бременни. В деня на секциото щях да съм по обяд, но сутринта една друга лекарка влезе в стаята и ми каза, че имам 2 мин и да тръгвам с нея - било мой ред. Сложиха ме в една стая на системи, после ме вкараха в залата - през цялото време бях стресирана, защото никой не ми каза дори няколко изречения с това кое как минава или да ме насърчи, а ми беше за първи път. По време на самото секцио също го нямаше контакта с мен, за да се разсейвам и да не мисля за това, което се случва, докато от други момичета разбрах, че с д-р Леков са си говорили и времето е минавало по-бързо.
 Та затова казвам - като лекар нямам никакви оплаквания, като емоционална близост в такъв важен момент в живота ми - по-скоро можеше и повече.

# 724
  • София
Не успях да намеря мнения за професор Марков. Няма ли някоя от всички вас раждала при него ?
Интересува ме отношение и внимание в случая. Знам че е професионалист, но ми е важно да не съм поредното парче месо което ще среже.

Кога се уговаряте за стаята и т.н ? Предполагам преди постъпване когато сте на консултация с вашия лекар ? Има ли някъде снимки от двойните стаи? Биха ли допуснали да се качи таткото и баткото до стаята ви да ви видят с бебчо или не ?

# 725
За стая при постъпване ви питат каква искате,ако има налични. Ако няма свободни в родилен сектор,ще ви настанят в сектор Високорискова бременност /ВРБ/. Визитациите са всеки ден от 5 до 6. Ще пуснат баща и малко дете, но докато лежах аз, дойдоха така баща и син да видят майката, детето кашляше и много ме ядоса, оплаках се на неонатолога даже.

# 726
  • Sofia
Не успях да намеря мнения за професор Марков. Няма ли някоя от всички вас раждала при него ?
Интересува ме отношение и внимание в случая. Знам че е професионалист, но ми е важно да не съм поредното парче месо което ще среже.

Кога се уговаряте за стаята и т.н ? Предполагам преди постъпване когато сте на консултация с вашия лекар ? Има ли някъде снимки от двойните стаи? Биха ли допуснали да се качи таткото и баткото до стаята ви да ви видят с бебчо или не ?

По-големия проблем е да се доберете до доктора. Или ако сте сложен случай и се налага и той да присъства на раждането нямам идея как стоят нещата, но може и да прави един преглед преди раждане и после да оперира. Аз съм звъняла в медицинския му център за час при него и ви казаха че съм в листа на чакащи за след 4-5 месеца и така и не позвъниха отново. Не знам кои има толкова време ако става въпрос за проблем.

# 727
Ако не ме лъже паметта д-р Марков от МЦ Марковс и проф. Марков, който работи в Токуда са братя. Мисълта ми е ако проф. Марков е като брат си д-р Марков не би следвало да Ви устави усещането, че сте поредното парче месо, което ще среже. А дори да останете с това чувство, в крайна сметка вие не се познавате, може и да не се видите преди самото секцио, а и най-важното ще е да си свърши работата като хората и Вие, и детето да сте живи и здрави.

# 728

По-големия проблем е да се доберете до доктора. Или ако сте сложен случай и се налага и той да присъства на раждането нямам идея как стоят нещата, но може и да прави един преглед преди раждане и после да оперира. Аз съм звъняла в медицинския му център за час при него и ви казаха че съм в листа на чакащи за след 4-5 месеца и така и не позвъниха отново. Не знам кои има толкова време ако става въпрос за проблем.

Планирам бременност и искам да раждам при него, полезно е да знам, че се е чака толкова много за час в медицинския център. Може би ако следящият ме лекар има връзка с него да стане по-бързо.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 22:36 от Antilop_9723

# 729
  • София
Имам връзка с него, проблема не е часа. Записана съм от сега за март месец. Интересува ме като цяло отношението му. Трудно е записването, просто аз държах да съм при него тъй като съм си патила от “навикани” доктори, които идват режат и заминават. До колкото разбрах прегледите месец преди раждането ще са от него.

# 730
Да се включа и аз с мнение за д-р Апостолова като родила при нея преди няколко месеца. Следеше ме от началото на бременността и действително е по-обрана, но пък е много добър специалист и вдъхва доверие. Много зависи какви очаквания имате и какъв човек сте вие самите.

Цялостно съм доволна, но и не съм очаквала да създаваме приятелски отношения, защото предвид колко са натоварени там, това е малко нереалистично. Мога да кажа, че всеки път, когато съм имала въпроси и съм ги задавала, д-р Апостолова винаги ми е отговаряла и ми е препоръчвала специалисти, когато съм ѝ споделяла за конкретен проблем.

Родих със секцио по мое желание. Тя беше за естествено раждане и никога не ме е агитирала за секцио. Раждането и възстановяването минаха добре. Мина един път да ме види в родилното.

Също така мога да кажа, че отговаря много бързо, когато ѝ пишете във вайбър. Аз ѝ писах и два месеца след раждането за консултация за нещо и тя веднага се отзова.

За мен е много добър специалист и аз лично съм доволна от нея. От друга страна, неприятно впечатление ми правеха някои от сестрите, които се редуваха в кабинета.

# 731
И аз се включвам с мнение за др. Апостолова, родих при нея секцио по мед. причини преди 6 месеца, следях се при нея от самото начало. Аз бях много доволна от нея, отговаряше ми супер бързо по Вайбър, на прегледите си оглеждаше бебчето обстойно и също отговаряше на въпроси. Аз останах по-скоро с впечатление, че е за естествено раждане. При мен беше секцио, защото бебето беше седалищно и имах малко по-малко води от нормата, така че нямаше шанс да се обърне. Въпреки това на всеки преглед гледаше и казваше, ако все пак реши да се завърти бебчо, ще е естествено.
В деня на плановото секцио, рано сутринта ми изтекоха водите, докато тя дойде, буквално през 10 мин. имаше човек при мен в стаята-сестри, дежурен лекар и тн.
Секциото беше перфектно, възстанових се буквално за по-малко от 2 дни. По време на самата операция, докато не извадят бебето, наистина не говореше с мен, но веднага щом го извадиха и ми го подадоха, започнахме да си говорим. След операцията дойде да ме види 3 пъти-още същия ден, няколко часа след секциото, на следващата сутрин преди раздвижването и още 1 път, когато явно беше дежурна. Първите 2 пъти ми даваше и подробна информация какво следва-кога ще ми дадат вода, храна, кога ще ми дадат бебчо и тн.
Като цяло, имах страхотно раждане и престой в болницата и определено я препоръчвам. 😊

# 732
Здравейте, може ли инфомация от някоя дама, която скоро се е следила и/или раждала при доцент Нашар?
Бях при нея преди доста време и не съм чела никави скорошни отзиви.

Благодаря!

# 733
zvezdichka_d
Страхотна е, чувстваш се спокоен и сигурен с нея! Чака се доста за преглед, но за мен си заслужаваше всяка минута. Запишете се отрано за следене.

# 734
Аз имам положително впечатление от др Апостолова. Тя беше дежурна, когато посред нощ имах кървене още в началото на бременността. Веднага ме прие в кабинета, прегледа ме, да - не е от най-разговорливите и не се усмихва, но се държа изключително професионално. Изписа ме терапия и си тръгнах спокойна. Следях се при др Кирилова и при нея родих - тя по същия начин не се държеше приятелски, но винаги с много внимание ме преглеждаше.
Все пак през тях минават стотици жени и техните емоции и настроения. Ако трябва да влизат на всяла жена в положението било то тревожност или радост, тези доктори ще луднат.

Общи условия

Активация на акаунт