Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 13

• 8 835
  • 144
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, актуална инфроамция за балообразуването на НГПИ св. Лука има ли някой? Благодаря Ви предварително!
Какво балообразуване? Гледа се само и единствено оценката от изпита, положен в училището. Толкова.
Много благодаря!!!:smile:Flowers Cherry BlossomMisc Art

# 91
  • Варна
Какъв е размерът на листите за живопис и графика, който използват вашите осмокласници?

# 92
Какъв е размерът на листите за живопис и графика, който използват вашите осмокласници?

46х55

# 93
  • София
35 * 50 поискаха

# 94
  • Варна
Да, в НУИ Варна са 46*55.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 14:09 от Ehinaceq

# 95
  • Варна
Опитвам се да разбера само във Варна ли е такъв размерът.

# 96
Опитвам се да разбера само във Варна ли е такъв размерът.

Какъв размер се изисква при вас?

# 97
За Вн размерът Е такъв (46х55) и няма смисъл да разсъждаваме какъв е на друго място. Вие сте от нашия град, тъй че за вас е този размер. Обърнете внимание че и теглото на картона е от значение. Нека качеството е една идея по-добро ако можете да си го позволите

# 98
  • София
Привет,
Не знам защо и аз се учудих като чух, но все пак - вярно ли е, че за да влезе в НУИИ ученикът трябва да е ходил на уроци при преподавател от същото училище? Има ли тук деца, които са влезнали там с уроци от други места?

# 99
  • София
Деспина, в НГПИ за живопис също искат 46/55.

Ванеска, моят син не беше при преподавател от НУИИ и го приеха.

# 100
Относно размера - явно на доста места е такъв (46/55), и при нас в София също, включително и не само към МК. МОН-ско училище ПГ по изобразителни изкуства "Райнов". Спомням си, че в началото на 8 клас за пръв път срещнах такъв размер и също питах тук, а майките на по-големи деца потвърдиха и споделиха опит за покупка на картони, как да бъде по-малко фирата и как могат да се употребят изрезките. В момента нямам идея на какви размери рисуват, защото от доста време сама си купува материалите и си ги подготвя - само парите иска Simple Smile
Относно НУИИ - имам позната от моето поколение, на която точно така са казвали навремето, тя е ходила на уроци при преподавател от училището и е била приета. Но сега, понастоящем, всякакви истории се случват - има както неприети деца, които са ходили при преподаватели от там, така и приети, които са се готвили на друго място. Но ние не сме се задълбочавали много за това училище, защото не ни беше основен, а резервен вариант.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 20:48 от BlyaSSSachka

# 101
  • София
Явно е ново, никога не съм работила с такъв размер:thinking:
Даскала на щерката осмокласничка в МОНско училище им поиска 50/70,  аз се кефя, но тя е в шок

# 102
Явно е ново, никога не съм работила с такъв размер:thinking:
Даскала на щерката осмокласничка в МОНско училище им поиска 50/70,  аз се кефя, но тя е в шок

На този размер в НУИ се рисуват с молив човешки модели от 9 или 10 клас, не помня.

# 103
Привет,
Не знам защо и аз се учудих като чух, но все пак - вярно ли е, че за да влезе в НУИИ ученикът трябва да е ходил на уроци при преподавател от същото училище? Има ли тук деца, които са влезнали там с уроци от други места?

Не, споко. За сметка на това познавам няколко деца, които ходиха при преподавател от нуии и не влязоха. Даже едното се провали навсякъде. Та споко.

# 104
  • София
Здравейте, тези уроци по ривуване групови ли си или индивидуални (които са за подготовка за кандидатстване) и какви препоръчвате вие?

Общи условия

Активация на акаунт